Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Janeynka a proč vůbec dáváš z lahve? Jsem to tady asi nějak nepostřehla…
@Janeynka a jinak, jsi si jistá, že syn opravdu tak dlouho pije? Nedudlá jen? Já jsem si ze začátku myslela, že Anička dlouho pije ale pak jsem si všimla, že pije tak 10 minut a pak jen dudlá. Ve 2 měsících pila tak 10 minut
@Verca1989 já chodila po doma po kojení s prsama ven
umyla jsem je po jeho slinách a nechala na nich zaschnout kapku mlíka a za 2 dny byl pokoj… to větrání taky hodně pomůže. a to mlíko samo o sobě je opravdu elixír…jednou jsem četla, že to hojí i popáleniny…a malej měl nějakej zánět…po porodu v jednom oku…dávala jsem mu na to oftalmo septonex a heřmánkový obklady…no furt nic..až to začínal mít skoro furt zalepený, tak jsem si řekla,,já to kašlu…šupnu mu tam mlíko..a do týdne byl klid ![]()
Já jsem přes stříkačku krmi první měsíc, ale říkali mi zase že saje i vzduch a že se může zakuckat že mám radši přes tu láhev že je bezpečnější a to mi říkala paní z porodnice co tam dělá s dětma! já vím, měla bych se víc snažit, ale já jsem se snažila, ale doufám, že se to ještě dá spravit aby se to naučil, kdybych teda na toho fotbalistu krmila a odsávala tak pak ho tím mlíkem mám zase dokrmovAT jak do ted že? ale jak to pak ho naučím, když to tak dělám i ted a ono se to moc nelepší. on sice vysaje víc, ale i víc si má vzít, takže pořád nedosáhne toho co by měl vypít. Já ho po dvaceti minutách dám od prsa a dokrmím odsátým… tak co navrhujete?
@edithkaa přítel měl tuhle zalepený oko furt, že bych mu taky nabídla? ![]()
@Janeynka Když dokojíš, tak malej pláče? Pokud nepláče, tak bych nedokrmovala, pokud si řekne za hodinku zase, dej mu zas jen prso, třeba ze začátku bude pít častěji ale myslím si, že časem si zvykne a vydrží…
Já ho nechám tak deset minut z jednoho prsa a už tak nějak dudlá, tak mu dám druhý taky tak deset minut. pak ho odstavím a on někdy začne strašně plakat a to přito už vypadalo že je najezenej a spí! tak pak mu dám z té flašky. v porodnici mi říkali že by měl pít jen tak do půl hodiny…když jsem ho vážila na kuch. váze, tak měl po kojení tak 2/3 co by měl vypít.
@Janeynka zkusila bych taky laktační. Jinak malej ti po kojení pláče hlady? Jestli jo, dej mu klidně i druhý prso. Jak víš, že vypije málo, že dokrmuješ lahví? Určitě něco vypije a i kdyby měl pít po hodině, tak bych to zkusila ![]()
@Janeynka pokud je minimální kontakt s tím dítětem, tak se i divím, že máš dost mlíka… a tobě to jako nějak vydí, že ho máš u prsa? jiný maminky pláčou, že chtějí poznat ten pocit, jaké to je, když kojí…a ty se toho vzdáváš? a navíc to má i sociální vliv… to dítě cítí tu lásku a tvou vůni…sleduje tě… miluje tě… já všude vozím kojící polštář…a ikdyby nevím co… když chce malej pít..tak se seberu a letím do auta mu dát pít… a já nepatřím mezi ty co se vystavují s „kozou“ na veřejnosti… ještě ti dám radu..když odstříkáváš a promačkáváš to prso, tak to mlíko teče víc…a to stejný zkus i u kojení…já to tak děla a malej přibral po týdnu 400g
@Janeynka píše:
Já ho nechám tak deset minut z jednoho prsa a už tak nějak dudlá, tak mu dám druhý taky tak deset minut. pak ho odstavím a on někdy začne strašně plakat a to přito už vypadalo že je najezenej a spí! tak pak mu dám z té flašky. v porodnici mi říkali že by měl pít jen tak do půl hodiny…když jsem ho vážila na kuch. váze, tak měl po kojení tak 2/3 co by měl vypít.
vykašli se na to, co ti nakecali v porodnici! Na vážení se taky vybodni, žádný dítě nepije nikdy stejnou dávku. Jestli chceš vážit, sečti si co vypije za 24hod a z toho dělej závěry. Že pláče když mu sebereš prso nemusí být hladem, ale třeba chce jen dudlat. Zkus dudlík, klidně víc druhů
@Janeynka no ale ještě jeden DOBRREJ fígl… jak se probudí…dej mu prso…až se ti bude zdát, že už nepije…bež ho přebalit a dej mu ho ještě jednou… mě u toho prsa furt spal…a tak jsem ho mezi kojením přebalovala, aby se probral..a to hodně pomáhá… holt teplo, jídlo, láska…to by každej usnul ![]()
@edithkaa zase bych z toho nedělala takový drama… Myslíš, že maminky co nemůžou kojit svým dětem lásku nedávají, protože krmí z lahve? Že je jejich děti nemilují?
Ano, kojení je příjemná věc, ale tomu dítěti jde hlavně o jídlo. Spokojený jsou děti na MM i UM úplně stejně ![]()
Přesně tak, malá mi po kojení taky někdy pláče ale hlady to není, chce dudlat a je naštvaná, že jsem jí prso vzala…vrazí si palec do pusy a je spokojená. Vykašli se na nějaké vážení po kojení, to se dělá v porodnici, když najíždí laktace ale pak to potřeba není. Zvaž malého jednou za týden, pokud bude přibírat, tak mu od tebe stačí a na flašku se vyprdni. Zkus dudlík nebo ho nech chvilku dudlat tvůj prst, to by ho mohlo uklidnit. Myslím si, že nepláče hlady ale prostě se jen zlobí, že jsi mu vzala „dudlík“…
Střídat prso ve 2 měsících není dobrý…pije v podstatě dovu prvních 30ml…a to ho nezasytí a nebude přibírat…trvej na pití z jednoho!!!