Nechce sát z prsu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2021
2.8.12 21:19

Já mám elektrickou odsávačku a odsávám každé tři hodiny buď před krmením bez kojení nebo po kojení a spouští se mi mlíko dobře, ale jde o to, že když nemám moc času nebo jsme mimo domov tak odsaju a dám mu to z flašky, protože by to bylo s kojením na hodinu. ale jak toho dosáhnout aby se naučil sám si vzít co potřebuje během pár minut? nebo se to zlepší až bude větší, to asi je blbost ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.8.12 21:22

@Janeynka naše Anička zpočátku pila z prsa hrozně dlouho, teď má 4 měsíce a pár dní a je napapaná za 5, max. 10 minut ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
2.8.12 21:24
@Verca1989 píše:
Přesně tak, zahoď flašky a použij jen stříkačku přes prst, ať se malý snaží tahat sám. Fakt mě mrzí, že v některých porodnicích dokážou kojení takhle zkazit :(

bohužel :? nám pustili kojící video, první přiložení stylem, že mi sestra čapla bradavku a nacpala jí malý do pusiny, toť vše :roll: když jsem měla krvavý bradavky, tak jsem odsávala a rada byla, dávat doma z lahve, než se mi prsa zahojí. S odsávačkou :zed: Nechápu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
2.8.12 21:25

ACH… mááámo…tvoje dítě přišlo na svět a moc toho neumí…nemůžeš po něm chtít, aby byl jako robot… my jsme kojili po hodině 20 minut skoro 3 měsíce… už jsem myslela, že to tak bude pořád…skoro nikam jsem nechodila, protože chtěl pořád pít a jiná varianta a ani prodleva nepřipadala v úvahu… :zed: musíš TY přispůsobit…a pokud chceš kojit…tak budeš muset vydžet… od 4 měsíců se z ačneš sama divit..budeš si říkat…on skoro nepije…a na kontrole ti řeknou, že přibral hodně…od 4 měsíců bude jako vyměněný… bude pít silně a rychle.( já vím, že tobě se spouští ještě mléko bez problémů, ale pokud chceš ušetřit čas, tak ti radím odstříkávej u kojení, když kojíš tak dlouho) a nezapomeň, že ČAS už nikdy mít nebudeš!!! dokud si sám nedojde do ledničky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.8.12 21:25

@Janeynka ale myslím si, že když bude dostávat z flašky, tak se mu z prsa prostě nebude chtít pít, přece jen z flašky to teče samo, pokud tedy nemáš nějakou speciální. Zkusila bych koupit tuhle lahvičku: http://www.mall.cz/…-colic-150ml připomíná tvar prsu a taky z ní mléko neteče úplně samo, takže se miminko musí trochu snažit. Já jsem ji koupila na čaj, aby mi malá nezačala odmítat prso a funguje skvěle. Ze začátku z ní nechtěla pít ale stačilo párkrát zmáčknout, aby věděla, že z toho taky něco teče a teď už to jde dobře a prso neodmítá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
2.8.12 21:28

@petrul na popraskaný bradavky se má odstříkávat ručně… a navíc je jasný, že jsi musela mít krvavý bradavky, když „učili“ miminko vzít jen ten kus bradavky do pusy, co mu tam nacpala… mě popraskaly taky..ale jen díky sestrám v porodnici!!!a jejich cpaním bradavky do pusy… fujtajxl… ještě už vím, jak na to!!! sama jsem se všecko naučila…v porodnici se můžou jít zahrabat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
2.8.12 21:29
@petrul píše:
bohužel :? nám pustili kojící video, první přiložení stylem, že mi sestra čapla bradavku a nacpala jí malý do pusiny, toť vše :roll: když jsem měla krvavý bradavky, tak jsem odsávala a rada byla, dávat doma z lahve, než se mi prsa zahojí. S odsávačkou :zed: Nechápu :?

To je hrozný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.8.12 21:32

Já jsem měla štěstí na porodnici, sestřičky mi vyšly vstříc, když už jsem nevěděla co dělat…já jsem měla techniku kojení a všechno možné nastudované už v těhotenství ale praxe bývá jiná a malá se nechtěla chytnout, pořád hledala ale chytala se špatně, někdy trvalo i 20 minut, než se chytla správně, trvalo to první 3 týdny, byla jsem na mrtvici…teď pro změnu chytá takovým stylem, až mě to někdy zabolí, jak kdyby měsíc nejedla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
2.8.12 21:33

My máme odsávačku i flaštičku od meledy tu co vypadá jak prso. já vím, že chci asi vše moc rychle, ale když stejě staré děti pijí z prsa tak bych taky chtěla, ale tak já to zkusím odsávat při kojení. ale když někam jedu tak odsávám a krmím ho z flaštičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
2.8.12 21:36

@Verca1989 mě taky nechytal bradavky…a že měl hlad!! mě nechtěly ani ukázat jiné polohy než tu jejich v leže! dodnes tak neche pít!! já jsem ho naučila právě dobře sát, tím malíčkem… na něm se rozcvičil a pak se chytil…ikdyž je fakt, že asi 2 měsíce bral tu bradavku šíleně…a chtělo se mi u toho řvát..ale postupem na vše příjdou…jen jim dát čas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
2.8.12 21:39

@Janeynka ikdyž někam jedeš..tak z té flašky přece tu stříkačku natáhneš..a sama sestra mi řekla…je to RYCHLEJŠÍ než z flašky a má to teplý…ve flašce to vystydne…no dělej, jak myslíš…ale tvoje praktiky se moc neslučují s vervou na plné a odhodlané kojení :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.8.12 21:39

@edithkaa mě ukazovali spoustu poloh ale mě to moc nešlo :D až po pár týdnech doma jsem se „zaučila“ :) já jsem měla z kojení hrůzu, protože jsem měla vždycky hrozně citlivé bradavky a v těhotenství tuplem, vadilo mi i otření trička ale kupodivu to docela šlo, první týden jsem měla bradavky úplně rudý a hrozně pálily ale Bepanthen pomohl a teď už o tom skoro nevím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
2.8.12 21:40
@edithkaa píše:
@petrul na popraskaný bradavky se má odstříkávat ručně… a navíc je jasný, že jsi musela mít krvavý bradavky, když „učili“ miminko vzít jen ten kus bradavky do pusy, co mu tam nacpala… mě popraskaly taky..ale jen díky sestrám v porodnici!!!a jejich cpaním bradavky do pusy… fujtajxl… ještě už vím, jak na to!!! sama jsem se všecko naučila…v porodnici se můžou jít zahrabat!

mě se sestry ještě divily, že se snažim kojit, když mam z bradavek mletý :roll: místo aby ukázaly co a jak. Jako nebýt skvělý laktační, nevim jak by to dopadlo. Od její návštěvy jsem kojila i s těma bolavejma a úplně v pohodě.
Teď tam leží kamarádka a úplně vydim ten stejnej scénář :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
2.8.12 21:40

A jak dlouho trvalo vašim miminkům si vzít z prsa ve dvou měsících? my máme tu meledu flašku, tak ta tak nevadí ne? a nevadí, když mu dávám od sebe jen někdy a jinak mu dávám z tý flašky, která připomíná prso?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.8.12 21:42

@Janeynka pokud chceš plně kojit, tak ta flaška moc dobrá není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie