Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
obě děti se mi přetočily ve 38tt, necivčila jsem na to skoro nic ![]()
Pokud není moc velké, může se ti ještě otočit, ještě má čas. Náš malý se ale také neotočil ani se netočil, prostě si tam hověl pořád stejně.
Hlavičku větší neměl a ani s kyčlemi jsme problémy neměli, dokonce doktorka říkala, že tak pěkné kyčle už dlouho neviděla. Kamarádka rodila také CS, ale holčička byla nějak našikmo a ta problémy s kyčlemi měla. Problémy s kyčlemi jsou ale prý spíše dědičné.
Necvičila jsem a mimčo se v pohodě otočilo hlavičkou dolů v 36tt. Takže zatím žádný strachy.
verčo, o problémech dětí KP s kyčlema nebo hlavou sem teda neslyšela…a jinak mě se malej otočil v 33TT a nedělala jsem pro to vůbec nic
čas na otočení ještě má, neboj…
Casu dost,
a kdyby zustalo prdelkou -o preblemech kycli a hlavy- to je podle me blbost - na poloze nezalezi- a ja rodila spontanne KP a porod prvorodicky 3,5 h a bolelo to jen pul hodky az po kapacce s oxytocinem, mimi v poradku , ale je pravda ze jsem od 38tt byla v nemocnici a sledovala se velikost- 2,750kg nakonec-vylezla 11 dni driv
me taky utesovali a mala se neotocila…ale chteli me nechat rodit prirozene,ale vzhledem k velkemu odhadu vahy a ze jsem byla prvorodicka mi naplanovali cs
veronikaaaaa píše:
Ahoj maminky,těhulky
Jsem prvorodička ve 30. tt a miminko je od listopadu koncem pánevním.Cvičím kočičí hřbety,svítím mu baterkou a kde nic tu nic.Jsem smířená s CS.Chtěla jsem se zeptat,jaké máte zkušenosti s touto polohou miminka,četla jsem,že může mít větší hlavičku(zda se to tedy srovná), problémy s kyčlema apod.Nebo jestli někdo rodil přirozeně i CS a miminko bylo bez těchto komplikací.Děkuji
Veru narodila jsem se máme ve 32tt císařem před 25 lety a žiju
hlavu velikou nemám
.
Mě se obě moje holky otočily až kolem 32-34tt, rodila jsem přirozeně hlavičku mají tak jak každé dítě a široké balení musely nosit obě. Jen ta starší holka byla víc v břiše pokrčená asi, když se narodila, tak měla nějak víc do boku šlapičky, tak nám ortoped řekl, že musíme několikrát denně masírovat, tak jsme masírovali asi 6 týdnů, pak už bylo vše ok, tím chci říct že tam něco může být i když budeš rodit přirozeně, záleží kolik má dítko v břiše místa
. Neboj se miminko má ještě pořád čas se otočit a když to bude umíněnec a neotočí se správně, tak CS bude v pohodě
.
Jo a bacha na ty kočičí hřbety, ty nedělej, miminko je v břiše na tebe napojené a 3 nervy, aby si špatným pohybem nějak nějaký nenarušila, proto se nesmí v těhu dávat ani ruce hodně vysoko a natahovat se, sestra naší sousedky tak potratila chvíli před porodem a moje babi umyla okna, pověsila prádlo a druhý den rodila, tak opatrně na domácí práce.
mimco by se melo otacet kolem 32tt, takze se nestresuj, je to navic jako vse ostatni hodne individualni
casu mas dost ![]()
taky jsem 30tt a vubec na takove veci nemyslim ![]()
Ahojky, tak já se také přidám se svou troškou do mlýna
Měla jsem TP 3.1. 12, malá ale byla hlavičkou dolů a ani jsme nevěděli pohlaví, nechtěla se nám ukázat. Měla jsem domluvený CS na 28.12.11, 25. měla být poslední kontrola…A hle, malá se otočila. V 39tt, pod stromečkem, cítila jsem, jak se mele, byl to mazec
No a narodila se 30.12. spontánně ![]()
Takže mimino se může otočit opravdu až za pět dvanáct, ale nestává se to moc často. Ve 30tt bych ale ještě nestresovala ![]()
ahojky, rodila jsem CS jelikož malá byla taky KP. A hlavičku má nádhernou a kyčle taky.
Nic se neboj, ještě v den porodu se můžou otočit. Měj jen pozitivní myšlenky.
Měla jsem KP a kvůli tomu také jako prvorodička císařský řez. Hlavička byla normální a kyčle byly tako ok. Jen pozor, kdo rodí císařem, má jít na kontrolu kyčlí nějak dřív právě kvůli možným komlikacím, aby se to případně podchytilo včas. Mě má pediatrička poslala normálně a jak jsem to pak na ortopedii slízla ![]()
Ahoj,
nase druhe ditko bylo koncem panevnim a uz se nepretocila, ale duvodem byl nedostatek plodove vody. Rodila sem cisarem a vsechno bylo v poradku. Hlavicku ma normalni a ted jsme byly na kyclikach a ty ma taky v poradku.
Ahoj maminky,těhulky
Jsem prvorodička ve 30. tt a miminko je od listopadu koncem pánevním.Cvičím kočičí hřbety,svítím mu baterkou a kde nic tu nic.Jsem smířená s CS.Chtěla jsem se zeptat,jaké máte zkušenosti s touto polohou miminka,četla jsem,že může mít větší hlavičku(zda se to tedy srovná), problémy s kyčlema apod.Nebo jestli někdo rodil přirozeně i CS a miminko bylo bez těchto komplikací.Děkuji