Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj tak koukám po netu na porodnice a jen žasnu.
Rodila jsem 2010 u apolináře císařem plánovaným manžel byl u toho a platil 500 ted to je dokonce 2000. koukala jsem i na ceny nadstandardu a to je taky pěkná síla. nechci návštěvy na chodbě to mi docela vadí jinka by mi to asi bylo jedno.
takže jsem tak počítala cca 8500 - 13000 jen za pobyt v porodce. to je hustý.
Asi budu muset vybrat jinou porodnici.
Jo, v Praze mi přijdou ty nadstandardy, jak kdyby měl člověk bydlet v Hiltonu
Mě bylo u prvního porodu celkem fuk šestinedělí, nejsem náročná, ani ty návštěvy na chodbě mě neštvali (FTN), ale o porodu jsem měla teda úplně jinou, dost specifickou představu. V Praze bych rodila už asi jen kdyby bylo něco v nepořádku, jinak bych vybírala v případě porodu v porodnici nějakou mimopražskou, menší. V Praze mi to fakt všechno přijde jak fabrika ![]()
Gladys, tak přesně s tímhle názorem jezdí těhulky rodit k nám do Rakovníka.
Otec u porodu 1000kč, nadstandart 400kč/noc, registrace není nutná, spíše je vhodné navštěvovat od 36.t.t těhotenskou poradnu včetně natáčení CTG- jednou týdně pokud je vše OK. ![]()
no já rodila císařem a ted možná budu taky tak ta jistota velké porodnice mi dává určitou jistotu bezpečí. uvažovala jsem i o benešově celkem blízko, ale mám právě problém že se bojím že je to malá okresní porodnice.
Já mě nárok na nadstandard zadarmo, nakonec jsem ho nechtěla. Hned po porodu nebylo volno, když přišli odpoledne, že už se můžu stěhovat, tak jsem odmítla. Nějak mi došlo, že na jednolůžáku bych se zbláznila a na dvoulůžáku by mě naopak vadily ty návštěvy na pokoji - zejména návštěvy té druhé.
Ten chlap u porodu je ale fakt pálka. Mnanžela tam pustili na posledních 20 min a kasírovai tisícovku. ![]()
Marieondatro, to je právě bohužel častý omyl laiků- ve velkých nemocnicích je větší kumulace začínajících lékařů, mediků…,takže lékařů, kteří se musí učit a sbírat zkušenosti, bohužel na nás pacientech.
Pokud Tě čeká plánovaný cís.řez, malé nemocnice bych se určitě nebála.
marieondatra píše:
no já rodila císařem a ted možná budu taky tak ta jistota velké porodnice mi dává určitou jistotu bezpečí. uvažovala jsem i o benešově celkem blízko, ale mám právě problém že se bojím že je to malá okresní porodnice.
No ale čeho se bojíš? Pokud bys měla rodit plánovaným císařem, tak tam nevidím nějaké hrůzy. Pokud bys měla rodit vaginálně a porod by byl urychlovaný a různě ovlivňovaný, tak to bych měla strach, protože ty procedury můžou urychlit právě i průběh komplikací a nebo je rovnou vyrobit. Máš fůru času, navíc se teď můžeš registrovat v pražské porodnici a pak se rozhodnout, zajet si třeba do toho Benešova, zeptat se, říct jim co a jak a sami tě třeba uklidní.
Já jsem se teď před druhým porodem též registrovala - v podolí, kdyby něco. Ale ani sjem tam nezačla chodit na poradny, všechno bylo v pořádku a chodila jsem jen ke své PA, se kterou jsem i pak porodila, ale je fakt, že kdyby něco (dítě KP, vysoký tlak atd.), tak bych chtěla rodit v Praze.
Rodila jsem císařem v Motole a chlap za porod platil 700 Kč.
fakultni nemocnice jsou plne mediku ano to jiste ale podepisujes papir zda k tobe mohou nebo ne a to jsem podepsala ze nechci i u prvniho porodu takze toho se nebojim.
gladys mas pravdu zaregistruji se v praze a do benesova se pak pojedu podivat.
mufice jj motol nezdrazil a maty ceny dost rozumny tak snad budu mit stesti a zaregistruji se tam.
medik o samotě rozhodně rodit nesmí… třeba u chirurgických operací drží háky… začínající lékař by měl v případě komplikací ihned volat zkušenějšího kolegu… z mého pohledu mají přeci jen pražské porodnice lepší zázemí a více zkušeností, protože mají více rodiček; obávám se také, že třeba do mimopražské bych nemusela dojet včas…
Hanulínek píše:
Marieondatro, to je právě bohužel častý omyl laiků- ve velkých nemocnicích je větší kumulace začínajících lékařů, mediků…,takže lékařů, kteří se musí učit a sbírat zkušenosti, bohužel na nás pacientech.
karolínka12 píše:
medik o samotě rozhodně rodit nesmí… třeba u chirurgických operací drží háky… začínající lékař by měl v případě komplikací ihned volat zkušenějšího kolegu… z mého pohledu mají přeci jen pražské porodnice lepší zázemí a více zkušeností, protože mají více rodiček; obávám se také, že třeba do mimopražské bych nemusela dojet včas…Hanulínek píše:
Já jsem ale nemluvila pouze o medicích, ale i o začínajících lékařích bez zkušeností a i ten případný nápor pacientů mluví za své- viz nedávný soud s gynekologem tuším z Vinohradské nemocnice.
Mluvím bohužel i z vlastní zkušenosti- Motol- 27.t.t.-rizikové oddělení asi měsíc- pokaždé jiný mladý lékař, když jsem se opakovaně ptala co se mnou-námi vlastně bude, ani nevěděli proč tam jsem. ![]()
Další zkušenost je mé kamarádky- porodila s obrovskými komplikacemi ve 30.t.t dvojčata ve velké pražské porodnici a přestože tam byla zaregistrovaná, neměli místo, takže stabilizovali prcky a rozvezli jí je do 2!! jiných nemocnic. ![]()
V těchto případech je Vám i skvělé vybavení a zázemí na prd.
Samozř.nepopírám, že v Praze jsou velké lékařské kapacity i mě pomohli donosit naše zlatíčko, ale musíte mít štěští a dostat se k nim. Nakonec jsem raději téměř v termínu porodila v Rakovníku s lékařem který tam pracuje už cca 15let. ![]()
S temi zacinajicimi lekary to zase tak jednozmacne neni,ve velke nmocnici vice pripadu a vice zkusenosti.Navic je tam bsechno po ruce,takze moznost prodleni je mensi,kdyz se neco deje.Ja rodila v Hradci Kralove a super.Je to taky fakultni nemocnice,maji tam i novorozeneckou JIP pro ty nejohrozenejsi miminka.Registrace zadna a ceny prijatelny.Otec u porodu 400,u planovaneho cisarskeho rezu myslim zr nic.Nadstandart 650.