Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
já vím, že jména se tu řeší v několika diskuzích. Ale i tak si neodpustím taky se zeptat na Vaše názory. ![]()
Už několik let jsem měla vybraný jméno pro holčičku, a to Natálie. Jenže teď je všude jaksi přenatálkováno. Další takový oblíbený jméno bylo Aneta, taky hodně dlouho. Jenže teď jsem v 19tt a jméno Aneta se mi jaksi zprotivilo. A teď si vůbec nevím rady, jaké jméno dát.
Příjmení bude Švecová. Máme tu návrhy jako Kristýna, Tina, Karolína, Nikol, Anna… Všechno v různých obměnách… Chtěla bych jméno, které nepotkám na každém rohu, které bude aspoň trochu mezinárodní a bude se hodit k našemu přijmení. Taky je pro nás důležitý, aby to jméno nebylo moc tvrdý a mělo hezký zdrobněliny
Já vím, nejsem moc nenáročná, ale já už fakt nevím…
Poradíte? ![]()
Přece Magdalenka ![]()
Ale jinak bych řekla, že krom vyloženě cizích jmen typu Jennifer, Jessica a tak… můžete cokoli.
ahojky no my měli stejnej problém chtěli jsme taky Natálku,ale jak říkáš všude plno přítel chtěl Terezu,ale to jsem já a to nechci stejný jméno.. Mě se líbí Barborka, Karolína,nela,Nicol. My dáváme Sofie chtěli jsme něco co moc lidí nemá.. je to težký je plno pěkných jmen. Viktorka je taky pěkný
Já jsem Kristýna a jsem spokojená moc, myslím že lepší jméno jsem si nemohla přát. Má moc hezké obměny, zdrobněliny a všechno.. Takže až lituju, že ho mám já a nechci, aby se děti jemnovali po rodičích a tak je vybráno
Taky nemůžeme vybrat.
Jsem ráda, že konečně někdo se rozhoduje mezi normálími jmény, úplně mě děsí ta móda, co teď je všude kolem s těmi vymoženostmi, cizími jmény a různými zdvojenými písmeny (Anna je samozřejmě výjimka, ne jako Ninna nebo Emma).
Takže mi dnes konečně někdo udělal radost a ne jako všechny ty Melindy a Abigail a podobně.. ![]()
Za mě všechny ve výběru krásná a k přjmení se hodí ![]()
Já jsem si vybírala jméno celý těhotenství a teprve 2 dny před porodem jsem byla definitivně rozhodnutá, takže máš času dost a ještě to můžeš tisíckrát změnit.
Libza píše:
My máme Natálku a u nás žádnou jinou neznám
Myslím v širokém okolí…
tyynka píše:
Já jsem Kristýna a jsem spokojená moc, myslím že lepší jméno jsem si nemohla přát. Má moc hezké obměny, zdrobněliny a všechno.. Takže až lituju, že ho mám já a nechci, aby se děti jemnovali po rodičích a tak je vybránoTaky nemůžeme vybrat.
Jsem ráda, že konečně někdo se rozhoduje mezi normálími jmény, úplně mě děsí ta móda, co teď je všude kolem s těmi vymoženostmi, cizími jmény a různými zdvojenými písmeny (Anna je samozřejmě výjimka, ne jako Ninna nebo Emma).
Takže mi dnes konečně někdo udělal radost a ne jako všechny ty Melindy a Abigail a podobně..
Za mě všechny ve výběru krásná a k přjmení se hodí
Já to pochopila tak, že hlavně nechce dát jména, která napsala, že jich má v okolí spousta ![]()
Libza píše:Libza píše:Myslím v širokém okolí…
My máme Natálku a u nás žádnou jinou neznám
My chtěli taky natálku ale neteř od přítele má natálku a tak je blbé mít taky natálku.. ale jinak moc pěkný jméno máte závidím
![]()
Tak pokud teda z těch jmen, které si napsala vybrala bych Tinu nebo Karolínu.