Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ne ne, vypsaná jména se nám právě líbí
Omlouvám se za zmatky ![]()
Jinak moc děkuju za názory. Přitel chtěl Terezku, ale tak se jmenuje jeho 3letá sestřenice, navíc i stejný příjmení, tak jsme to zavrhli. U rodiny vede Kristýna a mě teď právě kamarád nahlodal s tou Tinou / Týnou, těch moc není. Mně by se líbila ještě Linda nebo Liliana, ale to zas nechce přítel. A cizí jméno nechci dávat hlavně kvůli příjmení, aby nebyla pro smích… Tak já nevííííím
Ale asi se budu rozhodovat fakt až do porodu. Myslím, že přítel už pomalu začíná rezignovat a nakonec mi odkýve cokoli, hlavně že budu mít vybráno ![]()
Sandra752 píše:
My si taky nevime rady s holcickou..mame favoritky 3.a to je Nina,Amanda,Melissa…mame prijmeni Fryntovi
Tak z uvedených asi nejhezčí Nina
A jak byste jí říkali zdrobněle?
Bubu25 píše:
Týnku taky mame a druhy bude ELiška pokud to bude holka
A můžu se zeptat, jak Týnku oslovujete, jaké máte pro ni zdrobněliny? Zní to fakt moc hezky ![]()
Kajuli píše:
Já jsem Karolína a mé jméno mi vždycky přišlo hrozně tvrdé, dlouho jsem ho neměla ráda… A pak jsem si zvykla. S tímhle jménem je tak trochu problém, buď to je Karolína nebo Karolínka. Kája se totiž používá hlavně pro Karlu, Kačka (tak mi říká mamka) pro Katku… Takže moc na výběr není. Jedna rodinná známá mi říkala Karolko, to bylo asi nejhezčíMně se vybavilo k vašemu příjmení Alžběta (i když samotné jméno se mi moc nelíbí)
nene, Karolína je moc krásné jméno
Pokud bude někdy druhé a holčička, tak jedině Karol. Fakt krásné jméno, já bych byla pyšná, kdybych se tak jmenovala ![]()
Salvaje-Taky si myslím že Nina není až tak špatné jméno ale zdroběle my zní jen jeda a to Ninuška jinak nevím.
Kristýna se my taky líbí ale je jich kolem nás docela hodně časté jméno.
Banny.J píše:Kajuli píše:nene, Karolína je moc krásné jméno
Já jsem Karolína a mé jméno mi vždycky přišlo hrozně tvrdé, dlouho jsem ho neměla ráda… A pak jsem si zvykla. S tímhle jménem je tak trochu problém, buď to je Karolína nebo Karolínka. Kája se totiž používá hlavně pro Karlu, Kačka (tak mi říká mamka) pro Katku… Takže moc na výběr není. Jedna rodinná známá mi říkala Karolko, to bylo asi nejhezčíMně se vybavilo k vašemu příjmení Alžběta (i když samotné jméno se mi moc nelíbí)
Pokud bude někdy druhé a holčička, tak jedině Karol. Fakt krásné jméno, já bych byla pyšná, kdybych se tak jmenovala
To stebou plně souhalsím
já bych jí chtěla už bych nikdy neměnila za jiné jméno šla bych jedině do Karolíny. ![]()
Zda jí jednou budu mít bude tohle jméno mít.Ráda bych aby měla i druhé Karolína Elle. ![]()
Ahojky, pokud by jsi jeste chtela poradit krasny česky jmeno taky Leontýnka muzete ji rikat Lea nebo Tynko. A mužu říct že holcicek s takovym jmenem moc nepotkaš. My jsme taky dlouho premysleli co dat nasi princezne a nakonec tohle jmeno vyhralo. Ted čekam dalsi a pokud to bude zas holcicka tak asi vyhraje Beatka. my mate teda obycejne prijmeni jaky najdes vsude Novakova Takze jsme chtela originalni jmeno aby nebyla jedena z mnoha a k tvemu prijmeni by se taky hodilo. Zatim pa ![]()
Staninka30 píše:Banny.J píše:To stebou plně souhalsímKajuli píše:nene, Karolína je moc krásné jméno
Pokud bude někdy druhé a holčička, tak jedině Karol. Fakt krásné jméno, já bych byla pyšná, kdybych se tak jmenovala
![]()
já bych jí chtěla už bych nikdy neměnila za jiné jméno šla bych jedině do Karolíny.
Zda jí jednou budu mít bude tohle jméno mít.Ráda bych aby měla i druhé Karolína Elle.
krásné jako pro princeznu
Mě by se líbila i Bella, ale to už by chlap nerozdýchal ![]()
Iveta85 píše:
Ahojky, pokud by jsi jeste chtela poradit krasny česky jmeno taky Leontýnka muzete ji rikat Lea nebo Tynko. A mužu říct že holcicek s takovym jmenem moc nepotkaš. My jsme taky dlouho premysleli co dat nasi princezne a nakonec tohle jmeno vyhralo. Ted čekam dalsi a pokud to bude zas holcicka tak asi vyhraje Beatka. my mate teda obycejne prijmeni jaky najdes vsude Novakova Takze jsme chtela originalni jmeno aby nebyla jedena z mnoha a k tvemu prijmeni by se taky hodilo. Zatim pa
Beata se mi taky líbilo, ale příteli ne. A Leontýnka v nás pořád vyvolává vzpomínku na pohádku „Ať žijí duchové“, na scénu „Leontýnko! Leontýnko!!!“
Ale jinak hezké jméno, když si odmyslím tu pohádku ![]()
Salvaje píše:Sandra75tak 2 píše:Tak z uvedených asi nejhezčí Nina
My si taky nevime rady s holcickou..mame favoritky 3.a to je Nina,Amanda,Melissa…mame prijmeni FryntoviA jak byste jí říkali zdrobněle?
Ninuska,ninulka,ninus;)
No a mužu říct ze ta pohadka u nas hraje kazdou chvilku a diky tomu volani se naucila rikat sve jmeno.
Bubu25 píše:Salvaje píše:Kristýnko, Týnko, Týno, Týnulko, Týnčo, Krisťulko, Kikčo, Kiky, Kristý, Krisťulo, TýnčoBubu25 píše:A můžu se zeptat, jak Týnku oslovujete, jaké máte pro ni zdrobněliny? Zní to fakt moc hezky
Týnku taky mame a druhy bude ELiška pokud to bude holkanam se libilo uz kdyz jsme se brali a mimco bylo v planu az za dva roky po takze jsme se dohodli hodne brzo na nem
hlavne je český a neda se ani nijak rict hanlive coz maly deti nekdy i delaj ale to k tomu asi patri
![]()
Ale dá..jako každému jménu. KIKINA a na střední jsme jedné, kterou jsme neměli rádi říkali KIKIČůZA
Omlouvám se za výraz. ![]()
Ještě bych asi měla dodat, že se mi jméno Kristýna líbí, než mě začnete bít ![]()
Tak mně taky říkají Kájo (ale byla jsem za to zprdnuta jednou matkou Karolíny, že Kája je pro Karlu… No, nechápu to
), ale umím si představit mnohem hezčí jméno… Třeba Eliška, tak se jmenuje moje dcera ![]()
Banny.J- však to by tě hnedka přešlo
![]()
Kajuli píše:
Tak mně taky říkají Kájo (ale byla jsem za to zprdnuta jednou matkou Karolíny, že Kája je pro Karlu… No, nechápu to), ale umím si představit mnohem hezčí jméno… Třeba Eliška, tak se jmenuje moje dcera
Banny.J- však to by tě hnedka přešlo![]()
Líbí se mi více Karolína než Eliška ![]()