30.tt a konec pánevní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
25.1.12 12:34

ve 30tt má ještě na otočení času habaděj.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
25.1.12 13:05

Dávat automaticky císaře při KP je pohodlnost lékařů. Tahle poloha je normální a dá se porodit v pohodě. Samozřejmě pokud není miminko extrémně veliké nebo maminka hodně malinká.
PS: moje velmi štíhlá kamarádka porodila mimčo 5,5kg koncem pánevním, bez jediné komplikace a šití :palec: Nikdo ji nestrašil, že je to nebezpečné, vysvětlili jí, že důležité jsou vnitřní a ne venkovní rozměry pánve a tak byla hezky uvolněná a porod ani netrval dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
25.1.12 13:06

Ahoj.Dcera byla taky v 34 týdnu KP. Kolem 38 týdne se otočila a nebyla při narození žádný drobek - 3,90kg.Neztrácej naději, ještě se může otočit. Přeji hodně štěstí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.12 13:06

Ahojíík já před 5 měsíci porodila naši Domču která od začátku těhu byla koncem pánevním…přišla tedy o měsíc dříve na svět, ale s tímto to nebylo spojené prostě chtěla už ven :) Jinak žádné problémy nemá jen měla domodrákovanou pipinku ale tu sme mazali takže to bylo za chvíli fuč..Rodila jsem přirozenou cestou ale doktoři byli připraveni i na císař který ale nebyl potřeba Domča měla 2,73 kg tudíž mě bylo řečeno že zvládnu porod při. cestou..Ve 13:00 mi odtekla plodová voda…18:00 začali bolesti a ve 20:00 samostaný porod a ve 20:20 malá byla na světě… Byla to rychlovka a ani přítel to nestihl :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
25.1.12 13:08

Mne se mala pretocila az ve 39 tt, ve 30 tt je jeste brzy, klidne se muze i otocit. Ja svitila taky baterkou a jestli to pomohlo a nebo se mala vcas pripravila, kdo vi.
Ale jeste si nelamej hlavu, vse muze byt jinak. A mely jsme tez kocici hrbet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
25.1.12 13:08
Háta_x píše:
Dávat automaticky císaře při KP je pohodlnost lékařů. Tahle poloha je normální a dá se porodit v pohodě. Samozřejmě pokud není miminko extrémně veliké nebo maminka hodně malinká.
PS: moje velmi štíhlá kamarádka porodila mimčo 5,5kg koncem pánevním, bez jediné komplikace a šití :palec: Nikdo ji nestrašil, že je to nebezpečné, vysvětlili jí, že důležité jsou vnitřní a ne venkovní rozměry pánve a tak byla hezky uvolněná a porod ani netrval dlouho.

KP ano, ale kocici hrbet asi tezko, leda, ze by tu zenu rozstrihli vejpul :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
25.1.12 13:22

Tak jsem prvni ditko rodila KP prirozene.
Hlavicku rozhodne vetsi nemelo, jen pak mel velkou modrinu na zadecku a co mi rikali a pak zloutenku takze par dni byl pod svetlem, ale druhe mimi slo hlavickou a zloutenku melo take - takze tezko rici.
No je pravda, ze s kyclemi mel torchu problem - tedy nic velkeho - jen musel asi do 8 mesicu nosit plenu navic. Kdyz jsme se ptala ortopeda jeslti je to zpusobeno tim, ze byl KP tak rikal, ze ne. Druhy syn mel kycle od zacatku v poradku.
Jeste me jen napada, ze ten porod byl delsi a pro mimi narocnejsi takze ho hnedp o porodu davali chvilku do inkubatoru na prohrati a aklimatizovani, ale jinak byl uplne v poradku a je do dneska (5 let)

No a co se tyce hlavicky, tak ji mel malou a krasnou - zadne otlaceniny a deformace kvuli porodu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.1.12 13:28
Weru píše:
Mne se mala pretocila az ve 39 tt, ve 30 tt je jeste brzy, klidne se muze i otocit. Ja svitila taky baterkou a jestli to pomohlo a nebo se mala vcas pripravila, kdo vi.
Ale jeste si nelamej hlavu, vse muze byt jinak. A mely jsme tez kocici hrbet :roll:

Ahoj Weru, máš novou profilovku, jsem tě ani nepoznala :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
25.1.12 13:28
IvkaH píše:
Weru píše:
Ale jeste si nelamej hlavu, vse muze byt jinak. A mely jsme tez kocici hrbet :roll:
Ahoj Weru, máš novou profilovku, jsem tě ani nepoznala :kytka: :hug:

Ty taky :lol: . Ahuuuj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
25.1.12 13:54

Mně se malá otočila ve 38tt kdy jí odhadovali 3300g. Teda musela mít míň, protože 3380 měla při porodu.. Necvičila jsem nic. Mslím, že když se mimčo neotáčí, má k tomu svůj důvod a moc se to ovlivnit nedá-třeba kdž má pupečník kolem nožičky nebo tak :nevim:

Nezoufej, ať už budeš rodit jakkoliv, doktoři si vás ohlídají :hug: Přeji klidný zbtek těhu a zdravého drobečka především :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
25.1.12 14:10

O čem mluvíš?

Weru píše:
Háta_x píše:
KP ano, ale kocici hrbet asi tezko, leda, ze by tu zenu rozstrihli vejpul :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
25.1.12 15:57

malá se mi taky nepřetočila, šla jsem na SC, protože odhad byl přes 4kg, je fakt, že hlavičku má větší, na 90-95 percentilech, ale ona je tak nějak celá veliká a problémy s kyčlemi měla také, nosila Frejkovu peřinku, s partnerem jsme potíže s kyčlemi neměli, takže ona to měla zřejmě kvůli KP, jo a MUDr. v porodnici mi řekla, že KP děti jsou inteligentnější :-) zatím to sice moc nepozoruji, ale doufám, že se to projeví později :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
25.1.12 16:39
Háta_x píše:
O čem mluvíš?
Weru píše:
Háta_x píše:
KP ano, ale kocici hrbet asi tezko, leda, ze by tu zenu rozstrihli vejpul :lol:

Ze pokud je mimino KP a to zadickama, tak ze to tezko pujde prirozene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
25.1.12 16:44

Ahojky :-) Já jsem rodila CS. Taky kvůli tomu, že malá byla otočená koncem pánevním. Těhotenství jsem měla bez komplikací… až poslední měsíc jsem měla i bílkovinu v moči, tak jsem byla cca týden v nemocnici a pak jsem asi 14 dní před termínem rodila… Vše proběhlo naprosto bez problémů… malá neměla taky žádné problémy.. ani větší hlavičku a ani neměla nikdy problémy s kyčlema :-) Teď už má 5 let a je stále v pořádku :lol: tak přeji hodně štěstííííí tobě i miminku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
25.1.12 17:49

Klid, miminko má dost času na přetočení. Malá se mi točila pořád, jednou byla hlavou dolů, pak příčně, hlavou dolů, potom koncem pánevním. Ve 31 tt mne strašili, že bude malinkatá a ve 35 tt půjde ven kvůli tomu, že jí nevyživuje pupeční šňůra. Nakonec měla krásných 3350 g a šla ven přesně v termínu. Rodila jsem KP přirozeně. Malá je v pořádku, kyčle měla taky v pořádku a hlavičku neměla velikou. V 7 měsících se postavila a zachviličku začala rajtovat kolem nábytku. Přirozeně můžeš rodit, pokud nejsou komplikace a malé nemá víc jak 3,5 kg. Pokud se bojíš a raději chceš císař, tak ti jej udělají, alespoň u nás. Nikdo tě do přirozeného porodu nutit nebude.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky