Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dávat automaticky císaře při KP je pohodlnost lékařů. Tahle poloha je normální a dá se porodit v pohodě. Samozřejmě pokud není miminko extrémně veliké nebo maminka hodně malinká.
PS: moje velmi štíhlá kamarádka porodila mimčo 5,5kg koncem pánevním, bez jediné komplikace a šití
Nikdo ji nestrašil, že je to nebezpečné, vysvětlili jí, že důležité jsou vnitřní a ne venkovní rozměry pánve a tak byla hezky uvolněná a porod ani netrval dlouho.
Ahoj.Dcera byla taky v 34 týdnu KP. Kolem 38 týdne se otočila a nebyla při narození žádný drobek - 3,90kg.Neztrácej naději, ještě se může otočit. Přeji hodně štěstí. ![]()
Ahojíík já před 5 měsíci porodila naši Domču která od začátku těhu byla koncem pánevním…přišla tedy o měsíc dříve na svět, ale s tímto to nebylo spojené prostě chtěla už ven
Jinak žádné problémy nemá jen měla domodrákovanou pipinku ale tu sme mazali takže to bylo za chvíli fuč..Rodila jsem přirozenou cestou ale doktoři byli připraveni i na císař který ale nebyl potřeba Domča měla 2,73 kg tudíž mě bylo řečeno že zvládnu porod při. cestou..Ve 13:00 mi odtekla plodová voda…18:00 začali bolesti a ve 20:00 samostaný porod a ve 20:20 malá byla na světě… Byla to rychlovka a ani přítel to nestihl ![]()
Mne se mala pretocila az ve 39 tt, ve 30 tt je jeste brzy, klidne se muze i otocit. Ja svitila taky baterkou a jestli to pomohlo a nebo se mala vcas pripravila, kdo vi.
Ale jeste si nelamej hlavu, vse muze byt jinak. A mely jsme tez kocici hrbet ![]()
Háta_x píše:
Dávat automaticky císaře při KP je pohodlnost lékařů. Tahle poloha je normální a dá se porodit v pohodě. Samozřejmě pokud není miminko extrémně veliké nebo maminka hodně malinká.
PS: moje velmi štíhlá kamarádka porodila mimčo 5,5kg koncem pánevním, bez jediné komplikace a šitíNikdo ji nestrašil, že je to nebezpečné, vysvětlili jí, že důležité jsou vnitřní a ne venkovní rozměry pánve a tak byla hezky uvolněná a porod ani netrval dlouho.
KP ano, ale kocici hrbet asi tezko, leda, ze by tu zenu rozstrihli vejpul ![]()
Tak jsem prvni ditko rodila KP prirozene.
Hlavicku rozhodne vetsi nemelo, jen pak mel velkou modrinu na zadecku a co mi rikali a pak zloutenku takze par dni byl pod svetlem, ale druhe mimi slo hlavickou a zloutenku melo take - takze tezko rici.
No je pravda, ze s kyclemi mel torchu problem - tedy nic velkeho - jen musel asi do 8 mesicu nosit plenu navic. Kdyz jsme se ptala ortopeda jeslti je to zpusobeno tim, ze byl KP tak rikal, ze ne. Druhy syn mel kycle od zacatku v poradku.
Jeste me jen napada, ze ten porod byl delsi a pro mimi narocnejsi takze ho hnedp o porodu davali chvilku do inkubatoru na prohrati a aklimatizovani, ale jinak byl uplne v poradku a je do dneska (5 let)
No a co se tyce hlavicky, tak ji mel malou a krasnou - zadne otlaceniny a deformace kvuli porodu ![]()
Weru píše:
Mne se mala pretocila az ve 39 tt, ve 30 tt je jeste brzy, klidne se muze i otocit. Ja svitila taky baterkou a jestli to pomohlo a nebo se mala vcas pripravila, kdo vi.
Ale jeste si nelamej hlavu, vse muze byt jinak. A mely jsme tez kocici hrbet
Ahoj Weru, máš novou profilovku, jsem tě ani nepoznala
![]()
IvkaH píše:Weru píše:Ahoj Weru, máš novou profilovku, jsem tě ani nepoznala
Ale jeste si nelamej hlavu, vse muze byt jinak. A mely jsme tez kocici hrbet![]()
Ty taky
. Ahuuuj ![]()
Mně se malá otočila ve 38tt kdy jí odhadovali 3300g. Teda musela mít míň, protože 3380 měla při porodu.. Necvičila jsem nic. Mslím, že když se mimčo neotáčí, má k tomu svůj důvod a moc se to ovlivnit nedá-třeba kdž má pupečník kolem nožičky nebo tak ![]()
Nezoufej, ať už budeš rodit jakkoliv, doktoři si vás ohlídají
Přeji klidný zbtek těhu a zdravého drobečka především ![]()
O čem mluvíš?
Weru píše:Háta_x píše:KP ano, ale kocici hrbet asi tezko, leda, ze by tu zenu rozstrihli vejpul
PS: moje velmi štíhlá kamarádka porodila mimčo 5,5kg koncem pánevním, bez jediné komplikace a šitíNikdo ji nestrašil, že je to nebezpečné, vysvětlili jí, že důležité jsou vnitřní a ne venkovní rozměry pánve a tak byla hezky uvolněná a porod ani netrval dlouho.
malá se mi taky nepřetočila, šla jsem na SC, protože odhad byl přes 4kg, je fakt, že hlavičku má větší, na 90-95 percentilech, ale ona je tak nějak celá veliká a problémy s kyčlemi měla také, nosila Frejkovu peřinku, s partnerem jsme potíže s kyčlemi neměli, takže ona to měla zřejmě kvůli KP, jo a MUDr. v porodnici mi řekla, že KP děti jsou inteligentnější
zatím to sice moc nepozoruji, ale doufám, že se to projeví později ![]()
Háta_x píše:
O čem mluvíš?Weru píše:Háta_x píše:KP ano, ale kocici hrbet asi tezko, leda, ze by tu zenu rozstrihli vejpul
Ze pokud je mimino KP a to zadickama, tak ze to tezko pujde prirozene
Ahojky
Já jsem rodila CS. Taky kvůli tomu, že malá byla otočená koncem pánevním. Těhotenství jsem měla bez komplikací… až poslední měsíc jsem měla i bílkovinu v moči, tak jsem byla cca týden v nemocnici a pak jsem asi 14 dní před termínem rodila… Vše proběhlo naprosto bez problémů… malá neměla taky žádné problémy.. ani větší hlavičku a ani neměla nikdy problémy s kyčlema
Teď už má 5 let a je stále v pořádku
tak přeji hodně štěstííííí tobě i miminku ![]()
Klid, miminko má dost času na přetočení. Malá se mi točila pořád, jednou byla hlavou dolů, pak příčně, hlavou dolů, potom koncem pánevním. Ve 31 tt mne strašili, že bude malinkatá a ve 35 tt půjde ven kvůli tomu, že jí nevyživuje pupeční šňůra. Nakonec měla krásných 3350 g a šla ven přesně v termínu. Rodila jsem KP přirozeně. Malá je v pořádku, kyčle měla taky v pořádku a hlavičku neměla velikou. V 7 měsících se postavila a zachviličku začala rajtovat kolem nábytku. Přirozeně můžeš rodit, pokud nejsou komplikace a malé nemá víc jak 3,5 kg. Pokud se bojíš a raději chceš císař, tak ti jej udělají, alespoň u nás. Nikdo tě do přirozeného porodu nutit nebude.