Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A tamtamo nemáš něco našetřeného?
že by se to dalo ted využít
jsem studentka, a brigádně jsem si vydělala tak 4 tis. měsíčně, takže peníze padly na výbavičku..
niikkooll22 píše:
Jakto že nemaš narok ??
protože jsem studentka a brigádničila jsem na černo
ale na příspěvek v mateřství maš narok ikdyž nemaš odpracované dny ikdyž si studentka .
na sociálce mi řekli, že před porodem nemám nárok na nic
že až po porodu
jo takhle no to nemaš ja myslela až po porodu
sme si nerozuměli. To ja taky nemam ale mě vše platí snoubenec takže mi to nevadí nejak . ![]()
nene nemá nárok na ppm protože nepracovala, to ti vyplácí zaměstnavatel 28 týdnů. a potom ti vyplácí čssz rodičovský příspěvěk a ty budeš mít ten 4 letý ne? Protože mám dojem, že když nemáš nárok na PPM tak si nemůžeš volit délku toho rodičáku.
A jinak promin, nevěděla jsem, že jsi studentka ![]()
Ahoj holky tak žádné nákupy nebudou
onemocněla jsem takže nato mužu zapomenout
celí příští tyden skončím v posteli
ale co hlavně aby malej byl v pořadku ![]()
Nákupy počkají
. Malý bude v pohodě určitě. Ale ostatní věci můžeš klidně podniknout (filmy, sebezkrášlování, čtení.....). Hned, jak ti bude líp, tak se do toho pusť. ![]()
niki2 píše:
Nákupy počkají. Malý bude v pohodě určitě. Ale ostatní věci můžeš klidně podniknout (filmy, sebezkrášlování, čtení.....). Hned, jak ti bude líp, tak se do toho pusť.
určitě hned jak mě bude líp tak nato vletim ![]()
devcata taky jsem dostudovala hned a nemam narok na materskou, jen na porodne a rodicovsky prizpevek ale muj muz ma odpracovany dva roky takze muzu jit i na 3 roky. Ale stale se nemuzu rozhodnout jestli jit na triletku nebo ctyrletku. vim ze deti muzou do skolky od tri let ale musi byt uz trosku vyspeli a postarat se o sebe. A zdali by ho neprijali tak nevim komu bych ho dala na hlidani …