Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
dobry den mate nektera zkusenost a je ceho se bat ? mozna me to ceka tak bych rada vedela oco jde. dekuji.
Ja mam zkusenost,ale mne je odebirali vaginalne. Coz byla pohodicka, oproti odebirani plodove vody. ![]()
V CR se asi nedela. Jde to vaginalne a je to bezbolestne a prijd emi to i setrnejsi.
Na plodovou jsem sla z vlastni vule pred porodem. Sla vedcum.
odběr choriových klků mi dělali ve FN v Olomouci. Píchali mi velkou jehlu přes břicho pod pupkem. Je to nepříjemné, ale jsou na horší věci. Každopádně potom dva týdny naprostý klid a nemocenská až do porodu. Tak to bylo u mně.
mě to dělali břichem, hrozně jsem se bála, ale nebolelo to vůbec, pak když to přicházelo k sobě, tak jsem to cítila, ale nebylo to tak hrozný, jak jsem si představovala. Celé to i s přípravou trvá tak 10-15 minut
Ahoj,
me to teda bylo strasne neprijemny a rozhodne to NEBYLO bezbolestny…
no snad se tomu vyhnu jsem sice doma ale s rok apul starym prckem takze zadny klidovy rezim.
a je i po tomto odberu nutne dodrzet 48 hodin klid v posteli ? mam si radeji zaridit babicku na hlidani ?
vim,ze to resimdopredu,ale chtela bych byt pripravena na vse. samoztejme doufam,ze vysledek screeningu bude negativni.
marieondatra píše:
a je i po tomto odberu nutne dodrzet 48 hodin klid v posteli ? mam si radeji zaridit babicku na hlidani ?
vim,ze to resimdopredu,ale chtela bych byt pripravena na vse. samoztejme doufam,ze vysledek screeningu bude negativni.
urcite klid ![]()