32 měsíců a nemluví víc než 5 slov

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.2.22 20:47

32mesicu a nemluví

Dobrý den chtěla bych se zeptat mám syna 32mesicu a nemluví řekne máma táta baba haf mnou ale třeba pes Vubec řekne říká jen zvuky ale slova vubec má asi tak 5slov co říká dle dr máme ještě čas já jsem ale víc a víc nervózní mám to už řešit s nějakým doktorem? Moc děkuji za váš názor

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2002
25.2.22 20:55

Ano, logopedie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 20:59

@Micilin moc děkuji za už to řeším s dr delší dobu vždycky řekne do 3let se to neřeší ale já vězně nevidím žádné zlepšení žádné nové slovo nic moc děkuji začnu řešit tedy sama

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.22 21:15

@Micilin já synovi třeba řeknu řekni Au to on ti zopakuje ale dohromady to už nedá řekne místo auta bbbm

• Citovat
  • Upravit
2002
25.2.22 21:30
@Anonymní píše:
@Micilin já synovi třeba řeknu řekni Au to on ti zopakuje ale dohromady to už nedá řekne místo auta bbbm

Seni si proti němu, vem do pravé ruky autíčko a řekni AU, předej auticko do druhé ruky a řekni TO. Az zvládne syn ty slabiky zvlášť, tak zrychli předání z ruky do ruky a rikej AUTO. Půjde to, uvidis.
Vždy začíná tvá pravá ruka, aby to pro nej šlo zleva jako později čtení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
25.2.22 21:31

Jsou taky různé pracovní sešity už od dvou let, autorka Slezáková. Nebo kartičky z logopediesusmevem.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 21:32

@Micilin jeee super moc děkuji o tom vůbec nevím určitě koupím jste moc hodná

• Citovat
  • Upravit
2002
25.2.22 21:34
@Anonymní píše:
@Micilin jeee super moc děkuji o tom vůbec nevím určitě koupím jste moc hodná

Je toho spoustu, můžete začít sama, než vydolujete z obvodní žádanku na logopedii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
25.2.22 21:36

Chce to pracovat i na grafomotorice, takže treba nakreslis mrak, dole kytku, a syn ať na kytku kreslí déšť. Nebo na jednu stranu auta, na druhou garáže, a at spojuje auta s garážemi. Takové sešity mívají i v levných knihách, nebo si vymyslis svoje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 22:11

@Micilin super moc děkuji 😊 je to těžké s dr to řeším už rok tu řeč pořád se opakuje že hledám zbytečně na synovi a že má čas, ano vím že má čas ale je jako zasekly za 1rok neřekl nic nového nemá ani potřebu se srazit spíš mi přijde že znakuje

• Citovat
  • Upravit
2002
25.2.22 22:35
@Anonymní píše:
@Micilin super moc děkuji 😊 je to těžké s dr to řeším už rok tu řeč pořád se opakuje že hledám zbytečně na synovi a že má čas, ano vím že má čas ale je jako zasekly za 1rok neřekl nic nového nemá ani potřebu se srazit spíš mi přijde že znakuje

A má v pořádku sluch? Zkusila bych vyhledat klinickou logopedku i bez doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22357
25.2.22 22:53

Rozvoj jemne a hrube motoriky a motoriky mluvidel. Jemna: trideni, prebirani, puzzle, navlekani, lepeni, samolepky, plastelina a pak taky malovani do mouky vysipane na plechu, kridy, prstove barvy. Hruba motorika: chuze v nerovnem terenu, do a ze schodu, zebrik, hazeni a kopani do mice-stridat nohy, ruce, jizda na koloodrazedle, trikolce. Pohyblivost mluvidel: krouzeni jazykem, klapani jak kun, pohyby jazylem ze strany na stranu, nahoru×dolu, nafukocani tvari, piti brckem-ruzne delky sirky, foukani pirka/papirove koule, bublifuk, sycet, bzucet, dychani nosem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 22:53

@Micilin na sluchu jsme byli jako male a měl v pořádku jinak syn slyší venku štěkat psa a já to kolikrát neslyším slyší na jméno
Podle mě slyší dobře
Ukazují knížky má albi tužku + logopedicke knížky
A řeč stále nic každý říká že má čas ze to hrotim a že až bude mluvit budu nešťastná ale já se na to tak těším

• Citovat
  • Upravit
22357
25.2.22 22:58

Pracovni listy pro rozvoj detske reci: Mluv se mnou (Katerina Slezakova).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.22 00:06

@Oriseka děkuji moc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat