Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj muzu prosit o radu? dcera je uz od patku vecer plactiva, je tedy pristydla, ma rymu, teplotu nemela, dnes normalne usnula cca kolem osme a ted zacala zvracet a po zmereni teploty jsem zustala koukat jak puk teplomer ukazoval 34,4, vzala jsem druhy ukazoval 34,5 a pak si sla pujcit jeste maminy a opet 34,4 je to normalni?
Není to normální! Zavolej na pohotovost, oni ti řeknou co dál.
Normální to rozhodně není… jsem flegmouš a horečky moc neřeším, ale tohle mi přijde fakt hodně málo, že by to řešit chtělo.
Zavolej do nemocnice a zeptej se. Nic za to nedáš a budeš mít klid.
Nechci strasit, ale muze se jednat o podchlazeni, jela by jsem radeji na pohotovost ![]()
Příspěvek upraven 16.12.12 v 21:36
Někdy duté teplotu má někdy ne. příznaky to je důležité. teplota značí že he podchlazena. může to být počáteční angina.
Prvně bych zkontrolaovala funkčnost teploměru. Zkontrolovat na sobě. A přeevším měřít v konečníku.
Když změříš sebe, tak je to ok? Je mi divné, že by tři teploměry měřily špatně, ale pokud jsou digitální, tak bych se možná ani nedivila. Změř teplotu nejdřív sobě, pokud bude teploměr normálně fungovat, tak jí změř v konečníku a pokud bude teplota jak píšeš, vyraž nebo na pohotovost aspoň zavolej.
Držím palec, ať naměříš rozumnější teplotu a malá je v pořádku.
Kde si merila? zkusila bych v zadecku, jak radily holky a prioblec ji.
ja obcas taky namerim nejaky takovy nizky nesmysl, i sobe, v podpazdi to muze nekdy zkrslovat. trikrat po sobe je to ale divny.
Hihi, nechci to zlehčovat, ale já ať se měřím čím chci, tak si víc jak 35 nikdy nenaměřím, asi na mě teploměry nefungují
Takovouhle teplotu vzdy namerim v podpazi digitalem, jsou to teplomery na houby, v zadecku ok, ale jinak nepouzitelny.
3 po sobě je nesmysl. víc ji obléci. a jít na pohotovost. třeba ráno nebo nad ránem to může vystřelit na 38.můj syn nemívá teplotu.
@Eemii píše:
Takovouhle teplotu vzdy namerim v podpazi digitalem, jsou to teplomery na houby, v zadecku ok, ale jinak nepouzitelny.
taktak
Neverim, ze je podchlazena, proc taky?
Sazim na to, ze pokud je to digitalni teplomer, meri blbe, jeden jako druhy a treti. Zkus to na sobe. Digital jedine do zadecku, jinka se merime vsichni rtutovym( opatruju ho jako oko v hlave)