Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ma to nekdo taky tak? Dcera je samotar, nikdy nevyhledavala kolektiv a deti se boji. Nemuzeme jit do center, na navstevu kde maji deti atd. Ve skolce katastrofa, nemelo cenu ji tam nechavat.
@Martiiinka111 Syn to má taky tak, návštěvy u rodin s dětmi jak kdy, v koutcích se drží u mě a na hřišti taky vyhledává spíš místa, kde není hodně dětí a hluk. Teď má dva a půl a trochu se to lepší. Jinak děláme spíš věci, tak aby byl v klidu. Sedíme v cukrárnách bez dětského koutku, jdem do knihovny do dětského oddělení, na procházky a tak. Do školky ho dáme nejdříve ve 4, 5 letech, tak uvidíme, jak to bude. Jinak je takový přemýšlivý, klidný nemá rád ani divoké hry, krom těch s tátou ![]()
U nás to samé…dcera (31 měs.) se bojí ostatních dětí, když nejsou moc hlučné, docela to jde, ale jak se některé začne víc projevovat tak dcera začne hystericky brečet a není k utišení. Dělá to i u dětí, které zná
Trileta dcera bylo doted taky takova, do skolky ji nevzali, protoze mam mimino, tak ani zadne koutky… Tu potrebu kolektivu uz ale na ni pomalu pozorovat zacinam, po mikulasske besidce rikala, ze by chtela chodit nekam do cviceni… Pristi roknuz ji snad do skolky vecpu. Ale ja jsem taky docela introvert, mam rada spolecnost me rodiny, na nejake kamaradeni me odmala moc neuzije, takze ji nebudu tlacit nikam…
Moje se dětí nebojí, ale zato je nesnáší
nikdy s nima problém neměla až posledních pár měsíců jak vidí dítě nedejbože mimino třeba jen v televizi tak se rozčiluje, zahání je..vždycky říká miminko neráda
co předvedla nedávno v dětském koutku děs.. nevím kde se to v ní vzalo..sourozence nemá ani nečeká..asi holt nemá ráda konkurenci ![]()
Jo náš starší je přesně totéž. Má bratrance, který je od malička poměrně hlučný a asi do 2,5 let se ho fakt bál. Co má ale mladšího bráchu tak se to dost podstatně zlepšilo, protože mladší je přesný opak.
Nás taky ma skoro 3roky a boji se deti, spis mensich.ted jsme byli na karnevalu a de, ale tam u asi spis vadila hlasita hudba
Muj trilety kluk se hodne boji sveho bratrance( 2.5roku)..hrali si spolu a po nejake dobe malej zacal hystericky rvat asi proto ze bratranek neumi jeste mluvit a vydava jen strasne skreky…s detmi nema problem ikdyz ty mladsi taky moc nevyhledava. doufam ze to prejde az pujde do skolky…
Me dcery byli taky takove, do te doby, nez jsem je dala do skolky, trvalo nam, skoro dva tydny, nez prestali brecet. Museli jsme to vydrzet, aby si holky zvykly na deti, jinak mi nevydrzeli ani na detskem hristi, jak se jich bali. Ted jsme druhym rokem ve skolce, a holkam se nechce chodit domu, jak se jim tam libi. takte, muj nazor, deti potrebuji mezi deti a zklidni se. Preji pevne nervy