3 měsíce ve školce a stále nejí

12.12.14 11:01

3 měsíce ve školce a stále nejí

Zdravím,
chtěla bych se poradit. Dcera (3roky) chodí od října do školky a stále tam odmítá jídlo. Dokonce i když je doma a jídlo ze školky dovezu tak je nechce. Je pravda že mně se jídlo taky nezamlouvá, ale ředitelka mi tvrdí, že ostatní děti jídlo jí jen Barunka ne. Nejí ani svačiny (chleba nebo rohůlík s margarínem nebo pomazánkou). Je tedy celý den hladem. Poraďte prosím jak to mám řešit :,( Už jsem dost zoufalá. Děkuji Silva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
12.12.14 11:04

@SilvieMihalisko No nijak, jak to chceš řešit… Syn tam taky nejí, ale on nejí ani doma moc. Prostě k tomu musí dospět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.14 11:06

Chtěla jsem po ředitelce aby jí dali aspoň suchý chleba nebo rohlík místo aby na to patlali margarín, ale není ochotná mi vyhovět. Vím že to by dcera snědla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
12.12.14 11:09

@SilvieMihalisko U nas nastesti ve skolce jsou ochotny v tomto. vyhovet.
Kazdopadne - ve skolce mam 2 deti - 4 a 3 roky a s jidlem je to jak na houpacce - jeden tyden jsou jak nenazrany a druhy tyden se v tom rypou :roll:
Ale kdyz jsem. jednou domu jidlo ze skolky prinesla tak musim uznat, ze vari dobre :palec:

• Citovat
  • Upravit
6525
12.12.14 11:17

@SilvieMihalisko A kdyz by ji ucitelky jidlo davaly, tak neotevre ani pusu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.14 11:25

To určitě otevře, ale to ony dělat nebudou když jí ani nechcou dát suchej chleba…Z mailu paní ředitelky jsem pochopila že jim je úplně jedno že je malá celý den hladem. A ještě mi napsala že neví jak to řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.12.14 11:31

@SilvieMihalisko Ty jo, co je to za učitelky? U nás teda ve školce zjištovali, jestli můžou malýho dokrmit… nejdřív jsem vyplňovala dotazník, tak jsem psala, že nechci aby ho nutili jíst… jenže on potvora fakt nic nejedl, tak to se mnou učitelky řešily, že jestli mu můžou teda zkusit dát ony, aby se třeba nepozvracel a tak. A světe div se, on teď s jejich pomocí sní prý dost…
Já bych si zkusila znovu promluvit s učitelkami, když by to nepomohlo tak s ředitelkou. Jako speciální jídlo od nich asi chtít nemůžeš… pokud nechtěj dávat ani ten suchý chleba, tak jí ho nedají, aby nezačaly stávkovat i ostatní děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
12.12.14 11:35

U nás ve školce jsou ochotné si sednout k takto malým dětem a prostě je krmit…alespoň tu polévku. Dceru mám taky nejedlíka, ale pomalu se to zlepšuje…nejí žádné pomazánky a tak sní alespoň ovoce, vypije mléko. Má i svá oblíbená jídla ve školce. Věkem se to zlepšuje a zlepšuje. Bylo období, kdy chtěla jen samotný kuřecí přírodní plátek nebo suchou rýži, chleba jen s máslem apod. Nelíbí se mi jednání paní ředitelky zakladatelčiny školky, alespoň nějaké kroky podniknout by to chtělo, nevidím žádnou snahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.12.14 11:37

No přesně. U těch úplně maličkých dětí je podle mne ta pomoc opravdu potřeba. A aby tam bylo dítě úplně celý den hladové by mě sakra štvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
12.12.14 11:41

Náš ve školce taky skoro nic nejí. Na svačinu si kousne, na oběd sní pár lžic polévky, ve druhém se pošťourá a sní třeba pár zrníček rýže… No a nenadělám nic. Učitelky se snaží, on aby jim udělal radost přihodí dalších pár zrnek rýže a je to :roll:

A to, že nechtějí dát třeba ke svačině něco jiného (viz. nenamazané pečivo) celkem chápu. Ono by pak jedno dítě chtělo tohle, druhé tamto, další by zjistilo, že nechce rohlík, ale chleba…

Já už jsem se rozhodla to neřešit a razím heslo: „Dítě, které má přístup k jídlu ještě hlady neumřelo ;) “.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.14 11:43

Zkusím jí teda napsat aby jí trochu pomohly. Myslím si že tam bude problém spíš v paní ředitelce a né v učitelkách. Myslím si, že to co jí píšu učitelkám ani neříká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
12.12.14 11:47

Tak to řeš předně s učitelkama ne? u nás teda dítěti s jídlem pomůžou a to jsem viděla občas i u čtyřletých nejedlíků, jídlo nenutí ale snaží se vyjít vstříc. Takže zeleninu si děti můžou sundat, razí heslo aspoň ochutnej a pak se rozhodni. Se suchým chlebem by asi neměli problém, kort když vidí že dítě nejí vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.14 11:53

Teď mi paní ředitelka psala že malou posadí samotnou a dají jí suchý chleba když nebude jíst. Jinak že by vymýšlely i ostatní děti. U nás je problém, že malá neochutná nic co nezná :( Doma někdy ano, ale ve školce vůbec :( Tak snad se časen naučí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.14 12:05
@SilvieMihalisko píše:
Zdravím,
chtěla bych se poradit. Dcera (3roky) chodí od října do školky a stále tam odmítá jídlo. Dokonce i když je doma a jídlo ze školky dovezu tak je nechce. Je pravda že mně se jídlo taky nezamlouvá, ale ředitelka mi tvrdí, že ostatní děti jídlo jí jen Barunka ne. Nejí ani svačiny (chleba nebo rohůlík s margarínem nebo pomazánkou). Je tedy celý den hladem. Poraďte prosím jak to mám řešit :,( Už jsem dost zoufalá. Děkuji Silva

nedělej nic.. prostě ať má někde jídlo, třeba se jednou nají. Bratrancův kluk takhle vydržel 2 roky - celou školku. NIkdy tam nejedl. Ve škole jí normálně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
12.12.14 12:17

Radu nemám, jen mě téma zaujalo, protože já mám s klukem problém přesně opačný. Ve školce jí a doma nejí nic. Vybíravý, ve všem se jen ponimrá, ve školce se naučil říkat na jídlo „fuj“, takže každé postavení jídla před něj je doprovázeno větou: „Je to fuj“ a děsně mě s tím sejří. Ve školce sní všechno, nevybírá, doma mě zlobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí