3,5 měsíční miminko málo pije

Anonymní
6.6.22 15:05

3,5mesíční pije málo

Maminky nám holčičku 3,5mesice dokud jsem kojila jsem přesně nevěděla kolik vypije, ale tvoří se mi minimum mléka (40ml) tak jsem začala přikrmovat hipp mlékem. Dcera má moje mléko třeba 40ml. A z umělého vypije třeba jen 20ml. A někdy vypije 100ml. Někdy 50ml. Někdy zase 60ml.??? Podle krabičky je to málo kolik pije, ale přibírá 200g. Za 14dni. Počurany pleny na taky. Mám ji nutit do pití mléka? A jak? Mám strach, že bude stradat. Nebo koupit jiné mléko? Nějaké chutnější? Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6129
6.6.22 15:15

Jak jsi přišla na to, že se ti tvoří „minimum mléka“?

Dokud byla plně kojená, prospívala? Prospívá teď? Pokud ano, nic bych neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.22 15:18

Brečela mi i po 2hod. A sama cit, že je nemám takový tuhý pevný ty prsa jako dřív. Spíš prázdný. A při odsávání se mi to potvrdilo…

• Citovat
  • Upravit
6129
6.6.22 15:46
@Anonymní píše:
Brečela mi i po 2hod. A sama cit, že je nemám takový tuhý pevný ty prsa jako dřív. Spíš prázdný. A při odsávání se mi to potvrdilo…

Že chce mimino kojit po dvou hodinách je ale úplně normální. Miminka, zvlášť takhle malá a zvlášť v období spurtu, to tak mají. Kromě toho miminka nepláčou jen, když mají hlad, a taky nepotřebují prso jen kvůli hladu.

To, kolik odsaješ, ale absolutně neříká nic o tom, kolik mléka se vytvoří. Stejně tak ta prsa - prsa nejsou navždycky nalitá jako těsně po porodu a pár týdnů po něm. Po pár týdnech až měsících se laktace stabilizuje, mléko se začne tvořit na základě poptávka/nabídka a dotváří se zároveň s tím, jak miminko saje, je tedy úplně normální, že prso nebude tuhé a pevné jako na začátku, ale pocitově je prázdné (protože to mléko se prostě tvoří až, když mimčo pije). Proto taky nemusíš odsát v té době už vůbec nic - já od druhého měsíce neodsála ani kapku a kojila jsem přitom do sedmi měsíců plně prospívající dvojčata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
6.6.22 16:58
@Anonymní píše:

Ja pres den kojim taky po 2 hodinach. Dyl vydrzi jen kdyz hodne usne v kocarku. Doba kojeni je cca 5 minut. Minuly tyden se budil i v noci co 2 hodiny, asi spurt. Prsa mam taky mekky a jakoby prazdny, ale maly aktualne pribira 200g tydne, takze hadam, ze mam mlika dost. Byt tebou, tak ten dokrm vyradim, prijde mi uplne zbytecny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
6.6.22 17:24

Ja 4 mesicne kojim niekedy aj kazdu hodinu, proste jak chce a ma potrebu, ono je leto a niekedy ma proste zizen, tak chce pit viac niekedy menej. A ano po porodu a v obdobi sestonedeli som mala prsa velka, citelne naliate a vecne tvrde jak beton, ted som sa taky lekla, ze su nejak prazdne, ale nie su, uz sa tak nenalievaju, tvrde jak beton taky nebyvaju, ale mimco sa napapa z nich krasne, kedykolvek chce a zacne sat mlieko tece.Tak na tvojom mieste by som sa snazila znova nabehnut na plne kojenie a co nevidiet zacnes s prikrmami :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
6.6.22 17:28
@Anonymní píše:

To vše co píšeš je normální. Laktace se postupně upravuje, prsa už nejsou tak nalitá. Mimčo chce kojit po 2 h. Nic z toho neznamená, že máš málo mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.6.22 07:12

Nemas malo mleka, vsechno co pises je zcela normalni.
Muzes v klidu zahodit UM a kojit.

(Kazde dite ji i pribira individualne, ne podle toho, co pisou na krabici nebo rekne doktor.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová