Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Syn přestal pít mléko sám od sebe. Bylo mu 3.5 a už ho dostával jen před spaním.
Do dvou a půl. Dcera je závislá na mlíku, tak jsem pak pomalu přešla na kravský a pije dodneška. Kdybych měla čekat na samoodstav, tak se ho dočkám tak v osmnácti.., ![]()
Prvni dcera v 16ti měsících sa ho přestala chtít. Druhá zatím taky 16 měsíců ho pije.
Záleží ako to ty chceš, v kope krajín sa prechádza v 1 roku z UM na kravské - a to potom človeku môže vydržať už kľudne celý život.
Ja som prešla na kravské v 16m keď dcére vymizla abkm. Kým nevie piť bez občasného rozliatia z normálneho hrnku dostáva do lahve, časom vymeníme za hrnček. S odstavom nerátam vôbec.
Do tri let pil rano a vecer trochu UM. Nejakou dobu pred tretima narozeninama jsem ho zacala pripravovat na to, ze velky trilety kluci uz to nepijou a hned po narozkach jsme spolecne vyhodili lahev a byl klid. Dceru bych toho rada zbavila jeste driv, snad bude dobre jist prirozenou stravu.
Po roce už je úplně zbytečné dávat UM. U nás nahrazeno obyčejným mlékem.
Syn 21 měsíců stále v noci pije UM. Řekla bych, že záleží na tobě jak si to nastavis. Mě to zatím neomezuje, tak proč mu ho nedat.
@Mkilus píše:
Syn 21 měsíců stále v noci pije UM. Řekla bych, že záleží na tobě jak si to nastavis. Mě to zatím neomezuje, tak proč mu ho nedat.
Akurát po nočnom pití UM treba umyť zuby, inak je tam zvýšené riziko, že sa pokazia. (Čo je celkom dobrý dôvod, prečo nedávať)
Maly budou v zari tri, a doted ma Kendamil rano po probuzeni. Vubec me to neobtezuje ji to kupovat a delat. Jsem rada, ze si rano tu lahev da. Ale v noci bych uz teda fakt kvuli mliku nevstavala… ![]()
Starší se sama dostavila v roce a půl. Do té doby měla láhev ráno a před spaním. Jedno dne prostě zavřela pusu a odvrátila hlavu a bylo po mlíce. Kravské nechtěla, takže dostávala jen jogurty a sýry. Kravské mléko začala pít až teď ve 4,5 letech. Mladší je rok, UM má 3× denně a nenapadlo by mě jí dát zatím kravské.
Myslím, že většině dětem nejde až o ten obsah, jako o tu flašku. Když dáš většině batolat mlíko/UM do hrnku, ani po něm nesteknou, respektive rozhodně ho nebudou pít na litry včetně mlíka v noci, jako když můžou sosat flašku.
Syn má 2 roky a v noci si ho výslovně ještě vyžaduje (vodu nechce), jiné mléčné výrobky odmítá
Zuby má super, tak zatím držím, ale za 2 měsíce rodim druhé a tatínek asi odstavi no ![]()
Do kdy jste dávali dětem UM. Odstavilo se některé samo?