Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj chci se s vámi poradit jestli někdo měl něco podobného
Narodila se mi holčičku 22.2 2022 a vážila 3750g a měřila 50 cm už v porodnici dostávala příkrmy protože mi nešlo kojit musela jsem si tam odsávat
No dokrmovala jsem si ji tam po čase sama a snědla víc než ostatní miminka
Už od narození je strašný jedlík
Ale teď se to trochu zhoršilo malé jsou 3 měsíce krmím ji po 3 hodinách kromě noci to vstávám k ránu cca po 5 hodinách
Ale k věci vypije 180ml nezvrací a je v klidu ale na obale píšou od 4-5 měsíce
a poznám že má hlad protože je neklidná a když ji pochovám hned se přisaje a žužlá rameno
A já ji nechci trápit hlady tak ji po 3 hodinách dám místo 150ml 180ml a je klid… Dávám Nutrilon AR 1 na prdíky jsme moc netrpěli jednou za čas dám do jídla Biogaiu a kakáme každý den
Jen máme problémy s očičkem ucpané slzné kanálky
Chtěla bych tedy vědět jestli jste měli něco podobného že vaše dětičky taky tolik papali
… Nechci ji zase překrmovat ![]()
Dej ji kolik potřebuje. Neřeš tabulky atd. Hlavně ať je spokojená. Pěkné datum narození ![]()
Však každé mimčo je jiné..tabulky na um jsou orientační zprůměrované hodnoty. Přece nenecháš dítě hlady..však kdyby měla doktorka problém s tím že moc nabírá tak ti řekne…
Mě Dr říkala, že kdyby měla hlad ať klidně přidám a to jsem k tomu kojila. U kojení nevím kolik si mohla vzít. (U mě Teda asi nic😂
@Narcis22 píše:
@Vladusxx Teď váží skoro těch 6kg a má 60-62 cm
Dcera porodní váha 3,8 a 51cm… ve třech měsících 6,5kg a 62cm… byla buclík trošku… Ale nyní má šest let a má 20kg na 116cm
@Narcis22 píše:
To mi přijde vpohode…koukala jsem jak to měla ta moje..porodní váha 3,2kg a 50cm a ve 3m měla 5,6kg a 61cm…pila teda dost ruzne..nedodržovala jsem 3h rozestupy, ale dávala jsem když měla hlad a náladu. Někdy vypila „jen“100 ale někdy zase naopak 200…podle toho jak dlouhou si dala pauzu…po ránu většinou jedla víc protože jedla naposled cca v 7 večer a budila se až v 5 ráno…
@Narcis22 píše:
Ahoj chci se s vámi poradit jestli někdo měl něco podobnéhoNarodila se mi holčičku 22.2 2022 a vážila 3750g a měřila 50 cm už v porodnici dostávala příkrmy protože mi nešlo kojit musela jsem si tam odsávat
No dokrmovala jsem si ji tam po čase sama a snědla víc než ostatní miminka
Už od narození je strašný jedlík
Ale teď se to trochu zhoršilo malé jsou 3 měsíce krmím ji po 3 hodinách kromě noci to vstávám k ránu cca po 5 hodinách
Ale k věci vypije 180ml nezvrací a je v klidu ale na obale píšou od 4-5 měsíce
a poznám že má hlad protože je neklidná a když ji pochovám hned se přisaje a žužlá rameno
A já ji nechci trápit hlady tak ji po 3 hodinách dám místo 150ml 180ml a je klid… Dávám Nutrilon AR 1 na prdíky jsme moc netrpěli jednou za čas dám do jídla Biogaiu a kakáme každý den
Jen máme problémy s očičkem ucpané slzné kanálky
Chtěla bych tedy vědět jestli jste měli něco podobného že vaše dětičky taky tolik papali
… Nechci ji zase překrmovat
Syn, narozen s váhou 4160g a už v porodnici vypil 30 ml na zátah.. definovali to jako spurt takže jsme zahodili tabulky a jela jsem podle toho jak si řekl
teď v roce a půl sní i nohu od kulečníku no.. měří téměř 87cm, dlouhán po tatínkovi..
@Narcis22 píše:
Vahu ma uplne v pohode, tak bych dala kolik si rekne. Ja mam plne kojene miminko, ale taky je hrozny jedlik, je stejne stare jako to tve a ma 64cm a pres 6kg. A to nemel ani 3,5kg, kdyz se narodil ![]()
Myslím, že je jedno, že pije více. Důležité, že má režim co 3 hodiny a pěkně spinká a kaká. Cvalíky jsem viděla jen ty co je matky krmily, kdykoli začali brečet třeba co 2 h i dřív.
Jinak, doktorka ti když tak řekne, kdyby byla cvalda ![]()
Můl prcek se narodil cvalík s podobnou váhou. Už v porodnici scucl 60 ml a klidně by jedl dál. Sestřičky se pořád divili, že přinesli dokrm a za chvíli museli další, protože to bylo málo. Pak jedl taky víc než jiná miminka, ve 6m měl už 9 kg… a v roce a půl jenom 11, všechno vyběhal. A to byl pěkně buclatej, faldík na faldíku, teď je z něj šikovná žížalka. Dej mu jíst kolik potřebuje a tabulky neřeš
.
@Lujza031 já teda dávala na požádání. Je to tak psáno i na krabici um…a dcera žádný buclik není..je spíš štíhlejší…pevnější režim ohledně času jídla má až cca od 6m kdy začala 3× denně pevnou stravu…
Ale jak jsem psala..když si řekla o jídlo dříve tak vypila obvykle méně mléka. Naopak když si schrupla déle (většinou proto že jsme někde jezdili) tak pak vypila vic…pripadně si dala svou dávku, a za hodinku když ji slehlo se přihlásila o přídavek který byl ale třeba jen 30ml…jako fakt jsem ji nenechala řvát hlady jen proto že striktně režim…a máš nárok až za hodinu dřív ne…