Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Pokud se nají a nemá potom hlad, tak bych ji UM nedávala (já dávám od 7 měsíce jen ráno a večer, občas odpoledne) a zvlášť když ti pije i vodu.
Zkusit možná zařadit nějaký jogurt.
Tak nedávej. Moje dcera začala v 8M odmítat MM, tak jsem zkusila UM. První asi dva druhy nic, pak vyzunkla lahvičku banánového Sunaru, a pak už nikdy nic: ani banánové, ani jiné, ani Sunar, ani nic. A taky vyrostla.
Ale teda někdy po roce a půl jsem zjistila, že blbě snáší laktózu, protože se jí po tom dělá ekzém - tak to možná věděla… ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, dceři bude za pár dní 6 měsíců, je na UM a už od poloviny čtvrtého měsíce, jsme začali s příkrmy, už máme zavedenou zeleninu i kuřecí a hovězí maso. Problém je, že mi poslední dva týdny odmítá mléko (nejdřív vynechala jen 2 jídla, ale teď jí jen 2× a to ve večerních hodinách). Vodu a čaj si dá a ráda, příkrmy (zatím dáváme jen obědy už začala poslední týden jíst celé), ale pokud jí dám mléko tak je většinou řev. Vodu i čaj si dá vklidu i z láhve ve které pije mléko, takže tam bych problém neviděla. Zajímalo by mě jestli by bylo v pořádku už začít dávat kašičky na večer a ovoce k snídani, aby aspoň něco snědla. Popřípadě jak vypadá jídelníček vašeho 6ti měsíčního miminka na um? Předem moc děkuji za odpovědi.
Mam 7 mesicni a UM uz ma jen rano a vecer, jinak vse jidlo - ovoce, jogurt, kase a obedy. Najedena je, vydrzi i dyl nez s UM. ![]()
Máme asi stejně staré. poslední dva dny mi bojkotuje obědy.
Jinak máme svačinky, obědy i večeře. Někdy Měnín večeři za snídani
R: mléko/ kaše od Hame
O: zeleninový příkrm, maso, někdy, někdy docvakne mlekem, ovocnozeleninovy příkrm
S: ovoce, ovoce+sladká zelenina
V: mléko/kaše
V2: mleko
Přes den vodu/čaj.
Dobrý den, dceři bude za pár dní 6 měsíců, je na UM a už od poloviny čtvrtého měsíce, jsme začali s příkrmy, už máme zavedenou zeleninu i kuřecí a hovězí maso. Problém je, že mi poslední dva týdny odmítá mléko (nejdřív vynechala jen 2 jídla, ale teď jí jen 2× a to ve večerních hodinách). Vodu a čaj si dá a ráda, příkrmy (zatím dáváme jen obědy už začala poslední týden jíst celé), ale pokud jí dám mléko tak je většinou řev. Vodu i čaj si dá vklidu i z láhve ve které pije mléko, takže tam bych problém neviděla. Zajímalo by mě jestli by bylo v pořádku už začít dávat kašičky na večer a ovoce k snídani, aby aspoň něco snědla. Popřípadě jak vypadá jídelníček vašeho 6ti měsíčního miminka na um? Předem moc děkuji za odpovědi.