Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda těhulky,
pomalinku budeme finišovat 35.tt a začínám mít obavy. Ani tak ne z porodu samotného, ale že se rozběhne dřív, než mi vyndají steh, a to bude až za dva týdny. Navíc podlení 3 dny se malá mele hlavně dole, všude cítím jen pnutí, bolesti až jsem sz toho nervní. Včera večer jsem měla děsný bolesti v oblasti bederní páteře, že jsem si až říkala, že mám nějaký zvláštní kontrakce nebo co, naštěstí to přešlo. Někdy už ani nevím, co je a co není normální, ale v porodnici mi na to málokdy odpoví a navíc mám do porodky i k dr. jezdit jen tehdy, budu-li mít vážné podezření. Prý aby mě zbytečně nedráždili častým vyšetřováním. Jenže je to mé první těhu a já nevím, co je a co není vážné podezření. Někdy mi přijde vážné úplně všechno ![]()
Ke stehu nemůžu nic říct, nemám s ním zkušenost…Ale k tomu strachu - pokud ti někdo z doktorů neřekl, že porodíš v nejbližší době, ten strach bych neměla..Já se začla otvírat někdy po 20.tt a od té doby žila ve strachu, že každým dnem porodím…Dostavala jsem konské dávky Magneska, bolela mě spona jak čert,poslíčky jsem měla denně,bolesti snad všeho, no říkala jsem, že 2 v 1 dlouho nevydržíme.No a dnes na poradně, ve 36.tt mi doktorka řekla, že na porod to vůůůbec, ale vůůbec nevypadá
Takže strach byl zbytečnej a nakonec budu ještě přenášet snad ![]()
I kdyby se ti to rozeběhlo, tak 35. týden už je krásnej a v pohodě. Neměj z ničeho strach. Plíce jsou dovyvinutý asi od 32 nebo tak nějak. A od 37 nebo 38 se porody běžně vyvolvají. 35. je nádhera, co by za to jiný maminy daly, kdyby jim to vydrželo tak dlouho. Tak se zbytečně nestresuj. ![]()
Jinak já třeba když jsem byla ve stresu, tak miminko kopalo jak zběsilý. Ony to ty mršky moc dobře poznají;) Protože se ti zrychluje tep a jim to vadí.
Ahoj , neboj , pokud máš steh , tak by se (snad) nic stát nemělo . A kdyby , tak v tomhle týdnu , už je to v pohodě hlavně s dýcháním . Mě se malá narodila 35+2 a problém byl akorát se žloutenkou - pobyly jsme si v porodnici 12 dnů a trochu s kojením (lenost související s nedonošeností a žloutenkou) . Ale můžeš být v klidu , už nejde o život.
Ahoj Luciášku,jsem na tom stejně,záda mě berou jako psa a někdy mi připadá že mě malá chce rozervat,poslové jako prase,kdybych porodila příští týden vůbec bych se nezlobila.Někdy od 28 tt jsem otevřená,steh nemám,ale doktor mě děsí předčasným porodem,no a pořád jsem celá.Jenom někdy to cítím že už určitě pojedu,druhý den je to zase lepší,tak držím palce ať ještě vydržíš 2v1
No, manžel ten už je ze mě nervozní
Pořád se ptá, jestli už a já mu vždycky říkám, že musí počkat, jak to bude vypadat dál
A pak vždycky skutek utek… Hodně ta nervozita souvisí se stehem, proože doktorka, co jednou zastupovala mýho gyndaře mi říkala, že kdyby se mi spustil porod ještě když mám steh, mohlo by mi to amputovat čípek či co, takže jsem jen valila očka a teď mám nervy jak špagáty. Z kontroly na gyndě jsem tenhle týden odcházela s CS 2 a nezkráceným uzavřeným čípkem, klenby nesníženy, takže to snad dva týdny vydržím. I když se strašně zavodňuju a za 4 týdny jsem přibrala 7 kilo
, což nechápu, jelikož moc nejím. Ale krev před dvěma týdny ok- játra i ledviny v pořádku, tak si říkám, že to je dobrý.
Termín máme 9.10., i když doktor mě straší, že by byl rád, kdyby to bylo okolo 25.9. Jinak zatím hodlám rodit v Chrudimi, chválí jí víc jak Pardubice a navíc bydlím asi 300m od nemocnice, tak není takovej problém narychlo vyjet ten kopeček autem a rodit ![]()
No já už jsem si skoro myslela že už steh nedávají,mám dost kámošek,které se taky otvíraly,dokonce jedna s tím ležela dva měsíce v nemocnici bez stehu
Já mám termín 7.10.,doktor mi říkal že když vydržím do konce srpna,tak si můžem gratulovat,zatím se držim
,tak se třeba potkáme.V Pardubicích dost nadávaj na personál,měla jsem první taky v Chrudimi a supr ![]()
Mě dávali steh jako prevenci kvůli podezření na nedostatečnost děložního hrdla. Ale zatím vše nasvědčuje, že žádnou nedostatečnost nemám, spíš naopak. Mě doktor říkal v úterý, že krizový nebezpečný období máme za sebou a kdyby se malá narodila teď, tak už bude v pořádku.
Dneska mám den debil už úplnej. Strašná rýma, funím jak lokomotiva, protože s tou rýmou a mým astma se mi špatně dýchá, do toho poslíčci a můj tlak lítá okolo 125/80, což normálně nemívám. Jsem ráda, když mám normálně 105/60. Tak si říkám, že se bu´d rozkládám a nebo se třeba prťavce opravdu bude chtít na svět ![]()
luciashek píše:
No, manžel ten už je ze mě nervozníPořád se ptá, jestli už a já mu vždycky říkám, že musí počkat, jak to bude vypadat dál
To je přesně můj manžel, od té doby, co nám řekli, že hrozí předčasnej porod, valil při každejch poslíčkách oči se slovy " Užž??????!!!!"
Ted když nám dnes řekli, že na porod to nevypadá, mi to jeho užžž snad bude chybět, byl při tom takovej hezky podělanej a starostlivej ![]()
Nj, tak manželové to hold s náma nemají jednosuché
Ten můj jel dnes na noční práce až někam do Plzně a od rána mi není dvakrát nejlíp, prostě se nějak necítím, ale tak třeba je to jen tím, jak se moc roztahuju a všechno se pne. A tak se modlím, aby mě to v noci nechytnulo, protože bez něj nikam rodit nejdu a nejhorší je, že s tím stehem se musím urgentně dopravit do porodky, aby mi ho vyndali. Tak doufám, že se tý naší boubelince bude chtít zůstat vevnitř ještě aspoň týden a něco. Nebo aspoň dnešní noc. Mám z toho akorát nervy, jak mi přijde, že to mám dole vevntř všechno našponovaný a divný.
Neboj, to je normální takhle ke konci, já taky minule ani nevstala z postele a porod nikde…
teda holky ja to tu procitam a uplne s vama citim a drzim palecky aby bylo vsechno dobry..ja mam za sebou porody 2 u obouch mne praskla voda a jelo se.U prvniho jsme sla curat a uz se to ze mne lilo,otevrela sem dvere od zachodu a kricim praskla mne voda a manzel jen jestli mam zabalenou tasku ..no nemela jsem.U druheho to ze mne lilo v noci rovnou do postele…No jen ted tak vzpominam,jak vas tu ctu.Zachvili budete mit doma krasne drobecky ,uplne zavidim
TAK DRZIM PALECKY
hoj,tak jak jsi na tom?Mě je dneska zas uplně super dobře,nic mě nebolí,vůbec si nepřipadám že bych měla každým dnem rodit,je to jak na houpačce,tak se bojím aby z toho nebyla nějaká náhlá přepadovka
,blbě spim už se mi zdaj hrozný ptákoviny o porodu,např. dneska už jsem byla připravená na boxu v klídku,ráno se vzbudím a nic
.Už je to fááááááááákt dlouhý v pondělí jdu na kontrolu tak už se těším na novinky ![]()
Ahojky,tak jsem po kontrole,jsem 35+4tt a prý mám ještě 10 dní vydržet
,to jsem zvědavá,cestou od doktoktora se mi v autobuse udělalo pěkně blbě od žaludku,drželo mě to možná hoďku a od té doby mě bolí břicho jako při ms a mezitím mě píchá v podbřišku jak kdyby mi tam někdo šťoural kudlou
až zatínám pěsti a prodýchávám,tak doufám že to budou jen poslové,ale teda hnůůůůůůůůsný ![]()