Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Holky, chtěla bych se optat, máte některá zkušenost jak dlouho jste ještě vydrželi 2v1??Dnes mám CS5 jsem ve 36tt, hrdlo prostupné pro prst, takže už asi i otevřená, jestli to dobře chápu, břicho mi tvrdne o 106..Do pátka mám magnésko 8 tablet denně a pak šlus, vysadit a pak prej můžu rodit..Myslíte, že to jako půjde tak rychle? Dítko má 2800g, takže váha v pohodě..no jsem teda zvědavá..jak to půjde bez hořčíku..abych o víkendu nerodila..až na to tvrdnutí, mi nic není, tak nevím, ale moje intuice mi říká, že to tak brzo nebude..ale CS 5 je asi na 36tt dost :/
A zapomněla jsem dodat, že před 14 dny jsem měla CS1 a zavřená snad na deset západů..tak nevím jestli to fakt něco znamená za dva týdy být z 1 na 5 a otevřená..DÍKY ZA RADY…
Co to znamená nevím, ale já s tímhle nálezem co píšeš chodila skoro měsíc a týden přenášela… ale stejně tak může být malé za chvilku na světě, to nikdo neodhadne.
Nicméně už je plně donošené, tak není co řešit, až se mu bude chtít, tak vyleze…
A co koukám do průkazky, tak CS5 je jako kritická hodnota uvedena u 33tt.
No tak já mám od 31 týdne CS 6
Nyní jsem 37+1 a od toho 31 týdne jsem měla děložní čípek cca 1 cm, a to mi doktorka říkala, že ten vnitřní ultrazvuk ještě přidává, že ve skutečnosti byl u mě děložní čípek od 31 týdne téměř zašlý, otevřená jsem od toho 31 týdne pro dva prsty, nyní už skoro dva týdny jsem otevřená pro 3 prsty, děložní čípek zašlý, děložní hrdlo měkké. Ležela jsem od 28/29 týdne v nemocnici s hlavou dolů a nohama nahoru až do 35+1, magnézko už neberu 14 dní a běhám a stále se nic neděje. Dneska jsem byla na monitoru a doktorka si dělala srandu, abych ještě nepřenášela.
To se dá těžko říct, jestli to bude hned, nebo až na termín. Já byla na poslední kontrole zavřená na deset západů
a za dva dny se malá narodila, v 37tt. Uvidíš sama. Každopádně přeji hezký a rychlý porod ![]()
Hele vůbec na CS nekoukej. Můžeš klidně ještě nějaký ten týden vydržet a taky nemusíš. Dole se to chtě nechtě připravuje, měkne, podléhá hlavičce, ale to neznamená, že by se porod nějak hrr chystal
Přeji pohodový porod
Já byla v 36TT s CS 6 a otevřená na prst, čípek zaniklý - v 37TT jsem měla CS 8 a otevřená na tři prsty volně a porodila až 37+3TT. Takže opravdu nikdo neví..