Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Markytka_Ostrava píše:
Ahoj, taky jsem měla malého KP - narodil se teď 6.10. - sledovali jsme ho od asi 30 týdne - doktor furt tvrdil, že se ještě může otočit - no asi jo, ale neotočil…Měla jsem naplánovaný císař - nakonec mi praskla voda dva dny před ním - v nemocnici jsem řekla, že jsem měla v pátek přijít na sekci…takže se mě ani nesnažili naštěstí nějak vyklat…při císaři mi doktor řekl, že měl malý jednou omotanou pupeční šňůru kolem nožičky, takže jsem byla za císaře fakt ráda, protože si myslím, že kdybych rodila spontálně, stejně bychom potom jeli na akutního…
můžu se tě zeptat, kde jsi rodila, a jak jste naplánovali termín na císaře?je to přesné ve 40tt, nebo dřív?
Markytka_Ostrava píše:
Ahoj, taky jsem měla malého KP - narodil se teď 6.10. - sledovali jsme ho od asi 30 týdne - doktor furt tvrdil, že se ještě může otočit - no asi jo, ale neotočil…Měla jsem naplánovaný císař - nakonec mi praskla voda dva dny před ním - v nemocnici jsem řekla, že jsem měla v pátek přijít na sekci…takže se mě ani nesnažili naštěstí nějak vyklat…při císaři mi doktor řekl, že měl malý jednou omotanou pupeční šňůru kolem nožičky, takže jsem byla za císaře fakt ráda, protože si myslím, že kdybych rodila spontálně, stejně bychom potom jeli na akutního…
a moc gratuluji
, a upřímně závidím, že už to máš za sebou ![]()
ahoj…taky se mi mala otocila az KP takhle ke konci…vybojovala sem si cisare (ale jak psaly holky v nekterych nemocnicich si ho proste nevybojujes ani kdybys nevim co) takze to chce predem vybrat porodnici kde ti to umozni pokud chces jistotu pro mimco. jinak cisar se planuje cca tyden pred planovanym terminem.
mikitaa píše:
ahoj…taky se mi mala otocila az KP takhle ke konci…vybojovala sem si cisare (ale jak psaly holky v nekterych nemocnicich si ho proste nevybojujes ani kdybys nevim co) takze to chce predem vybrat porodnici kde ti to umozni pokud chces jistotu pro mimco. jinak cisar se planuje cca tyden pred planovanym terminem.
a kde jsi rodila ty?
joa s tim otocenim…v porodnici mi taky rikali ze se mimi muze otocit az do 40tt…ze kolikrat meli domluveneho cisare a uz nebyl treba ![]()
vetsinou je dohoda mozna v tech mensich okresnich nemocnicich…tam se k cloveku chovaji jako k cloveku…takze jsem tyden lezela v bohunicich kde proste o cisari nechteli slyset…tak jsem se nechala propustit a jela rodit do breclavi…jeste jsem mela v zaloze ivancice…vsecko brno a okoli ![]()
mikitaa píše:
vetsinou je dohoda mozna v tech mensich okresnich nemocnicich…tam se k cloveku chovaji jako k cloveku…takze jsem tyden lezela v bohunicich kde proste o cisari nechteli slyset…tak jsem se nechala propustit a jela rodit do breclavi…jeste jsem mela v zaloze ivancice…vsecko brno a okoli
no, tak v krči, na to jsem zvědavá, jetli mi to povolí…
Kamarádka má úzké boky, miminko mělo skoro 5,5kg, rodila koncem pánevním, neměla jediný steh a ráno v klidu šupajdila na snídani
A na kurzech říkali, že mimčo se může otočit ještě při prvních kontrakcích.
Háta_x píše:
Kamarádka má úzké boky, miminko mělo skoro 5,5kg, rodila koncem pánevním, neměla jediný steh a ráno v klidu šupajdila na snídaniA na kurzech říkali, že mimčo se může otočit ještě při prvních kontrakcích.
tomu se mi nějak nechce ani věřit…5,5 kg a rodila spontánně???? ![]()
vililik píše:Háta_x píše:tomu se mi nějak nechce ani věřit…5,5 kg a rodila spontánně????
Kamarádka má úzké boky, miminko mělo skoro 5,5kg, rodila koncem pánevním, neměla jediný steh a ráno v klidu šupajdila na snídaniA na kurzech říkali, že mimčo se může otočit ještě při prvních kontrakcích.
to mela ale takovy stesti ze ani nevi jaky…
mikitaa píše:vililik píše:to mela ale takovy stesti ze ani nevi jaky…Háta_x píše:tomu se mi nějak nechce ani věřit…5,5 kg a rodila spontánně????
já rodila 3.5 mimčo, hlavičkou napřed, a byla jsem šitá, no drasticky!!! ![]()
V podolí mě chtěli nechat rodit KP i když jsem byla prvorodička.Mladej se teda na poslední chvíli otočil,ale nakonec jsme se teda akutnímu císaři nevyhli.
Dceru jsem rodila v krči a ač už jsem byla po jednom císaři a 12 dní jsem přenášela a terka měla přez 4 kg,tak mě na císaře odmítli vzít,oni jsou v krči hodně zastánci přirozených porodů.
Stejně jsem pak za porodu musela na akutního císaře.
Tak držím pěsti,at s nimi pořídíš líp ![]()
Bacha v poradně na dr Budku-ten mi pokaždé říkal,že zásadně nevyšetřuje vnitřně,aby náhodou nespustil porod(a to i když už sem měla dávno po termínu)
Je divnej ![]()
pate81 píše:
V podolí mě chtěli nechat rodit KP i když jsem byla prvorodička.Mladej se teda na poslední chvíli otočil,ale nakonec jsme se teda akutnímu císaři nevyhli.
Dceru jsem rodila v krči a ač už jsem byla po jednom císaři a 12 dní jsem přenášela a terka měla přez 4 kg,tak mě na císaře odmítli vzít,oni jsou v krči hodně zastánci přirozených porodů.
Stejně jsem pak za porodu musela na akutního císaře.Tak držím pěsti,at s nimi pořídíš líp
Bacha v poradně na dr Budku-ten mi pokaždé říkal,že zásadně nevyšetřuje vnitřně,aby náhodou nespustil porod(a to i když už sem měla dávno po termínu)
Je divnej
mě tam zatím vyšetřovala jen dr. Chomjátová a ta je hrozně milá
, ale na Bundku si dám pozor
. Jinak, včera jsme tam byli, protože mi nebylo dobře
, dva dny jsem byla na vodě, nic jsem do sebe nedostala
, točila se mi číleně hlava a představte si, co to způsobilo
, malá se otočila zase hlavičkou dolů
, během 4 dnů, změnila dvakrát polohu
, doufám, že už cvičit přestane, protože tohle je fakt náročný ![]()
Tak bezva, vililiku! Držím palce, aby mimčo už zůstalo jak má.