36.tt konec pánevní

3321
10.11.10 08:22

36.tt konec pánevní

Tak jsem se včera dozvěděla, že se malá otočila a je ted v poloze koncem pánevním…rodil tu někdo mimi koncem pánevním? a nebo jste šli automaticky na císaře? prosím o vaše zkušenosti, nějak jsem z toho cela špatná…pořád byla hlavičkou dolů, a ted se takhle na konci obrátí…pan dr. říkal, že už se nejspíš neobrátí nazpátek, jelikož tam už na to nemá místo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3112
10.11.10 08:25

Ahoj.
Záleží na tom ,v které porodnici budš rodit. ¨Třeba v podolí mě chtěli nechat rodit KP ale mladej si to týden před porodem rozmyslel a ještě se otočil.
Někde to dělají,někde ne,zeptej se přímo u vás v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
10.11.10 08:45

Ahojky muj malej byl taky KP a šla sem automaticky na sekci.Ono hlavně záleží kolik prcek bude vážit a jak v bříšku leží.Snad do 3,5kg se rodí normálně,ale já sem si vybojovala císaře protože co sem slyšela tak spontánní porod je velké ryziko pro mimčo,ale císař pro matku tak to si nevybereš.Neboj pujdeš do rizikové poradny a tam už ti řeknou co a jak.Malej byl zadečkem už od pátého měsíce a neotočil se a to jsem cvičila a nic?prostě si tam hověl :-D Taky sem stoho byla špatná a dost :-? a nestálo mi to za to.Tak neměj strach,hlavně že mimi bude v pořádku.A taky je šance že se ti otočí i před porodem?I to se stává :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
10.11.10 09:20

První dcera byla KP taky až do porodu, rodila jsem v Motole a byli jsme domluvení na přirozeném porodu s tím, že pokud to nepůjde, tak rovnou na císaře. Když jsem byla asi na 7 cm, tak si malá strčila pod zadeček nožičku a jelo se na sál. Byla tak těsně chycená pupeční šňůrou k placentě, že by to jinak stejně nešlo.
Tvoje mimčo se otočit ještě může a kdyby ne, tak záleží na porodnici, nejlepší bude domluvit se přímo tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leňda
10.11.10 09:26

ahoj,

jen te chci uklidnit, ze se jeste muze prcek otocit, Nelinka byla jeste ve 36.tt taky KP a na UTZ ve 38.tt uz byla hlavickou dolu, ani jsem nezaznamenala kdy se otocila. A to mela porodni vahu 3600g a 53 cm.

tak drzim palce, aby se prcek otocil :wink:

Příspěvek upraven 10.11.10 v 09:32

• Citovat
  • Upravit
Ms.H
10.11.10 09:30

mě se malá taky otočila na poslední chvíli, ale nebyla nijak velká, porodní míry 3kg a 49cm, tak měla asi dost místa na otočení, tak se nestresuj, dobře to dopadne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1061
10.11.10 09:30

To se ještě otočit může, mě se teď otočilo až ve 38tt z příčné polohy. Pokud zůstane KP, záleží na jeho váze, do 3Kg by asi zkusili porodit spontánně (záleží na porodnici), jinak sekce je jistota, že si mimi neporaní kyčle, nepřidusí se apod. Pak bys měla na problémy teprve zaděláno! To by se s ním mohly táhnout poruchy až do školních lavic :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
10.11.10 09:32

já, pokud by se malá neotočila, volila bych radši císaře, je to můj třetí porod a nějak si nedokážu představit, že by mě nechali trápit hodiny a pak bych třeba stejně šla na císaře…rodit budu k Krči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
10.11.10 09:34
Zuzylka píše:
To se ještě otočit může, mě se teď otočilo až ve 38tt z příčné polohy. Pokud zůstane KP, záleží na jeho váze, do 3Kg by asi zkusili porodit spontánně (záleží na porodnici), jinak sekce je jistota, že si mimi neporaní kyčle, nepřidusí se apod. Pak bys měla na problémy teprve zaděláno! To by se s ním mohly táhnout poruchy až do školních lavic :think: .

no právě…předchozí porody jsem měla spontánní, jsem zastánce spontánních porodů :lol: , ale ted nějak cítím, že pokud by se neotočila, volila bych císaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
10.11.10 09:36
mamčababča píše:
mě se malá taky otočila na poslední chvíli, ale nebyla nijak velká, porodní míry 3kg a 49cm, tak měla asi dost místa na otočení, tak se nestresuj, dobře to dopadne :kytka:

malá má ted 2500g, odhadní porodní váha je 3500g, pan dr. říkal, že je tam napěchovaná slušně :roll: , pořád doufám, že se ještě otočí…jenže je mi předpovídáno, že se narodí dřív, tak snad to holka stihne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
10.11.10 09:38
Leňda píše:
ahoj,

jen te chci uklidnit, ze se jeste muze prcek otocit, Nelinka byla jeste ve 36.tt taky KP a na UTZ ve 38.tt uz byla hlavickou dolu, ani jsem nezaznamenala kdy se otocila. A to mela porodni vahu 3600g a 53 cm.

tak drzim palce, aby se prcek otocil :wink:

Příspěvek upraven 10.11.10 v 09:32

tak to je :palec: !!! já to otočení hlabičkou nahoru předevčírem teda cítila festovně 8-o , bylo strašně špatně, pořád jsem si říkala, že to je močák, ale jak mě bolely záda 8-o , no, radši nemluvit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
10.11.10 09:39
mikoy píše:
Ahojky muj malej byl taky KP a šla sem automaticky na sekci.Ono hlavně záleží kolik prcek bude vážit a jak v bříšku leží.Snad do 3,5kg se rodí normálně,ale já sem si vybojovala císaře protože co sem slyšela tak spontánní porod je velké ryziko pro mimčo,ale císař pro matku tak to si nevybereš.Neboj pujdeš do rizikové poradny a tam už ti řeknou co a jak.Malej byl zadečkem už od pátého měsíce a neotočil se a to jsem cvičila a nic?prostě si tam hověl :-D Taky sem stoho byla špatná a dost :-? a nestálo mi to za to.Tak neměj strach,hlavně že mimi bude v pořádku.A taky je šance že se ti otočí i před porodem?I to se stává :mavam:

já budu asi bojovat taky :mrgreen: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
10.11.10 09:39
mikoy píše:
Ahojky muj malej byl taky KP a šla sem automaticky na sekci.Ono hlavně záleží kolik prcek bude vážit a jak v bříšku leží.Snad do 3,5kg se rodí normálně,ale já sem si vybojovala císaře protože co sem slyšela tak spontánní porod je velké ryziko pro mimčo,ale císař pro matku tak to si nevybereš.Neboj pujdeš do rizikové poradny a tam už ti řeknou co a jak.Malej byl zadečkem už od pátého měsíce a neotočil se a to jsem cvičila a nic?prostě si tam hověl :-D Taky sem stoho byla špatná a dost :-? a nestálo mi to za to.Tak neměj strach,hlavně že mimi bude v pořádku.A taky je šance že se ti otočí i před porodem?I to se stává :mavam:

prosím tě, kde jsi rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
10.11.10 10:09
Markytka_Ostrava píše:
Ahoj, taky jsem měla malého KP - narodil se teď 6.10. - sledovali jsme ho od asi 30 týdne - doktor furt tvrdil, že se ještě může otočit - no asi jo, ale neotočil…Měla jsem naplánovaný císař - nakonec mi praskla voda dva dny před ním - v nemocnici jsem řekla, že jsem měla v pátek přijít na sekci…takže se mě ani nesnažili naštěstí nějak vyklat…při císaři mi doktor řekl, že měl malý jednou omotanou pupeční šňůru kolem nožičky, takže jsem byla za císaře fakt ráda, protože si myslím, že kdybych rodila spontálně, stejně bychom potom jeli na akutního…

můžu se tě zeptat, kde jsi rodila, a jak jste naplánovali termín na císaře?je to přesné ve 40tt, nebo dřív?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
10.11.10 10:12
Markytka_Ostrava píše:
Ahoj, taky jsem měla malého KP - narodil se teď 6.10. - sledovali jsme ho od asi 30 týdne - doktor furt tvrdil, že se ještě může otočit - no asi jo, ale neotočil…Měla jsem naplánovaný císař - nakonec mi praskla voda dva dny před ním - v nemocnici jsem řekla, že jsem měla v pátek přijít na sekci…takže se mě ani nesnažili naštěstí nějak vyklat…při císaři mi doktor řekl, že měl malý jednou omotanou pupeční šňůru kolem nožičky, takže jsem byla za císaře fakt ráda, protože si myslím, že kdybych rodila spontálně, stejně bychom potom jeli na akutního…

a moc gratuluji :palec: , a upřímně závidím, že už to máš za sebou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky