Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ono uplne nejde o vasi celkovou vysku, ale o pomernou delku nohou vuci telu. Treba vsechny nase deti zase mely vsechny hodnotu dle terminu +- tyden, jen stehenni kost mely o 3 nebo 4 tydny delsi. U prvni dcery se tomu doktorka divila. Tak jsem ji rekla, ze ja se tomu nedivim, a at se podiva na me.
A k rustove restrikci - moje mama netusila, ze ceka dvojcata, tehdy se jeste bezne nedelal UZ. Rodila v 38. tt. Ja jsem vazila 2200 g a sestra 1800 g. Zhruba do 14 let jsem byla nejmensi ze tridy, ted merim 174 cm a jak vypadam, vidis na profilovce.
@Janča6 asi jsem se jen zbytečně vyděsila a bude to jen poměr nožiček vůči tělu, že? Já měla strach jestli se neobjevila nějaká nemoc miminka nyní, když do teď bylo vše v pořádku.
@Anonymní píše:
@Janča6 asi jsem se jen zbytečně vyděsila a bude to jen poměr nožiček vůči tělu, že? Já měla strach jestli se neobjevila nějaká nemoc miminka nyní, když do teď bylo vše v pořádku.
Verim, ze je vse v poradku. Drzim palce
Ono kdyz kouknes sem, tak vidis, ze staci, aby se doktor pri mereni seknul treba o 2 mm a uz to dela tyden rozdil: https://www.nutriklub.cz/…e-miry-plodu
Vase miminko nejspis bude mit malicko kratsi nozky (vuci telu), nez je prumer. Kdyz kouknes na ulici, tak uvidis, ze takovych lidi je hodne.
@Anonymní píše:
V kterém týdnu jsi ty ATB užívala a jaký druh?
To si už bohužel nepamatuju, je to 4 roky zpatky a vystridala jsem jich několik, nic mi na ten zánět nechtělo zabrat.
Taky mám zkušenost. Od 33tt byly holky vždy menší. Druhé a třetí těhotenství. Obě se narodili s váhou něco pod 2500g. Takové nepoměry většinou značí nějaký problém s růstem 😏
Ahoj, my si se zkrácením stehennich kosti užili
mám tu i diskuzi. Byla bych v klidu, jsou to tak malé rozdíly, všechna miminka nejsou přece stejná ![]()
@17akcak pošlete mi na ni prosím odkaz? Hledala jsem všude možně, tak doufám, že to bude v pořádku ![]()