36tt problém s růstem

Anonymní
11.2.22 18:48

36tt problém s růstem

Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat, zdali jste se s tím některá nesetkala. Na kontrole v 34+0 hlavička a bříško odpovídalo o týden víc, zato stehenní kost 31+2. Váhový odhad 2350g (mimi přibralo 150g za dva týdny), nicméně dr řekla, že je to v normě. Další kontrola za 14 dní 36+0 hlavička a bříško odpovídá termínově plus pár dní, stehenní kost těsně pod spodní hranicí 32+2 (váhový odhad 2700g). Takže trošku povyrostly nožky, ale skluz je skoro 4 týdny. Půjdu na přeměření, ale dr říkala, že když nebyl problém v 30tt na velkém utz, tak je to v pořádku. Vím, že můžou být odchylky od měření a že to je orientační, ale tohle je přece už moc. Placenta prý ok, průtoky také. Nemáte některá stejnou zkušenost?

Děkuji moc

Příspěvek upraven 11.02.22 v 19:18

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
672
11.2.22 18:54

Mam stejnou zkušenost. UTZ ve 30 tydnu v pořádku, v nemocnici ve 36tt dítě menší, prutoky o. k. Nakonec vyvolavany porod ve 38tt, ktery skončil akutnim císařem za minutu 12. Malej mel 2380g a 46cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
11.2.22 18:57

Jinak tedy proc prestal rust a pribyvat na vaze nikdo nezjistil, vse bylo o. k. Každopádně ja jsem mela sileny hnisavy zanet nosohltanu, ktery mi byl lecen atb., takže ja to přikládám tomu, že za to mohly ty antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.22 18:59
@Macci40 píše:
Jinak tedy proc prestal rust a pribyvat na vaze nikdo nezjistil, vse bylo o. k. Každopádně ja jsem mela sileny hnisavy zanet nosohltanu, ktery mi byl lecen atb., takže ja to přikládám tomu, že za to mohly ty antibiotika.

V kterém týdnu jsi ty ATB užívala a jaký druh?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.22 19:09

@Macci40 tak hlavně, že se malý narodil a v pořádku. Děkuji za Tvoji zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
11.2.22 19:23

Nejstarší syn měl takhle o čtyři týdny pozadu obvod břicha. A víš co? Nic, prostě neměl žádný bubínek, měl štíhlejší bříško. Jinak zdravé mimino. Držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.22 19:28

@Vesmírná drůbež moc děkuji, v tohle doufáme :)

• Citovat
  • Upravit
17959
11.2.22 19:32
@Anonymní píše:
Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat, zdali jste se s tím některá nesetkala. Na kontrole v 34+0 hlavička a bříško odpovídalo o týden víc, zato stehenní kost 31+2. Váhový odhad 2350g (mimi přibralo 150g za dva týdny), nicméně dr řekla, že je to v normě. Další kontrola za 14 dní 36+0 hlavička a bříško odpovídá termínově plus pár dní, stehenní kost těsně pod spodní hranicí 32+2 (váhový odhad 2700g). Takže trošku povyrostly nožky, ale skluz je skoro 4 týdny. Půjdu na přeměření, ale dr říkala, že když nebyl problém v 30tt na velkém utz, tak je to v pořádku. Vím, že můžou být odchylky od měření a že to je orientační, ale tohle je přece už moc. Placenta prý ok, průtoky také. Nemáte některá stejnou zkušenost?

Děkuji moc

Příspěvek upraven 11.02.22 v 19:18

jedno z dvojcat v 35.tt po 2 tydnech od posl. kontroly zadny prirustek na vaze, nevyrostl, druhy den sekce, narodil se (35+1) s vahou 1700. Jeho dvojce odpovidalo tydnu teh.
Dneska je teenager, normalne velkej, pravda hubenej, ale jist mu chutna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.22 19:51

@Eliška Děkuji za zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
4492
11.2.22 20:12

Už nevím kolikátý to byl týden, ale asi kolem 33tt měla dcera váhový odhad 1800g. Podle UTZ prý byla malá symetricky. Dcera se narodila na konci 35. týdne těhotenství. V den porodu měla odhad 2000g a narodila se s váhou lehce pod 2400g.
Doktor mi při ultrazvuku vždycky říkal, že na konci těhotenství je to dost nepřesné, protože je těžké to správně označit, mimčo v tu chvíli může být jinak natočené, může mít víc nebo míň nafouklé bříško a že i 3 doktorům ve stejnou chvíli může vyjít odhad jinak.
Pokud jsou průtoky a placenta v pořádku, tak se neboj. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.2.22 20:15

A resit ten „nepomer“ hlavicka vs nozicky nebo velikost celkove? Obe moje deti byly mensi nez prumer, o cca 30% jako celek, jednotive hodnoty co si pamatuji byly „odchylene“ ruzne… Starsiho nakonec vyvolavali driv, ale z jineho duvodu, drobnejsi je dodnes (6r), mladsi co vylezl se prevazne drzi prumeru (50.percentil). U druheho me trochu vic sledovali, ale celou dobu rikali, ze dokud dite roste, neni duvod se znervoznovat, a ze je to stejne vse orientacni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
11.2.22 20:17

Já si myslela, že je to vcelku normální. Dcerce to tam taky tak různě skákalo, ale Dr nic neříkala, tak mě ani nenapadlo to řešit :nevim: Řešil se ke konco malý váhovy odhad - jen prostě Dr kontrolovala průtoky pupečníkem a všechno cajk Malá se narodila 48 cm, 2 470g a je pořád drobnějši, ale jinak všechno v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
11.2.22 20:17

Mně malyho vyvolávali v 37+3 kvůli nízké váze 2100g (v ten den stejný odhad 3 doktorů ze 2 nemocnic) a že měl bříško o 4 týdny menší.

Ten den se narodil s 2600g a úplně normálním bříškem. Chyba v měření :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
11.2.22 20:20

Dcera měla růstovou restrikci plodu, od 30 tt téměř nerostla, nakonec šla ven v 37+0t), kdy se přidala moje preeklampsie. Měla 2 kg a 42 cm. Ale dle UTZ byla malá vcelku symetricky. Dnes jí jsou dva a velikost dohnala. Jen pro zajímavost - jakou máte vy dva postavu? Někdo má prostě ty nohy celkové kratší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.22 20:54

@Paní.Norrisová průtoky a placenta vypadají prý v pořádku. Jen mě vyděsilo, že už je to víc jak 4 týdny.

@beruska9 hlavička a bříško právě odpovídá, ale ty nožičky jsou proti tomu, jak kdyby se zastavil růst.

@fíkofka dr říkala právě, že v pohodě, ale já to samozřejmě zkoumám, protože se mi ten rozdíl zdál hodně, 1 - 2 týdny bych asi neřešila.

@Polnik taky si říkám, že až tu bude s námi, tak se bude vědět pravá váha.

@jezz1e já mám 165cm, muž 188cm. Může to být jen dědičné, v což věřím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky