38. tt a konec pánevní

jsa
12
10.12.14 10:13

38. tt a konec pánevní

Ahoj maminky, v pátek končím 38. tt a miminko je stále KP :-( Budu rodit své třetí miminko a předcházející dvě byly vždycky už kolem 30. tt hlavičkou dolů a rodila jsem přirozeně. Je tady nějaká mamča, které se miminko otočilo těsně před porodem? Popřípadě mamča z Uherského Hradiště, která rodila KP přirozeně? Bojím se císaře, ale zároveň i případných komplikací při přirozeném porodu KP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5826
10.12.14 11:00

Mě den před nástupem na císaře ve 39.tt. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
10.12.14 11:05

@jsa mě se taky malý otočil těsně před porodem. Kdyby se tak nestalo, tak bych určitě volila porod císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.12.14 11:10

@jsa první se mi otočil týden před porodem. Jinak bych volila cs, sic se toho bojim, ale ty moje minimiminka by mě stejně kp přirozeně nenechali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
10.12.14 11:26

@jsa do KP bych nešla, lepší plánovaný císař než akutní…!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
10.12.14 13:20

Rodila jsem koncem pánevním v UH 2010. Dělali váhový odhad, byl 3 kg, s tím, že pokud by byla váha vyšší, tak půjdu automaticky na sekci, na které jsem nakonec skončila stejně, protože malá měla krátkou šňůru - proto se ani neotočila. Jo a po císaři jsem vypadala líp jak maminka vedle po blbém přirozeném porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jsa
12
10.12.14 14:07

Mně právě říkala dr., že pokud bude malá správně natočená a bude přiměřený váhový odhad, tak bych šla přirozeně (obě děti jsem měla do 3 kg). Jak dlouho před termínem se vůbec plánuje císař? Po včerejší kontrole už malá dost naléhá i zadečkem (proto se bojím, že už se neotočí) a jsem otevřená na špičku. Budu rodit po necelých 2 letech, tak to prý může být celé rychlejší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jsa
12
10.12.14 14:19
@šárkajak píše:
Rodila jsem koncem pánevním v UH 2010. Dělali váhový odhad, byl 3 kg, s tím, že pokud by byla váha vyšší, tak půjdu automaticky na sekci, na které jsem nakonec skončila stejně, protože malá měla krátkou šňůru - proto se ani neotočila. Jo a po císaři jsem vypadala líp jak maminka vedle po blbém přirozeném porodu…

A to že má malá krátkou pupeční šňůru zjistili na UTZ nebo až při porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
10.12.14 15:04

@jsa to zjistili až při porodu…vlastně nikdy nesestoupila úplně dolů, furt jsem ji měla pod žebry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
10.12.14 17:43

Kamarádce zjistili při příjmu na CS, že je dítě hlavou dolů, porodila přirozeně.
Mně se neotočila, rodila jsem CS. Byl to druhý porod, první normálně, váhový odhad byl 3500 g (první dítě 2500), pánev měřili a nic moc, doporučili CS, což jsem i sama po dlouhých úvahách chtěla, ale kdybych trvala na přirozeném porodu, asi bych to vydupala. Nebylo to UH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
10.12.14 17:44

Jo a po CS jsem byla mnohem lepší než po prvním porodu (indukce, hnusná), ale to nemusí samozřejmě být pravidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jsa
12
10.12.14 20:20

Holky, díky, budu doufat, že se ještě otočí…má ještě zhruba 2 týdny. A když ne, tak sama nevím, pokusím se věřit doktorům :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí