38+2 časté tvrdnutí břicha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
17.3.24 23:36

38+2 časté tvrdnuti bricha

Dobrý večer jsem 38+2 dneska mě asik tak 6× za det tvrdilo břicho přitom mě píchá lo ve spodku sem tam i v krizich. V pátek jsem byla u doktora čípek mám dlouhý. Děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
599
18.3.24 07:23

To ti do porodu bude ještě tvrdnout tolikrát :palec: dva dny před porodem jsem měla tvrdnutí/posly co 15 minut. Když se to zkrátilo na 5-3 minuty tak jsme jeli. Kdybys teď začla rodit tak už je miminko upečené. Dávej si horké sprchy a uvidíš. Samozřejmě kdybys začla krvácet nebo jsi měla špatný pocit tak jeď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
18.3.24 11:19

Jaké rady očekáváš? :) Jestli je to v pořádku? Jestli se znepokojovat, jezdit k lékaři? Jak to tvrdnutí nebo bolesti zmírnit?

Děloha ti trénuje na porod :palec: Miminko už donošené, takže teď můžeš be obav rodit.

Já jsem v prvním těhotenství neměla žádné poslíčky. Ale porodila jsem 37 + 0. Ve druhém a třetím jsem měla poslíčky od cca 35. tt, vždcky tak jednou za 3 - 4 dny. Několikrát už jsem si říkala (když to trvalo 4 hodiny v kuse, bolestivé stahy po 2 - 3 minutách), že zajedu do porodnice. Ale nikdy ty bolesti nebyly takové jako u porodu, nemusela jsem je prodýchávat.

Ve čtvrtém těhotenství jsem měla poslíčky od 30. tt, velmi bolestivé, 2 - 3× denně, okolo 2 - 3 hodin v kuse, po 2 - 3 minutách :lol: Ale nikdy jsem je nemusela prodýchávat. Na kontrole v porodnici se divili, že k nim s těmi kontrakcemi nejezdím. Já jim na to řekla, že to bych tam musela být 3× denně už x týdnů. Samotný porod jsem poznala po druhé kontrakci. Ta první mě probudila, hned od začátku byly po 2,5 minutách, musela jsem je prodýchávat. Takže už po necelých 10 minutách od probuzení jsem manželovi hlásila, že jedu do porodnice.

Dej na svůj pocit, jestli už je to na porodnici, nebo ne. Nejlepší je, když doma odteče plodovka nebo začne krvácení. To pak není o čem přemýšlet a jede se. Když jsou jen kontrakce, je to složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
18.3.24 11:23

@Zanda37 co bylo v pátek, neplatí dnes, ostatně kontrola čípku v tomto týdnu nemá žádný smysl, ten stav se může změnit během dvaceti minut.

• Citovat
  • Upravit
2904
18.3.24 11:39

A poradit chces v cem?
Jsi v 39. tydnu, mas donosene dite, rodit muzes v podstate kdykoli.
Kazdopadne, to co popisujes jsem mela asi 8 tydnu pred porodem kazdy den (to tvrdnuti mnohem mnohem casteji teda) a nic.
Jeste v den porodu jsem byla v porodnici a nic se za ten tyden od posledni kontroly nezmenilo… za ani ne 10 hodin bylo uz po porodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.3.24 11:45

Někdy mívám i ty bolesti do hodky i 3× někdy ztuhnu celá a musí prodychavat jak mě chytne naráz tvrdnuti. Píchání v zádech a ve spodku někdy je to nesnesitelne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
18.3.24 11:47

@Zanda37 pokud se bojíš, zajeď na kontrolu, nikdo ti nic lepšího neporadí.

• Citovat
  • Upravit
3011
18.3.24 12:25

@Zanda37 Měla jsem silné poslíčky spoustu týdnů před porodem, od 38. jsem několik nocí ani nespala a mockrát si psala intervaly jestli to už neni těch 5 minut pravidelně.
Přenášela jsem.
V druhém těhotenství to s poslíčky nebylo tak dramatické a porodila jsem dřív.
Jestli to není pravidelné, neteče voda, nekrvácíš, tak je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
18.3.24 13:09
@Zanda37 píše: Více

Toto by me znervozilo tak k 35. tt nebo driv. Bala bych se predcasneho porodu. Protoze je evidentni, ze se telo pripravuje na porod. Ale porod to jeste neni. Klidne to takto (nebo i mnohem casteji) muzes mit jeste 3 tydny. A taky muzes jeste dnes porodit. Pokud mas pochybnosti, muzes si zajet do porodnice, hlavu ti neutrhnou. Ale bolesti 3× do hodiny jeste nejsou porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
18.3.24 13:24

@Zanda37 a já pořád nevím co to ti poslíčci jsou :P nebo si nejsem jistá..Jsem 38tt. Občas me chytne trochu křeček v podbřišku a malinko dole záda současně.. Tak nevím jestli jsou to poslíčci, nebo ne.. Jsem těhotná podruhé a u prvního jsem to měla taky takový záhadný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18552
18.3.24 15:35
@Zanda37 píše: Více

Hele 39+1 odpoledne na kontrole s tím, ze se nic neděje, čípek uzavřeny, dlouhý a uvidime se další týden. Druhy den odpoledne jsem přijela na příjem k porodu :nevim: stav čípku je už teď fuk. Dítě je prakticky hotové. Jestli ti nepravidelně tvrdne a citis pohyby tak ok. Poslick buď rozezenes teplou sprchou (nahrivaci polstar na břicho) nebo ne a přejdou do kontrakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18552
18.3.24 15:36

@077lenka muže byt. Většinou jako ms bolesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie