Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, zajímal by mě 3D ultrazvuk - vím, že se dělá v Praze v Podolí, ale chtěla jsem se zeptat jestli ještě někde jinde.
Moc Vám všem děkuju kousínek
ahoj, tenhle ultrazvuk se jeste dela na klinice u sv. Klimenta na Letné… www.gennet.cz, jukni se na jejich stranky, je to moc prijemna klinika.
Mej se hezky a hezke tehotensvi.
Radka
tady mas primo dotaz a odpoved lekare z kliniky sv. KLimenta, doufam, ze ti to pomohlo ![]()
3D nebo 4D ultrazvuk?
Linda Malá 27.04.2005
Dobrý den, chtěla bych poprosit o informaci, zda u Vás používáte 3D a zároveň i 4D ultrazvuk nebo mám zkreslené informace a jde o jeden a tentýž přístroj. Co stojí vyšetření (bez lékařského doporučení)? Záznam pohybu plodu prý nejde u Vás vyhotovit, bylo by možné, si pořídit vlastní záznam z monitoru? Předem děkuji za odpověď
David Stejskal 27.04.2005
Pro 4D zobrazení používáme specielního přístroje firmy GE (Volusone 730). Na požádání provádíme za 500-750 Kč (podle způsobu dokumentace foto nebo CD) 4D zobrazení obličeje plodu. Toto vyšetření je spíše estetickou studií, kterou provádí naše asistentky a nemůže nahradit standardní 2D lékařské vyšetření. Nesouhlasíme se snímáním obrazu plodu kamerou přímo z 2D ultrazvukové obrazovky. Jednak to ruší koncentraci lékaře a jednak odlišné technické parametry obrazu UZ přístroje a kamery vedou vždy ke zkreslení a tím ke zpochybnění výsledku. Každé vyšetření je řádně dokumentováno v digitální a fotografické formě v rámci zdravotní dokumentace pacienta.
Radka
Ahoj, nevim, co je 3D a 4D ultrtazvuk. Proste maly mi delala ma doktorka a na velky jsem chodila do Motola. Takze to byl asi ten 3D. Byl na nem videt i prutok ktve srdickem a tak.
3D ultrazvuk dělají i v Gyncentru na poliklinice v Šustově ul. na Chodově v Praze 4.
3D Ultrazvuk je prostorová rekonstrukce Vašeho děťátka, která je zhotovena na základě ultrazvukových snímků pořizených v jednom okamžiku, čili je „statická“. Oproti tomu 4D ultrazvuk je rovněž prostorovou rekonstrukcí děťátka, ale ta je vyhotovena z UZ snímků pořízených během určitého časového období, čili je „dynamická“. Zcela laicky řečeno, při 3D UZ vidíte své miminko plasticky, ale jen v jedné poloze, při 4D UZ se navíc jěště pohybuje, tzn. že na 3D vidíte děťátko jen v okamžiku kdy má otevřenou pusu, zatímco na 4D obraze dětátko tu pusu otvírá a zavírá, čili polyká. Snad je můj kostrbatý popis pro Vás aspoň trochu srozumitelný. Přeju příjemné a klidné těhotenství
S pozdravem Dr. Verner ![]()
Ahojky, byla jsem na tom v Gennetu, hodinové koukání (sestra hledala detaily hlavně obličeje), vypálení 5 fotek na CD a vytištění jedné fotky za 750,– Kč, nejde to ale nahrát na video kazetu. Líbilo se mi to, stálo to za to, doporučuji ![]()
Elli 34tt
Ahoj, nevíte kde v Praze se objednat na 3D ultrazvuk. Vím, že Podolí a Motol, ale až kolem 25tt. Já bych chtěla právě teď kolem 18tt. Díky.
B.
Ja byla v Krci, ale taky az ve 26. a 29.tydnu. Zkus tam zavolat a zeptat se, treba te vezmou i driv. Pripadne jeste zkusit Gennet.
Já byla na 4D ultrazvuku v Bulovce. Šla jsem teda až v 25 týdnu a i tak se sestra bála, že jsem tam brzo. Naštěstí byl malej velikostně o 2 týdny větší.