Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky možná Toto už je ale chci se jen zeptat Mám tři dny před MS a jen tak ze zvědavosti jsem zkusila udělat ovulační test včera na něm byl duch a oproti včerejšku ten dnešní docela zesílil je to před menstruací normální?
A proč děláš ovulační testy prosím tě? Jestli hledáš těhotenství, tak ne, nic ti nenajdou.
@Vladka23 Ovulační test je oproti těhotenskému pozitivní pouze pokud jsou čárky stejně silné nebo je testovací silnější než kontrolní. Mít slabší čárku je možné po celý cyklus, takže tvůj výsledek vůbec o ničem nevypovídá.
@DandátkoP ne nehledám! Jen mě to zajímalo a zarazilo mě že včera nic a dneska takto.
@Litta to vím jen mě zarazilo že takhle zesílil oproti tomu včerejší. Zkoušela jsem hlavně ze zvědavosti co ukazuje před ms. A fakt mě jen zarazilo že zesílil
@Vladka23 Stačí jinak koncentrovaná moč, jiný čas během dne,… Zajímavé to je, ale fakt to o ničem nevypovídá. ![]()
@Litta jj to vím a ani od toho nic nečekám
ale čuměla jsem na to jak puk
schválně zítra zkusím další ![]()
@Vladka23 Tak když nevíš, co s penězma… Zkoušej to klidně 3× denně, taky budeš mít jiný výsledek. ![]()
@Litta mám ty testy doma a mám poslední
a jsou mi už k ničemu tak jsem si řekla že právě zkusím
Tuším že pokud by se ti na ovulační testu vytvořila čárka silnější než testovací tak že to může znacit i těhotenství. Ale moc bych na to nespolehala.
@chivavinka to jsem taky četla, ale nikdy jsem to nezkoušela. Teď mě spíš zajímalo co ukazuje ovulační test před ms. A že jsem měla 3 tak jsme si řekla že je zkusím. Včera jsem si říkala no klasika jako pred ovulaci ale ten dnešní mě dost šokoval
právě. Ale určitě od toho nic nečekám aice by jsme miminko chtěli ale nějak to neřeším. Hlavně teď je taková situace že tento měsíc jsme to zkoušeli naposled. A od dalšího cyklu se budeme chránit.
Hladina LH kolísá celý cyklus. To, že se před MS zvýší je naprosto normální. Takže ti ten sílící ovulační test značí právě tu přicházející MS. Mě je takto schopen zachytit LH i těhotenský test, protože ho mám prostě vysoký po celý cyklus a před MS ještě víc. Je to ztráta času i peněz.
@BrnackaM zkoušela jsem teď poprvé a jen proto že jsem ty testy měla doma. Jinak bych nekupovala
Ahoj, měla sem to stejně, takhle silný ovu test před MS sem nikdy neměla, jen slabou čárku, tak sem si koupila Digi test a bylo jasno. Až týden po vynechání mi poslední ovulacni test ukázal tlustou výraznou kontrolní čárku. Držím palec.
@Nell00 no ja od toho nic nečekám ale uvidíme zítra má přijít mrcha. Kámoška mi dala ještě 2 testy co ji zbyly tak jsem zkoušela dneska a je pořád stejný