3leté s plenami

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Gabb_ell
12.3.23 20:26

3leté s plenami

Holky, pomoc, už jsem vážně nešťastná.
3 letý syn si nedokáže říct, że potřebuje na záchod. Zkoušeli jsme uż všechny možné rady, pochvaly, tresty, odměny. Bez šance. Ráno sundám plenu, během dne normálně pije, když pití dojde, řekne si o další, ale celý den se prostě nevyčůrá. Zkouším ho během dne posazovat. Nic. Až k večeru, občas se nám to podaří vystihnout, někdy to prostě pustí do tepláčků. To ho rychle chytnu a běžim s ním na záchod, aby věděl, że se čůrá tam.
Myslím si, że tím, že vůbec nemluví neví, jak si má říct a nebo to ještě nepozná. Ale zase na druhou stranu, když si umí ukázat, že chce pití, tak si musí říct i o záchod, no ne?

Prosím, co zabralo vám a v jakém roce dítěte? Už jsem z toho fakt na prášky, přijdu si jak neschopná a špatná máma. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
408
12.3.23 20:32

Můj syn téměř také nemluví, skoro vůbec. Má dysfazii smíšenou, ale na záchod chodí sám od 2 a pul let, řekne si tak že nás vezme za ruku a odvede na záchod…ale došel k tomu sám. Mohli jsme se stavět na hlavu a stejně se to zlomilo samo…
Takže nemluveni nemusí být překážkou k tomu si „rict“ o potřebu… teď když jedeme někam autem tak ikdyz nemluví tak to umí vydržet a dojít si až pak..
Syn pozná že se mu chce? U nas do 2,5 let podle me asi nepoznal ze se mu chce, proste to pustil… Jinak u nás pomohlo tleskat a mít z toho velikou radost…jakože legrace a pochvala velká…To se mu líbilo a pochopil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
12.3.23 20:33

Tak tříletý nemluvíci a na plenách, to bude spíš dotaz na pediatra, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76293
12.3.23 20:37
@Gabb_ell píše:
Holky, pomoc, už jsem vážně nešťastná.
3 letý syn si nedokáže říct, że potřebuje na záchod. Zkoušeli jsme uż všechny možné rady, pochvaly, tresty, odměny. Bez šance. Ráno sundám plenu, během dne normálně pije, když pití dojde, řekne si o další, ale celý den se prostě nevyčůrá. Zkouším ho během dne posazovat. Nic. Až k večeru, občas se nám to podaří vystihnout, někdy to prostě pustí do tepláčků. To ho rychle chytnu a běžim s ním na záchod, aby věděl, że se čůrá tam.
Myslím si, że tím, že vůbec nemluví neví, jak si má říct a nebo to ještě nepozná. Ale zase na druhou stranu, když si umí ukázat, že chce pití, tak si musí říct i o záchod, no ne?Prosím, co zabralo vám a v jakém roce dítěte? Už jsem z toho fakt na prášky, přijdu si jak neschopná a špatná máma. :zed:

tak asi to řešíte s lékařem, ne? raná péče, psycholog, logopedie - určitě jste s takovými problémy někde v léčbě, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabb_ell
12.3.23 20:41

@stinga u neurologa jsme byli, veškerá vyšetření má a všude bylo všechno v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
76293
12.3.23 20:43
@Gabb_ell píše:
@stinga u neurologa jsme byli, veškerá vyšetření má a všude bylo všechno v pořádku.

takže dítě vůbec nemluví ve 3 letech a odborníci se shodli, že je to v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.23 20:50

U nas nemluvil a pleny do čtyř, ale vývojová dysfázie, psycholožka doporučila netlačit, nechat až dozraje. a potřebu fakt nepoznal, venku na zahradě se děsně divil, když si před/po koupání počural nohy. když viděl nočník, s ječením zdrhal. a pak se ze dne na den sám definitivně odplenkoval, od té doby jediná noční nehoda, když byl nemocný.

• Citovat
  • Upravit
Gabb_ell
12.3.23 20:56

@stinga prý není první ani poslední. Prý jsou i děti, které začali mluvit až ve 4 letech. Spíš se mu jenom nechce.
A psala jsem, že vyšetření byla v pořádku, ne, že je v pořádku, že nemluví. Prý, až nastoupí do školky, tak se rozmluví.
On si spíš tak žvatlá pro sebe, máma a táta řekne, ale jak po něm člověk chce nějaký jiný slovo, tak se jakoby začne stydět a začne dělat kraviny.
Jinak všemu ostatnímu rozumí, pomáhá mi s úklidem, sám se oblíkne i svlíkne, je šikovnej. Ale tyhle dvě věci prostě nejdou.

• Citovat
  • Upravit
8659
12.3.23 20:57

Musíš zjistit, jestli pozná, když potřebuje čůrat. Pokud ne, nemá smysl ho nic učit, k tomu musí dozrát. Pokud ano, tak najít signál, kterým si o to řekne, a naučit ho to (dělat, říkat to pokaždé, když půjde curat). Syn taky nemluvil v době, kdy se učil na záchod, tak jsem ho naučila „a“. My když jsme byli malí, říkal jsme curani „a-a“, to on ale nezvládl, tak říkal jen „a“. A bylo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
12.3.23 21:03

Dcera začala na nočník ve 3,5 letech. Jednou přišla, sundala plenku, sedla na nočník a od té doby bez nehod. Na noc plenku má a to bude mít 5. Některým dětem to prostě trvá dyl. Já z ní byla.uz dost nervózní, nejstarší syn začal ve 2,5 letech, na noc měl skoro do šesti. Vyvojove jsou úplně normální.
Počkala bych na léto až bude teplo a zkoušela třeba po 2 h posadit na nočník. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabb_ell
12.3.23 21:10

@paandatko já jsem z toho už vážně na prášky, jelikož ho chci dát letos do školky, aby přišel mezi děti. Aby se třebas naučil i od nich něco. Přijde mi, że jsem na něj krátká.

• Citovat
  • Upravit
34322
12.3.23 21:17

Kdyz ho posadis jeste rozespaleho vzdy tesne po spani, vycura se?
Pokud ano, mas vyhrano, staci to takto par tydnu delat (a na zbytek casu nechat plenu). A na curani postupne domluvit nejake gesto, kterym si rekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabb_ell
12.3.23 21:20

@Lucie_Sx někdy ano, někdy ne. Spíš se nám to daří více večer a před spaním.

• Citovat
  • Upravit
34322
12.3.23 21:46
@Gabb_ell píše:
@Lucie_Sx někdy ano, někdy ne. Spíš se nám to daří více večer a před spaním.

Tak vychytej situace, kdy se to dari, a co nejvic je opakuj.
Situace, ve kterych se to nedari, uplne zrus. Mezitim nech plenu.
Tim se stane to, ze skoro pri kazdem posazeni na nocnik se vycura - a to presne potrebujes. Krasne si to zafixuje.
Az bude nekolik tydnu perfektne curat pri kazdem posazeni, pak teprv muzes pridat ty dalsi situace, ktere se ted nedari.
Pujde to pomalu po malych krocich, ale pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3702
13.3.23 06:45

@Gabb_ell a jak dlouho už to takhle děláte? Každy den jedete indianskou metodu, jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze