Nočník nebo záchod (1,5roku)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nočník nebo záchod (1,5roku)
Dobrý den, syn 1,5 roku, zatím nezkoušíme na nočník ani na záchod, ale od okolí už jsem hodnekrat slysela ze by pomalu mel uz umet.
Nechci ho do toho nutit, prijde mi ze na to neni vubec pripravený. Ale zaroven citim nejaky tlak z okoli. Sice si z toho nic nedelam, kazde dite je jine, nektere mluvi v roce, nektere ve 3, neporovnávám, proste necham veci plynout tak jak maji. Kazdopadne sem tam zkouset bych chtela zacit. Mame na zahode redukci primo na prkynku, co je podle vás lepší, koupit nočník nebo zkoušet přímo ten záchod? Zas nechci aby vysedával na nočníku dlouho a nevedel o co vlastně jde. Chtela bych aby proste pochopil že se tam chodí vykonávat potřeba a ne sedět a čekat dokud víte co ![]()
Díky za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Povedlo se mi odplenkovat starší až ve 2,5 letech, a ve chvíli kdy k tomu dozrála bylo jedno kam chodí, někdy šla na nočník a někdy na záchod. Mladší má 1,5 roku a sice hlásí že si prdla, ale jinak vůbec nevypadá že by tušila že příslušné tělesné pochody lze nějak ovládat. Jak se oteplí tak zkusíme nočník, je to pro ně přece jen pohodlnější, dojdou si tam sami, na záchod potřebovala starší zpočátku vysadit i když tam měla stupínek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem pro nočník z důvodu samostatnosti. Na WC, pokud se ti tedy podaří ho odplenkovat, mu budeš muset pořád asistovat. Na nočník pak už choděj děcka samy. Samozřejmě, když je kluk velký a odplenkuje se až ve 3 letech, tak chodi asi rovnou na WC.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sabina1999
Tady se s dovolením připíchnu. Mám o měsíc mladší holčičku a taky pořád slyším, jestli už zkoušíme nočník?
už mě to docela štve ![]()
Já znám své dítě dokonale a neřekla bych, že je na to ještě zralá, je to takovej tupounek ještě ![]()
Vůbec by podle mě nechápala o co jde… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak muzes zkouset at si na nocnik sedne. Delali jsme to snad od 9 mesicu, jen co zacal sedet. Obleceny. S plenkou, cetli jsme si. At ho bere jako kamose. Tim nic nezkazis
A pak za cas treba zkouset at sedne bez plenky. Cita knizku. A treba budes mit stesti a vycura se. Nepovede se to napoprve. Ale kdyz uz jo, tak je potreba RADNE oslavit. A postupne mu to dojde.
Zadne nuceni, drzenim nasilim na nocniku. Mate cas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyzkoušela bych nejdřív v létě, za tepla nechat dítě běhat nahaté, ať vidí a cítí mokro na nohách. Za mě není třeba tlačit na pilu a někam s tím spěchat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cucajz @Sabina1999 je brzy, tyhle děti to ještě nechápou, zbytečně se budete mordovat nějakým vysazováním a zkoušením, začněte děti zkoušet na nočník až po druhém roce věku a uvidíte, teď se mi to jeví jako zbytečné
tlaku okolí nepodléhejte, je to vaše dítě, ne okolí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Whitedog píše:
Vyzkoušela bych nejdřív v létě, za tepla nechat dítě běhat nahaté, ať vidí a cítí mokro na nohách. Za mě není třeba tlačit na pilu a někam s tím spěchat…
přesně, v létě mohou vyzkoušet, zda dítě už je na odplenkování zralé, pokud ne, žádná hrůza, přijde to později
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neučila jsem ani jedno z dětí, oba ve 2 letech a 4 měsících jedno ráno vstali a prostě nechtěli plenku. Od té doby bez plenky a bez nehody. Takže já jsem pro to, nechat dítě dozrát, ať si k tomu přijde samo
a pak oba chodili rovnou tedy na záchod, máme také redukci na prkýnku a u wc schůdky z ikeii, aby se mohli obsloužit sami ![]()
Jo tlak z okolí byl, že přece musím už zkoušet ať se to chudáci vůbec někdy naučí
ale měla jsem zrovna v okolí kámošku, co odplenkovávala 1,5 roku starou dceru a jo, občas se jim to povedlo na nočník, ale kamokoliv šli, tak musela táhnout troje kalhoty na převlečení a ani to kolikrát nestačilo
kolikrát nám počůrala na návštěvě gauč a postel…za to mi to nestálo a prostě jsem čekala, až to dětem secvakne samo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ja bych určitě počkala na léto a teplo, v zime se odplenkovava blbe. Dva roky mi prijdou pak ideal, i kdyz na nektere deti i to je brzo. Nabidnout nočník, pokud rve jak tur nebo cura kde se mu chce, pockala bych. Me se prvni syn odplenkoval ve dvou, akorat mel problém docela dlouho, jak se do něčeho zabral, nestih doběhnout a ucurl. Druhy syn nechtěl o nocniku slyšet dlouho..zkusili jdme ve dvou, to vubec, od dvou a pul zkousel sem tam nočník a pak se behem mesuce nejak ve dvou a trictvrte komplet odpenkoval a od te doby je stoprocentni 👍 takze za me to nema cenu uspechavat, tam pak to chce hlavne s nástupem do skolky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc všem za podporu, vidim ze nejsem sama co má stejné myšlení. Nechci z toho udělat nejaký donucovací prostredek. Zacneme z lehka nočníkem, a uvidíme. Času máme do nástupu do školky dost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit