Dítě 2,5 let bojkotuje nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zkusila bych rovnou záchod s prkýnkem a stoličkou a prostě odměnu za každý úspěch, když už to nějak ovládá a jen se mu nechce. A časem(třeba za měsíc až) ubírat a dávat za každý druhý úspěch a postupně třeba za úspěšný den. Nejstarší taky odmítal nočník, ale záchod vzal v pohodě. Nejmenší se nedopracoval ještě k ničemu, asi musí dozrát, protože vše odmítá(třeba i koupání nesnáší a to děti koupu opatrně, aby jim netekla voda do očí apod..)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus detsky pisoarek, je tam takova vrtulka, ktera se toci, kdyz se na ni cura.
Nas se diky tomu naucil oblekat a svlekat sam. Bez plen tedy uz byl dlouho predtim, ale myslim, ze by ta radost z te vrtulky mohla byt podobne motivujici i ve Vasem pripade. ![]()
S kakanim je to horsi, nema to tvrde, neboli ho to, kdyz tlaci? Jak kaka casto?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme chlapečka, který dost brzy chodil na velkou - byli jsme prakticky bez nehod od 18m, uměl si říct. Na malou si neříkal, ale když jsem ho posadila, na 99% se taky krásně vyčůral, taky skoro bez nehod. Pak se to ale po… a nevím, co s tím. Byl na týden u babičky a začal nočník bojkotovat úplně, pak se mu narodil sourozenec, to taky nepomohlo a teď už tam vůbec chodit nechce. Už se to takhle tahá půl roku a mám dost. Od ledna nastoupil do jeslí, to situaci komplikuje, ale domluvili jsme se, že budou dělat, jak řeknu. Zatím má plenky.
A já celkem nevím, co bude lepší - počkat do léta a pak plenky sebrat až o prázdninách, nebo to vyřešit už teď? Vyškrabávání hov. a z látkovek už mám celkem dost. Navíc mám pocit, že to dělá jenom naschvál. Když mu řeknu, že bonbón bude až půjde na nočník, tak jde a vyčůrá se, že chce bonbón. Pak zase bojkot. Pořád taky řve, že nechce plínu - ale musí ji mít, nemůžu mu dovolit počůrat pronajmutý byt. Vysvětluji, že kdyby chodil na záchod nebo nočník, plenu nemusí. Ale když se dohodneme a zkusíme to, tak po novém vleze do skříně na věci a vyčůrá se tam
. Musím přiznat, že dýl jak 24h bez plen jsem to zatím nevydržela a plenky vrátila
. Čakat se mi ale zdá hloupost, když to umí, jenom bojkotuje? A ať se to pak do školky stihne.
Na prkýnko půjde snáz, ale stejně ho většinou bojkotuje a řve ne a ne a ne
. Jinak s ním problémy nejsou a lze se domluvit. Jenom tohle se nám pos…lo a nevím ani proč
.
Nemáte nějaký tip pro tuto situaci?