Dvouapůlletak nechce kakat do nočníku

114
26.1.23 22:36

Dvouapulletak nechce kakat do nocniku

Mile zeny,
Prosim poradte, jakpak zvladnout tento problem:
synovi je 2 a 3/4 roku. Od leta je pres den bez plen, cura si doma nebo v detske skupine sam, jak potrebuje. Kdyz jsme venku nebo v cizim prostredi, rekne si a pomuzeme mu. Ani nepamatuju, kdy mel naposledy nehodu.
Problem je kakani. Pravidelne kaka do plenky, kterou dostane na spani. A to, kdyz je jeste bdely pri usinani, nebo pri probouzeni, kdy se vzbudi, je potichounku, takze o nem nevim, a udela to. Kdyz to na nej jde mimo tyto casy behem dne, je cely nervozni, rika mi, ze to citi, ale za boha si nechce sednout a vykakat se do nocniku a uz vubec ne na zachod. Nabizim mu i plenku, ale nechce ani tu, nechce v tu chvili nic, jen chodi kolem a nevi, co chce a co delat. A ja taky ne :nevim: :,(.Zkousela jsem ho nechat o samote, taky ne. K posteli jsem mu dala nocnik a navedla jsem ho, at si z te postele vyleze a sedne si na nocnik. Technicky by to zvladl. Nic. Naslibovali jsme mu hory doly, koupili jsme bonbonky za odmenu, moc dobre o nich vi, nic. Tesi se, jak dostane bonbonky, az se vykaka do nocniku, sam o tom takhle mluvi, ale kdyz prijde na vec, tak ne. Mluvime o tom, ze to vsichni delaji a je to ok, ukazujeme si kazdeho psa, co v parku kadi, koupili jsme knizku… Tak proste jestli nemate jeste nejaky figl… v podstate nikdy se jeste nenaucil kakat na nocnik, to je curat.

Dalsi vec, ta me teda az tak nezere, ale jen pro predstavu: uz jsme pul roku bez plen pres den, ale na spani po obede a samozrejme i na noc plenku ma. Po obede spava kolem 2h, vetsinou ji ma trochu cvrnknutou, nekdy vic pocuranou, malokdy je suchy, ale i to se obcas podari. Prijde mi, ze kolem nas jsou same deti, ktere uz to v tom jeho veku zvladaji. Kamoska ucitelka ze skolky, ovsem bez vlastnich deti, mi rekla, ze to ho teda ale musim naucit, nez do skolky pujde. Fakt nevim, jak ho to jako mam naucit… 8o :oops: Jde v tom nejak pomoct?

Diky a pardon za sloh :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1378
26.1.23 23:13

Nejhorší je srovnávat děti, každé je jiné, nějaké prostě ten čas potřebuje a Tebe to akorát zbytečně stresuje. Syn skoro do tří let kadil jen do plínky, když nedostal plínu zadržel to takovým způsobem, že mu to pak nešlo ani do ní. Slibovali jsme hory doly, černý les a bez úspěchu, zlomilo se ze dne na den, prostě potřeboval čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.23 23:37

Ja jsem synovi koupila trenyrky s tlapkovou patrolou a rekla ze je muze nosit jen kdyz bude kakat na zachod. A svete div se to zabralo😁✌ predtim jsme to zkpuseli vselijak jinak ani bonbonky nepomohli. Kakal do kalhot. Ale jak jsem rekla ze trenky s tlapkovou patrolou se nesmej pokakat a musi to jit na zachod jinak je nosit nemuze tak ze dne na den zmena. Bonbony s kakanim nijak nesouvisej tak asi proto nezabraly. Treenky uz jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
26.1.23 23:42

Hele my taky bojujeme už dlouho, syn 2,5 roku, a až teď se začíná dařit, blok má od půl roku, kdy dostal hexu a ze dne na den zácpa.. od tý doby se bál, hrůza :,( no a teď se začíná dařit.. nepomohlo nic, jen trpělivost. držim palce. Moje kamarádka učitelka v MŠ by ti řekla, ať se vykašleš na ostatní děti, co umí nebo neumí.. jenže do školky opravdu potřebujem bejt bez plen, takže to chce. Věř, že to brzy pude a nech tomu trošku volnej průběh :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
27.1.23 00:43

Na obojí radím, chce to čas. Podle zkušeností s mými dětmi, ikdyz jsem se snažila sebevíc, motivovala vším možným, stejně se vše vyřešilo, až když jsem to nechala být a naprosto nečekaně. Dcera do 4 let si říkala na kakání o plínu, když přišla ze školky. Syn zase byl téměř v 5 na noc s plínou. A naopak ten nejmladší se celkově odplenkoval ve 2 letech (aby to nevypadalo, že máme nějak „opožděný“ dět). Největší problém je ta školka na odpolední spaní, nevím, kdy by měl nastoupit, ale ono za měsíc dva může být vše jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.1.23 01:17

K tomu, ze se na curani vzbudi ve spanku, musi dozrat. To neovlivnis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85355
27.1.23 06:37

Nedelat nejake velke tlaky, to je nejhorsi. Musi k tomu dozrat sam. Ja mu slibila ve 2,5 auticka za kakani do nocniku, do te doby taky zasadne do plinky pod stolem. Tak to ignoroval mnoho tydnu a pak znicehonic se vykakal do nocniku sam a prisel za mnou a pry: auto. Stalo me to 5 auticek celkem :mrgreen: od te doby uz nikdy do plinky nekakal a nechtel ji ten den ani na noc, bez nehody. Proste se odplinkoval ze dne na den uplne sam i na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
27.1.23 07:36

Naše 3,5 letá dcera kadí jen do plíny :roll: jako správný hospodář, si to ze školky nosí domů :mrgreen: už z toho nevyšiluji, až to půjde tak to půjde. Nějakou dobu nazpět jsme ji plínu prostě nedali, vydržela týden, pak musela dostat dva čípky, aby konečně aspoň do té plínky šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
27.1.23 08:00

Taky jsem to teď řešila, syn má 2 roky a 2mesice. Kanál jen v noci do plenky… Pořád jsem mu říkala, že se to nedělá, že se kaka do záchodu a celkově o tom hodně mluvila. Pak jsem někde vyčetla, že se to nemá vůbec řešit a komentovat a během pár dnů se mu podařilo udělat bobek do záchodu, slyšel jak to zblunklo a od té doby chce chodit kakat jen na záchod a poslouchá jestli to zblunkne :D a musí mít vždy zavřené dveře, takže vyžaduje soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.23 08:38

Můj syn kakal do pleny do skoro 3,5 let (jinak byl bez od 2) a na spaní ji měl do 4,5. Dnes je to naprosto normální zdravý devítiletý kluk. Dej mu čas, netlač na něj. Taky by se ti mohl seknout jako např. dcera mojí kamarádky, které vzala plenu na sílu a pak měli s velkou potřebou takové problémy (malá to začala zadržovat, řešili laktulosou, čípky nevím čím ještě), že si to dlouho vyčítala.

• Citovat
  • Upravit
3747
27.1.23 10:08

K tomu aby se dite nepocuravalo pri spanku mu museji dozrat prislusna centra v mozku.
za normalni se povazuje plena na spani do 5ti let. pote by dite melo byt vysetreno a melo by se zacit s rezimovymi opatreni, pripadne jsou pak i nejake leky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
27.1.23 12:49

U nás pomohlo na to netlačit, neřešit to, syn taky kakal jen do plíny a prostě z toho časem vyrostl. Nastupoval ve třech letech do školky, a to měl ještě plínu na noc a občas nehodu při spaní po obědě. Pár nehod ve školce bylo, s tím tam počítají, jde o to, aby to nebylo pořád. Ale dokonale to fakt nezvládal. Utřít zadek si taky neuměl, jednou se o to ve školce pokusil a bylo to všude. A od té doby už to vždycky zadrží a nechá si to na doma. A za pár měsíců už úplně bez nehod. Pomůže prostě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
27.1.23 22:00

Kakani do nocniku jsem taky hodně řešila a pomohla odměna - malá čokoládka za bobek v nocniku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.23 12:37
@Ztřeštěnka píše:
Mile zeny,
Prosim poradte, jakpak zvladnout tento problem:
synovi je 2 a 3/4 roku. Od leta je pres den bez plen, cura si doma nebo v detske skupine sam, jak potrebuje. Kdyz jsme venku nebo v cizim prostredi, rekne si a pomuzeme mu. Ani nepamatuju, kdy mel naposledy nehodu.
Problem je kakani. Pravidelne kaka do plenky, kterou dostane na spani. A to, kdyz je jeste bdely pri usinani, nebo pri probouzeni, kdy se vzbudi, je potichounku, takze o nem nevim, a udela to. Kdyz to na nej jde mimo tyto casy behem dne, je cely nervozni, rika mi, ze to citi, ale za boha si nechce sednout a vykakat se do nocniku a uz vubec ne na zachod. Nabizim mu i plenku, ale nechce ani tu, nechce v tu chvili nic, jen chodi kolem a nevi, co chce a co delat. A ja taky ne :nevim: :,(.Zkousela jsem ho nechat o samote, taky ne. K posteli jsem mu dala nocnik a navedla jsem ho, at si z te postele vyleze a sedne si na nocnik. Technicky by to zvladl. Nic. Naslibovali jsme mu hory doly, koupili jsme bonbonky za odmenu, moc dobre o nich vi, nic. Tesi se, jak dostane bonbonky, az se vykaka do nocniku, sam o tom takhle mluvi, ale kdyz prijde na vec, tak ne. Mluvime o tom, ze to vsichni delaji a je to ok, ukazujeme si kazdeho psa, co v parku kadi, koupili jsme knizku… Tak proste jestli nemate jeste nejaky figl… v podstate nikdy se jeste nenaucil kakat na nocnik, to je curat.

Dalsi vec, ta me teda az tak nezere, ale jen pro predstavu: uz jsme pul roku bez plen pres den, ale na spani po obede a samozrejme i na noc plenku ma. Po obede spava kolem 2h, vetsinou ji ma trochu cvrnknutou, nekdy vic pocuranou, malokdy je suchy, ale i to se obcas podari. Prijde mi, ze kolem nas jsou same deti, ktere uz to v tom jeho veku zvladaji. Kamoska ucitelka ze skolky, ovsem bez vlastnich deti, mi rekla, ze to ho teda ale musim naucit, nez do skolky pujde. Fakt nevim, jak ho to jako mam naucit… 8o :oops: Jde v tom nejak pomoct?

Diky a pardon za sloh :srdce:

Ahoj.. a jak to u vás probíhá? Kadí v podřepu jen po spaní? Co kdybys dala plenku odpoledne třeba že si může jít hrát a u toho kakat.. u nás chtěla kadit vyloženě ve stoje opřená o stůl (jinak ji nešlo tlačit) takže na nočník nic.. vytipovala bych si čas kdy většinou kadí, třeba půl hodiny před tím dala plínu s tím že si může jít hrát/odpočívat třeba někde do soukromí a v klidu se do ní vykadí, pak jen se přijde utřít a přebalit.. jinak ješte takový dotaz - jak řešíte ty pokaděný plíny? Používáte ten koš od sagenicu? Sára fakt kadí jak velká holka a nechat to v koši je hrůza.. pardon za popis :roll:

• Citovat
  • Upravit
114
4.2.23 12:38
@Anonymní píše:
Ahoj.. a jak to u vás probíhá? Kadí v podřepu jen po spaní? Co kdybys dala plenku odpoledne třeba že si může jít hrát a u toho kakat.. u nás chtěla kadit vyloženě ve stoje opřená o stůl (jinak ji nešlo tlačit) takže na nočník nic.. vytipovala bych si čas kdy většinou kadí, třeba půl hodiny před tím dala plínu s tím že si může jít hrát/odpočívat třeba někde do soukromí a v klidu se do ní vykadí, pak jen se přijde utřít a přebalit.. jinak ješte takový dotaz - jak řešíte ty pokaděný plíny? Používáte ten koš od sagenicu? Sára fakt kadí jak velká holka a nechat to v koši je hrůza.. pardon za popis :roll:

Diky za tip. No neco na tom bude. Ted poslednich par dni si i v poledne sam rekne, ze uz chce jit spat (a to driv jsem ho musela honit do poastele ja). Jakmile.ho ulozim a odejdu, tak slysim, ze tam tlaci. Chodim se ho zeptat, jestli nechce na nocnik, vzdycky pry ne, tak na to vic uz netlacim. Vsimla jsem si, ze je pri tom v te posteli vzdycky na ctyrech, tak mozna to ma taky zafixovane s jednou polohou :nevim: ale co s tim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze