Syn (3) kaká jen do plenky

13
13.1.23 11:34

Syn (3) kaká jen do plenky

Zdravím, jdu si pro radu. Synovi budou za 3 měsíce 3 roky. Nemá problém být bez pleny a o čůrání si vždy řekne. Většinou chodí na záchod a někdy na nočník. Jakmile chce kakat, tak přiběhne, že chce plenu. Jednou se vykadil do nočníku (když se učil chodit na nočník) tak jsem samozřejmě tleskala, dala odměnu, jak je šikovný atd., ale naučil se tam jen čůrat. Když se to učil, tak jsem ho tam nikdy nedržela násilím a za každé čůrání hezky pochválila… Zkusila jsem mu plenu nedat a nešel na velkou 3 dny a držel to v sobě. Když chtěl plenu, řekla jsem, že půjdeme na nočník nebo na záchod (šílený řev a vztekani, ze ho tam nejde ani posadit) podplaceni kokem, slibovani ze půjdeme do herničky atd… A nic nepomáhá :nevim: Vypozorovala jsem, že se stydí. Vždy když kadi do pleny, tak jde do pokoje, aby byl sám a nechce, aby jsme na něj koukali. No řekla jsem si, že mu teda udělám takový,, bunkr,, kde může mít svoje soukromí a i tak nic. Seděl na nočníku třeba 30 minut a max se tam vycural. Jakmile mu tu plenu nedám tak klidně týden kadit nebude a bojím se, aby pak netrpěl zácpou. Nemáte někdo nějakou radu prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
13.1.23 11:43

A dat mu nocnik do pokojiku? Jinak kamosky syn takhle kakal až do 4 let, i ve školce to držel a doma si řekl o plenu a pak to nějak přestalo samo od sebe, když do toho dozral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.1.23 11:51

@Kriss Tina koupila jsem dva nočníky. Jeden jsem mu dala do pokojíčku a druhý do obýváku a nic :( Jakmile ho tam chci dát, tak šíleně brečí a vzteka se a radši řekne, že nechce kadit :nevim: Tak alespoň v tom nejsme sami a ja budu doufat, že ho to brzy přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.1.23 12:03

Asi bych zacala tim, ze bude chodit s tebou a tatouna zachod, koukat jak kakate, prohlizet hovinka, sledovat zviratka, poustet videa, proste zaradit fekalni temata, a az pak bych resila moznost nejakeho posunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
13.1.23 12:04

Syn má v září 3 roky a taky má plenu na spaní i přes den. Když ho nechám bez pleny tak se počurá do tepláků neřekne si. Na nočník nechce a na WC na prkýnko občas se posadí, ale taky moc nechce. Kadi jen do pleny a párkrát se pokadil i do kalhot.
Včera ho tam jeho otec držel na tom nočníku no on křičel a nic neudělal. To se mi nelíbilo a za chvíli se pocural do tepláků. Podle mě mu ten nočník zhnusí. Takže když mu seberu plinku uplne počurana sedačka. To mě štve. Oak ty malý a drhnout to. nočník má v dosahu. Taky nevím co s tím. Už má partner blbe keci i okolí občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.1.23 12:27

@Lucie_Sx to uz je na denním pořádku. Jakmile jdu na záchod, jde taky a kouká. Doma máme dvě kočky a když jdou na záchod, tak syn koukne a utíká mi říct, že kočky dělají ee. Moje neteř (o rok mladší) chodí normálně na záchod a syn to viděl a ani to s nim nehne :nevim: Říkám mu, že není miminko a musí chodit na záchod, aby mohl do školky a taky nic. Vždycky to jen s nadšením odsouhlasi a když ma jít na věc, tak klasicky nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.1.23 12:36

@Lilale ja jsem to čůrani odnaučila na zahradě. Pokaždé, když se vycural na trávu, tak jsme chvalila a on si pak začal říkat, ze chce na travicku. Ovšem horší to bylo doma (panelák) to jsem tu travicku neměla :D a pak pri každém čůrani na travicku jsem ho rychle posadila na nocnik a tleskala, ale to kadeni :zed: Na ostatní se vykašlete :) Ja to taky poslouchám pořád, že nekadi na nocnik a moc nemluví :nevim: Snažím se být pozitivní a zkoušet to dál :) Alespoň me uklidní, že v tom nejsme sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.23 12:47

@MM1132016 naše děti jsou mladší, ale také nechtěli, aby na ně někdo na záchodě koukal. Sundám jim trenky a pošlu je na záchod s nějakou hračkou s tím, ať potom přijdou. A najednou to šlo. Jen musím pokaždé, i přes den v koupelně svítit. :lol: máme prkýnko se schůdkem, aby se jim dobře sedělo a aby dokázali sami spláchnout.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.23 13:04

Tak to ten náš je asi výjimka. Při velké potřebě u něj musím sedět a povídat si s ním. Nikdy neměl problém s tím, že by se styděl. Chodi kakat i klidně s babičkou a je mu to jedno, hlavně, když tam někdo ke a povídá si s nim :D

• Citovat
  • Upravit
3745
13.1.23 13:21

Přesně o tomhle mluvila na semináři jedna psycholožka, že to tak některé děti mají.
Její rada: na nic netlačit, dítě se pak může bloknout, nebude chtít vůbec kakat a pak z toho bude mít velké problémy a bude trvat, než se to odblokuje.. Prostě dávat mu plenku a být trpělivý, on si k tomu dospěje sám, okolí neřešit, není to jejich starost..
Od sousedky syn chodil do školky od 3 let, čůrat chodil na záchod, nebo venku na stromeček, jasně nějaké nehody taky proběhly, ale čůrání zvládal…a na tu velkou potřebu chtěl vždy plenku.. Do školky ho dávala sousedka ve slipech, chodil tam normálně čůrat, odpoledne, když ho vyzvedla, tak chtel plenku a cestou domů se do ní vykakal.. vždy si o tu plenu říkal, takže nehody nebyly, časem přešel na záchod.. a to možná nechceš slyšet, ale na kakání přestal plenu používat, když mu bylo 5,5..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
13.1.23 13:28

@MM1132016 ted úplně enchi aby venku lítal s holým zadkem. teď má slipy sundal si plinku a už nechce ji tak dostal slipy a vysvětlují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.1.23 15:55

@Beckyttine5 Děkuji za odpověď, ja tedy budu doufat, že začne chodit dřív :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.1.23 15:57

@Lilale to je jasné ja myslela spíš v létě, ale jestli už ma slipy tak to půjde raz dva :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
13.1.23 16:06

@MM1132016 jak pise @beckyttine5, presne tohle nam rekla psycholozka, u nas se to zlomilo tesne pred ctvrtym rokem, odplenkoval se prakticky ze dne na den, ale presli jsme na zachod s redukci, nocnik jsme pouzili tak trikrat, na nem sedet nechtel. s curanim o cca rok driv, neverila jsem tomu, ale fakt jak to v hlave seplo, tak uplne bez nehod - a bez nervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
13.1.23 16:33

Nechat tomu čas. Měla jsem u obou starších dětí, byla jsem z toho zoufalá, ale všechny pokusy maximálně vedly k zácpě. Nakonec jsem to nechala plavat a ono se to samo zlomilo, ani nevím jak. I jednoho teda až před 4. rokem. Jakýmkoliv nátlakem se stresuje jak dítě, tak i rodič. Vlastně je super, že si říká o plenu, kdyby to šlo do kalhot, bude to daleko horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze