Problémy s nocnikem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A co to nechat na jaro/léto, pokud si teda neměla v plánu ji dávat teď zrovna do školky..já synovi sundala plenku, ukázala mu nočník a nechala ho tak..první dva dny jsem furt vytírala a pak si zničehonic sám sedl na nočník a hotovo 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já proste nechala nocnik na očích a syn si na nej začal sedat sam, jak sem to nutila, tak to akorat bojkotoval. Ono je to zradne, jak to budeš hrotit a nutit ji, tak ji to akorat zhnusis a nebude na nej chtít vůbec. Co vynechat nocnik a koupit redukci na záchod ať chodí rovnou tam?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím maminky. Mám takový dotaz asi každá bojujete s deckem a nocnikem. Chtěla bych se zeptat nemáte nějaká nějaký typ jak dítě naučit na nocnik či zachod? Už jsme vyzkoušeli vše me dceři jsou 3 roky. Zkoušeli jsme ze třeba sla se mnou na zachod zkoušeli jsme stáhnout učící pohádky koupili jsme hráči nocnik a prostě nic nefunguje. Když ji plenu sundam dam kalhotky tak ji ani nevadí že je pocurana. Ví co se na wc i po použití dělá ale sama si sednout nechce. Už nevíme jak dál bohužel mi ji ani nevezmou do školky. Budu moc ráda ta jakýkoliv typ bo řadu dekuji
Moje rada… Netlačit, nepřemlouvat a prostě se na to vyprdnout. Pokud o to dítě nemá zájem a nechápe to, nic s tím neuděláš. Ušetříš jí i sobě spoustu nervů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to čůrání do kalhot vždy zkusíš jednou nebo jak? Nám to fungovalo, ale trvalo to pár dní, doma plenu neměla několik dní v kuse a vždy, když se počůrala, v klidu jsem jí řekla, že aby příště nebyla mokrá, bude dobré, když se vyčůrá na nočník. A taky bylo dobré, když se mi povedlo vychytat okamžik, kdy začala čůrat, tak jsem jí vzala a i s kalhotami jsem ji posadila na nočník. A moc jsem jí chválila, že se vyčůrala do nočníčku. Zafungovalo to, v té hlavě jí to seplo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc vám děkuji za odpovědi možná bych to mohla zkusit s tim ze ji nechám celý den kalhotky a uvidíme snad to pomůže je pravda že jsme za ní neustále chodili s nocnikem a ptali se nu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás jsem nechala pár dní úplně nahatého ( ale nemůže být doma úplně zima
) syn si to lépe uvědomil, já jsem ho sledovala a jak začal čůrat, dala jsem ho na nočník. Pak jsme postoupili, že se malý zastavil, koukly dolů a až pak začal čůrat. To bylo během dní, možná týdnů. Ono to málokdy jde úplně během jednoho dne. U nás zase bojujeme s kakanim. Zcela vědomě kaká do kalhot, už nevím jak to řešit, aby si to takhle neupevnil. Naučené už to má pěkně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@thalasan tak s kakáním to samé, malá má za 2 měsíce 3 roky a kaká neustále do kalhotek
a s tím si tedy nevím rady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Thomassss píše:
@thalasan tak s kakáním to samé, malá má za 2 měsíce 3 roky a kaká neustále do kalhoteka s tím si tedy nevím rady
![]()
Syn je menší, ještě má svým způsobem čas. Jenže by mi ho nebýt tohohle vzali od ledna do školky a já bych mohla na brigádu
on ví, že chce kakat. Když ho nechám nahatého tak si dojde do skříně pro tepláky, obleče, pak se prede mnou schová a vykaka. Přijde mi to říct a jde čekat k vaně. Už začínám být zoufalá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@thalasan kámoškina dcera takhle chodila kakat na nočník schovaný ve stanu. Možná mu někde ten nočník takhle schovat? ![]()
- Citovat
- Upravit
Mě to dělal syn taky. Řešením bylo zamknout skříň a nočník dát na místo, kam se schovával. Vydržel to 2 dny a pak se tam prostě vykakal. A když už to jednou zvládl, zjistil, že to vlastně nic není a chodil tam dál. Byly mu skoro 4 roky, když to zvládl.
Pak byla fuška přesvědčit ho, aby začal chodit na záchod. Ale i to zvládl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Postupovala jsem podobně jako @thalasan .
U nás to bylo opravdu během pár dnů. První den jsem ho odchytávala, druhý den si dítě cvrnklo a utíkalo na nočník. Třetí či čtvrtý den, když mělo nahý zadek, tak už chodilo samo na nočník. Potom jsme ještě pár týdnů nechávali ven plínku, protože když mělo něco na zadečku (plenu nebo spodní prádlo), tak se počuralo. Ale i to byla chvilka.
A u nás jsme takto začínali v 18-ti měsících, ve dvou letech již bylo plně bez plínek včetně spaní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzala bych plenu, nechala od pasu dolů nahatou. Na nočník bych motivovala knížkou. Když se vyčůrá, tak klidně dát odměnu. Ale plenu bych nevracela. U nás se tak syn naučil na nočník za čtyři dny.
Ten samý postup jsem jela, když se učil z nočníku na záchod-nočník prostě najednou nebyl. Za první vyčůrání/vykadění dostal odměnu. Pak už chodil sám automaticky.
- Citovat
- Upravit
@Capelucia @Modesta nočník jsem taky dala na místo, kam se nejraději schovává a hlídala jsem, posazovala a nechala soukromi. On to tedy pak zadrží klidně i na pár dní, pak pláče, bolí ho břicho. U nás asi bude i velký problém, že kaká ve stoje
ale jak ho hlídám tak i v leže pod postelí
to bylo všude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za odpovědi…zkouseli jsme ted davat na celý den kalhotky a punčochace. Ale ona se pocura a vůbec ji to nevadi sedí v tom dal si hraje. Asi nevíte co s tím? 🤔 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím maminky. Mám takový dotaz asi každá bojujete s deckem a nocnikem. Chtěla bych se zeptat nemáte nějaká nějaký typ jak dítě naučit na nocnik či zachod? Už jsme vyzkoušeli vše me dceři jsou 3 roky. Zkoušeli jsme ze třeba sla se mnou na zachod zkoušeli jsme stáhnout učící pohádky koupili jsme hráči nocnik a prostě nic nefunguje. Když ji plenu sundam dam kalhotky tak ji ani nevadí že je pocurana. Ví co se na wc i po použití dělá ale sama si sednout nechce. Už nevíme jak dál bohužel mi ji ani nevezmou do školky. Budu moc ráda ta jakýkoliv typ bo řadu dekuji