Dítě se bojí kakat a pláče
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat syn 2,5 roku ještě nemluví a moc nerozumí mám od malička problém se zácpou. Nejdřív jsme mysleli ze je to alergie na mléko lítali jsme po alergologii a po doktorech, pak jsme mysleli že to můžou byt hemoroidy, také bez výsledku. Byli jsme na sonu kde nám také potvrdili že je vše v pořádku. Sladké dávám naprosto minimálně. Vařím vývar hodně ovoce zeleniny syn vypije skoro 2 litry vody denně. Pije švestková šťávy. Zkoušeli jsme lactulosu, homeopatika a pak jsme měli forlax 10 mg, který děla to že zvětší objem střev a lépe se vyprazdňuje a po týdnu užívání kakal skoro každý den, ale nemůže užívat dlouhodobě. Po vysazení Forlaxu malý má celkem řídkou stolici, ale zadržuje to byli jsme i u dětské psycholozky a nic moc neporadila. Má to stresově v hlavičce. Prosím zkoušela jsem snad vše jak to tak malému mám vysvětlit když moc nechápe a odmítá sedět bojí se a pláče hystericky. Když u toho dříve stál poťapává po bytě a snaží se to zadržet. Ale měl by sedět aby to lépe vykakal. Teď mi momentálně kaká 1 za týden. Děkuji moc za jakékoliv rady.
Zkoušela jsem všechno, odměny, sliby, přemlouvání… Nepomohlo nic. Synovi je 5 a dodnes má dny, kdy jde normálně a dny, kdy to zadržuje a připrdne trenky i několikrát denně. Není to zácpou, ale tou to kdysi začalo. Teď už to má spíš psychické. Nikdy už bych ho nenutila sedět na záchodě a podobně, u dcery jsem v případě, že to dlouho nešlo, dala čípek a jinak nedělala vůbec žádné divadlo. Zabralo to perfektně. 3,5 letá mi chodí kakat lépe než její pětiletý bratr. Je to na palici, soucítím s tebou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U dcery se to zlomilo ve třech letech. Pomohla nám knížka Co je to hovínko. Ne že by ta knížka samotná byla nějaká spásná, ale podařilo se nám postupně docílit toho, že kakání a bobek přestalo být tabu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je těžké mu něco vysvětlovat když nerozumí. Syn měl asi rok a půl když měl zácpu. Jednou měl tuhý bobek, bolelo ho to a pak odmítal kakat. Taky jsme zkoušeli švestkové šťávy a já nevím co ještě, nakonec na doporučení lékařky čípky. No samozřejmě peklo mu dát čípek a pak ho minimálně dvacet minut tulit, aby ho nevytlačil a aby začal působit. Ale s tím čípkem nebyl schopný to tak zadržet, takže se vykadil a já se ho pokaždé ptala, jestli ho to bolelo a on že né. A po několika dnech mu to asi seplo, že to nebolí a začal kakat. Ale on chápal o čem se s ním bavím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aduš8 Děkuju za odpověď nevím co na to napsat je to strašné dekuju moc ❤️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednoznacne FORLAX, aby mel mekke hovinko, brat dele, aby pozapomnel, ze to bylo „peklo“, pak postupne redukovat davku, ale mit stale prehled, kdy naposledy byla stolice, a kdyz se interval protahne na 2,5-3dny, hned ho zase nasadit a stolici zmekcit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tatu Zrovna to jsem chtěla volat zitra doktorce takže prozatím budeme postupovat takhle děkuju za názor😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tatu děkujeme bude se hodit😊 My ho brali právě necelý rok a dobrý v rámci možnosti🙁 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neporadím se zácpou. Ale zarazili mě ty 2litry vody ve dvou letech… vždyť to je strašně moc… zatěžuje mu to ledviny.
V tomto věku by to mělo být cca 1,3litru a do toho se počítá i tekutiny z polévek, jídla atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše:
Neporadím se zácpou. Ale zarazili mě ty 2litry vody ve dvou letech… vždyť to je strašně moc… zatěžuje mu to ledviny.
V tomto věku by to mělo být cca 1,3litru a do toho se počítá i tekutiny z polévek, jídla atd…
To je pravda, dcera známé vypila prý 2,5 litru denně v 5 letech, což bylo divné a je z toho cukrovka..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meggiska píše:
To je pravda, dcera známé vypila prý 2,5 litru denně v 5 letech, což bylo divné a je z toho cukrovka..
Nooo ve dvou letech vody stačí fakt do litru, plus polévky atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, resila jsem v to v tomto veku u vsech deti. Chce to klid, nestresovat dite, nerikat mu, at kaka. Jeden doktor doporucoval treba sprchu nebo vanu. Behem půl roku se to vzdy spravilo… Pokud by nekakalo vic nez 2 dny, tak dat Florax, za me ale ne denne. Je to v hlavicce detatka. Bude to dobry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 2 litry celkově tekutiny jak z polévky, UM mléka tak pití jako je čaj☺️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meggiska Jak píšu 2 litry celkově tekutin dejme tomu že 1,3 pití a zbytek nažene v polévce a v UM když zrovna chce. V ovoci a zelenině také.😊 🙏🏻
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chtěla bych se zeptat syn 2,5 roku ještě nemluví a moc nerozumí mám od malička problém se zácpou. Nejdřív jsme mysleli ze je to alergie na mléko lítali jsme po alergologii a po doktorech, pak jsme mysleli že to můžou byt hemoroidy, také bez výsledku. Byli jsme na sonu kde nám také potvrdili že je vše v pořádku. Sladké dávám naprosto minimálně. Vařím vývar hodně ovoce zeleniny syn vypije skoro 2 litry vody denně. Pije švestková šťávy. Zkoušeli jsme lactulosu, homeopatika a pak jsme měli forlax 10 mg, který děla to že zvětší objem střev a lépe se vyprazdňuje a po týdnu užívání kakal skoro každý den, ale nemůže užívat dlouhodobě. Po vysazení Forlaxu malý má celkem řídkou stolici, ale zadržuje to byli jsme i u dětské psycholozky a nic moc neporadila. Má to stresově v hlavičce. Prosím zkoušela jsem snad vše jak to tak malému mám vysvětlit když moc nechápe a odmítá sedět bojí se a pláče hystericky. Když u toho dříve stál poťapává po bytě a snaží se to zadržet. Ale měl by sedět aby to lépe vykakal. Teď mi momentálně kaká 1 za týden. Děkuji moc za jakékoliv rady.