Vrátila jsem pleny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Holky, já jsem tak naštvaná a smutná. Dcera se před měsícem a půl odplenkovala, chodila kakat i čůrat na redukci. A od minulé středy čůrá kde chce, kadí na podlahu, strašný![]()
. Včera jsem to nevydržela a vrátila jí plínu. Nevím, jestli to bylo správně. Nevím, proč se to stalo a jsem z toho celkem špatná. Teď se asi před půl hodinou do té plenky vykakala a je jí to úplně fuk. Říkala jsem si, že počkám, až to ohlásí, ale ona to asi neohlásí
. Vůbec to nechápu. Jsou jí dva roky a měsíc.
No a jak jsi reagovala, když se někde počůrala/pokakala?
Já nevím, osobně po odplenkování obou dětí jsem tak půl roku celkem intenzivně dohlížela na to, aby na ten nočník pravidelně chodili, nečekala jsem, že si pokaždé řeknou. Šlo o to zautomatizovat tu akci. Takže klidně co půl hodinky jsem posílala na WC, postupně intervaly prodlužovala a jen se ptala, zda chtějí čůrat nebo ne, přesto až tak kolem 3 let (rok po odplenkování) to bylo na jistotu, že se nezapomenou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
No a jak jsi reagovala, když se někde počůrala/pokakala?
Já nevím, osobně po odplenkování obou dětí jsem tak půl roku celkem intenzivně dohlížela na to, aby na ten nočník pravidelně chodili, nečekala jsem, že si pokaždé řeknou. Šlo o to zautomatizovat tu akci. Takže klidně co půl hodinky jsem posílala na WC, postupně intervaly prodlužovala a jen se ptala, zda chtějí čůrat nebo ne, přesto až tak kolem 3 let (rok po odplenkování) to bylo na jistotu, že se nezapomenou
Ona chodila úplně sama, když potřebovala, bez připomínání. Pokud ji chci posadit, chytne hysterák. Když se zeptám, jestli potřebuje, řekne, že ne a a za minutu se metr od nočníku vyčůrá. Než jsem včera odnesla mokré kalhoty, zvládla se tma rovnou i vykakat. Zpočátku jsem na to nereagovala nijak zvlášť, brala jsem to tak, že nehody můžou být, řekla jsem max, že to nevadí a byla jsem v klidu, že to přejde. Včera jsem už byla trochu nervní, snažila jsem se to ale nedávat najevo. Hlavně už mi došlo suché prádlo
. Spotřeba třeba 8 tepláků denně, prát kombinézu obden, prostě to nedávám, tak jsem tu plenu vrátila. Popravdě jsem na nervy ale u jiných věcí, mám tu ještě kojence (10m), jsem poslední dobou nějak vyhořelá, mnohem hůř zvládám ten nekonečný řev mladší a hysterické scény vzdoru. Snažím se být trpělivá, ale často tu brečím, protože mi je ze všeho nějak smutno. (Ano, vím, že jsou na tom lidí mnohem hůř a nemám vlastně moc důvod, ale nemůžu si pomoct.) Nevím, jestli vítr nevane odtud. Včera tu byla tchýně, s ní se normálně vyčůrala do nočníku. Někdy mi přijde, že je to spíš revolta vůči mně. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ona chodila úplně sama, když potřebovala, bez připomínání. Pokud ji chci posadit, chytne hysterák. Když se zeptám, jestli potřebuje, řekne, že ne a a za minutu se metr od nočníku vyčůrá. Než jsem včera odnesla mokré kalhoty, zvládla se tma rovnou i vykakat. Zpočátku jsem na to nereagovala nijak zvlášť, brala jsem to tak, že nehody můžou být, řekla jsem max, že to nevadí a byla jsem v klidu, že to přejde. Včera jsem už byla trochu nervní, snažila jsem se to ale nedávat najevo. Hlavně už mi došlo suché prádlo. Spotřeba třeba 8 tepláků denně, prát kombinézu obden, prostě to nedávám, tak jsem tu plenu vrátila. Popravdě jsem na nervy ale u jiných věcí, mám tu ještě kojence (10m), jsem poslední dobou nějak vyhořelá, mnohem hůř zvládám ten nekonečný řev mladší a hysterické scény vzdoru. Snažím se být trpělivá, ale často tu brečím, protože mi je ze všeho nějak smutno. (Ano, vím, že jsou na tom lidí mnohem hůř a nemám vlastně moc důvod, ale nemůžu si pomoct.) Nevím, jestli vítr nevane odtud. Včera tu byla tchýně, s ní se normálně vyčůrala do nočníku. Někdy mi přijde, že je to spíš revolta vůči mně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky, já jsem tak naštvaná a smutná. Dcera se před měsícem a půl odplenkovala, chodila kakat i čůrat na redukci. A od minulé středy čůrá kde chce, kadí na podlahu, strašný![]()
. Včera jsem to nevydržela a vrátila jí plínu. Nevím, jestli to bylo správně. Nevím, proč se to stalo a jsem z toho celkem špatná. Teď se asi před půl hodinou do té plenky vykakala a je jí to úplně fuk. Říkala jsem si, že počkám, až to ohlásí, ale ona to asi neohlásí
Holky dobry, mne zacal kluk chodit na nocnik tak az 2 3/4 roku..babicka ho naucila, na dvore behal v lete s nahatym zadkem, cural vsude mozne a najednou mu to seplo, mela jsem uz strach ze nebuce moc do skolky, curani tam nasledne daval ale na velkou chodil jen doma, to zadrzoval..fakt jsem mela strach ze je bude mit az do 15 l..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:Neboj, to si sedne. Hele víš co, já bych zapracovala na tom, aby si v klidu na ten nočník/wc sedla když řekneš ty, ne když se sama uráčí. Prostě pravidelně jí tam nažeň, třeba s nějakou motivací a klidně (pokud je v její moci to chápat) bych jí řekla, že pokud se nechce vyčůrat jako velká holka na záchod, tak dostane plenku jako miminko
Ono to za měsíc může být zase úplně jinak.
Co je špatně na tom, když dítě jde na nočník, když má potřebu? U nás to taky nefunguje jinak. Prostě jde když chce. A nehody nemáme.
Vyzaduju aby šla jen, když odcházíme ven a to také jen, když před tím déle nebyla.
Pokud to doteď fungovalo, tak dítě revoltuje. Klidně kvůli nervozitě matky, nebo ze žárlivosti na mladší mimčo.
Klidně bych jí nechala pleny a v klidu jí vysvětlila, že až bude chtít může jít na nočník. Hlavně tak, aby byli všichni v klidu a ne ve stresu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:Neboj, to si sedne. Hele víš co, já bych zapracovala na tom, aby si v klidu na ten nočník/wc sedla když řekneš ty, ne když se sama uráčí. Prostě pravidelně jí tam nažeň, třeba s nějakou motivací a klidně (pokud je v její moci to chápat) bych jí řekla, že pokud se nechce vyčůrat jako velká holka na záchod, tak dostane plenku jako miminko
Ono to za měsíc může být zase úplně jinak.
No snad jo. Děkuju
. Taky to tak vidím. Chvilku plenku a pak učit pravidelně chodit. Ona je ale tak paličatá.
- Citovat
- Upravit
@KeckaJ píše:Špatné na tom není nic, pokud to funguje. Zakladatelce to nefunguje. Navíc třeba ve školce děti taky hromadně chodí ne, když cítí potřebu, ale než jdou svačit, než jdou ven, když se vrátí z venku, než jdou na oběd a než jdou spát. Takže nevidím nic špatného ani na variantě, že dítě na tu toaletu pošlu dřív, než se počůrá.
Co je špatně na tom, když dítě jde na nočník, když má potřebu? U nás to taky nefunguje jinak. Prostě jde když chce. A nehody nemáme.Vyzaduju aby šla jen, když odcházíme ven a to také jen, když před tím déle nebyla.
Pokud to doteď fungovalo, tak dítě revoltuje. Klidně kvůli nervozitě matky, nebo ze žárlivosti na mladší mimčo.
Klidně bych jí nechala pleny a v klidu jí vysvětlila, že až bude chtít může jít na nočník. Hlavně tak, aby byli všichni v klidu a ne ve stresu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše: Špatné na tom není nic, pokud to funguje. Zakladatelce to nefunguje. Navíc třeba ve školce děti taky hromadně chodí ne, když cítí potřebu, ale než jdou svačit, než jdou ven, když se vrátí z venku, než jdou na oběd a než jdou spát. Takže nevidím nic špatného ani na variantě, že dítě na tu toaletu pošlu dřív, než se počůrá.
Ale u zakladatelky to taky fungovalo. Spíš to z nějakého důvodu fungovat přestalo. A neřekla bych, že si to to dítě najednou neuvědomuje.
Jak je to ve školce nevím, tam ještě nejsme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KeckaJ píše:
Ale u zakladatelky to taky fungovalo. Spíš to z nějakého důvodu fungovat přestalo. A neřekla bych, že si to to dítě najednou neuvědomuje.Jak je to ve školce nevím, tam ještě nejsme…
Vždyť ano, ono je celkem jedno, proč to dělá, ale je potřeba tomu nějak zamezit. Já osobně jsem nikdy nebyla zastáncem deseti počůraných tepláčků denně, aby si to dítě konečně uvědomilo. Takže jsem šla touto cestou a u obou dětí mi to klapalo, proto to radím zakladatelce. Jasně, taky se jim kolikrát na ten nočník/travičku nechtělo, protože zrovna dělaly něco děsně důležitého. Ale když jsem pak viděla, kolik toho vypustili, tak jsem byla za trochu diskuzí okolo ještě ráda a oni taky ostatně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A nevíš jak kakala do te plenky jestli to nedělala třeba ve stoje? některým dětem se tak líp kaká když si dřepnou a tlačí, místo záchodu/nočníku.. My máme stejný problém. Bere kalhotky jako plínu. Nebo co sklidnit situaci tím, že ji dáš na kakání klid a plínu?
- Citovat
- Upravit
Jak přesně probíhalo to odplenkování?
Pokud chci, aby se nočník zafixoval pevně a dlouhodobě, tak to obvykle fakt netrvá měsíc a půl ve dvou letech. To je daleko delší a trpělivější proces. Plus plína se nechává déle a sundává až ve chvíli, kdy je dítě zcela spolehlivé na nočníku. Pokud to člověk dělá správně (resp. v souladu s tím, jak probíhá proces učení).
Určitě je správné, žes jí plínu vrátila. Příště je ale potřeba odplenkovat jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi se ti na ten nocnik vys.ala
(pardon, nedalo mi to
)
Ale k věci, pleny bych holčičce nechala, nedělala z toho drama, a zkusila znova odplenkovat na jaře, az bude teplo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušela bych ještě nabízet nocnik doma, a na ven dala plenu vždy. Dokud ti neuschne oblečení, nech ji pleny, a pak až budeš mít zase náladu, zkuste to znova
například. Fakt vůbec o nic nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já jsem tak naštvaná a smutná. Dcera se před měsícem a půl odplenkovala, chodila kakat i čůrat na redukci. A od minulé středy čůrá kde chce, kadí na podlahu, strašný