Vrátila jsem pleny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@unuděná píše:
Vždyť ano, ono je celkem jedno, proč to dělá, ale je potřeba tomu nějak zamezit. Já osobně jsem nikdy nebyla zastáncem deseti počůraných tepláčků denně, aby si to dítě konečně uvědomilo. Takže jsem šla touto cestou a u obou dětí mi to klapalo, proto to radím zakladatelce. Jasně, taky se jim kolikrát na ten nočník/travičku nechtělo, protože zrovna dělaly něco děsně důležitého. Ale když jsem pak viděla, kolik toho vypustili, tak jsem byla za trochu diskuzí okolo ještě ráda a oni taky ostatně
Beru to z pohledu rodiče, tvrdohlavého dítěte.
Ono je hezké, že dítě jde na povel. U nás mnohdy si na ten povel i sedne, ale nevyčůrá se.
Takže zbytečný stres s dítětem, které se hystericky vzteká.
Dcera si prostě sama řekla, že nechce plinu. Trnuli jsme, kdy kde bude louže a ona nebyla. Takže na tom postupu nevidím nic špatného. Nějaké vysazování na nočník u nás vůbec nebylo. A zvládá to skvěle i když je v zápalu hry nebo musí vydržet, než někam dojedeme.
Ano chvíli jsme bojovali s kalhotami. Měla pak pocit, že má zase plenu, ale to si po chvíli taky uvědomila.
A bylo to vše během měsíce. Takže si nemyslím, že by to měl být proces na bůh ví jak dlouho u každého dítěte.
Spíš mi přijde, že má od maminky víc pozornosti, když se počůrá nebo pokaká někde jinde. Zvlášť pokud to do nedávna dobře fungovalo. A „nehody“ jsou až teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KeckaJ Jé, já mám doma snad nejtvrdohlavější dítě v okolí, beranici jako poleno
Člověk prostě musí přijít na to, jak s takovými dětmi komunikovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Jak přesně probíhalo to odplenkování?Pokud chci, aby se nočník zafixoval pevně a dlouhodobě, tak to obvykle fakt netrvá měsíc a půl ve dvou letech. To je daleko delší a trpělivější proces. Plus plína se nechává déle a sundává až ve chvíli, kdy je dítě zcela spolehlivé na nočníku. Pokud to člověk dělá správně (resp. v souladu s tím, jak probíhá proces učení).
Určitě je správné, žes jí plínu vrátila. Příště je ale potřeba odplenkovat jinak.
Nejprve si sundávala plenu po čůrání, pak před čůráním a volala, že bude čůrat a chce na záchůdek. Odplenkovala se během asi týdne. A ti, co používají indiánskou metodu odplenkují taky naráz třeba za dva dny. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nejprve si sundávala plenu po čůrání, pak před čůráním a volala, že bude čůrat a chce na záchůdek. Odplenkovala se během asi týdne. A ti, co používají indiánskou metodu odplenkují taky naráz třeba za dva dny.
Indianska metoda je uceni stylem pokus omyl, kdy se spoleha na to, ze to diteti dojde.
To neni zadny „trenink“.
Jak to probihalo u vas zni dobre, akorat bych ji fakt nechala daleko dele s plenou. At si ji na curani sundava, to je ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady zakladatelka
Holky, už tu zas brečím. Minule se nakonec přišlo na močovou infekci, ta se přeléčila, dcera ale byla na plenkách dál, hodně jsme i v zimě chodily ven a bála jsem se, aby to nechytla znovu. Před asi měsícem a půl jsem jí ty pleny vzala, dva týdny jak na houpačce, pak najednou dva týdny celkem dobré a teď zas bída. Neříkala si, ale po vysazení se vyčůrala, občas si došla sama na nočník. Venku taky v pohodě čůrala na trávu. Odpolední spaní bez počůrání, občas i ráno suchá plena. Ale kakání do gatí. No a teď se zas všechno vrátilo. Čůrá do gatí, při vysazení hysterická scéna, po spaní taky protivná (vždy byla) a nočníkem jí rozzuřím ještě víc. A pak se v tom hysteráku počůrá. Nerozumím tomu a je mi do pláče. Na vracení plen mi ale přijde už velká. Ale opět - nestíhám prát.
- Citovat
- Upravit
Nechej tomu čas, moje holky se odplenkovaly až později jak ve 2 letech, někdy až ve 3 letech..na noc měla i druhá dcera pleny do 4 let, protože se počůrávala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky, už tu zas brečím. Minule se nakonec přišlo na močovou infekci, ta se přeléčila, dcera ale byla na plenkách dál, hodně jsme i v zimě chodily ven a bála jsem se, aby to nechytla znovu. Před asi měsícem a půl jsem jí ty pleny vzala, dva týdny jak na houpačce, pak najednou dva týdny celkem dobré a teď zas bída. Neříkala si, ale po vysazení se vyčůrala, občas si došla sama na nočník. Venku taky v pohodě čůrala na trávu. Odpolední spaní bez počůrání, občas i ráno suchá plena. Ale kakání do gatí. No a teď se zas všechno vrátilo. Čůrá do gatí, při vysazení hysterická scéna, po spaní taky protivná (vždy byla) a nočníkem jí rozzuřím ještě víc. A pak se v tom hysteráku počůrá. Nerozumím tomu a je mi do pláče. Na vracení plen mi ale přijde už velká. Ale opět - nestíhám prát.
Tohle je bohuzel uplne bezny prubeh metody „seberu pleny a ono mu to nejak dojde“, kdy nasledne dite cura do gati a co se tim naucilo? Curat do gati
.
Vratila bych plenu, dala ji mesic pokoj a pak misto breceni zavedla promysleny postupny trenink po jednotlivych krocich, ktery tady popisuju uplne vsude, aby si jednotlive faze dostatecne upevnila a to co popisujes se nestalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Tohle je bohuzel uplne bezny prubeh metody „seberu pleny a ono mu to nejak dojde“, kdy nasledne dite cura do gati a co se tim naucilo? Curat do gati.Vratila bych plenu, dala ji mesic pokoj a pak misto breceni zavedla promysleny postupny trenink po jednotlivych krocich, ktery tady popisuju uplne vsude, aby si jednotlive faze dostatecne upevnila a to co popisujes se nestalo.
Jenže když zas vrátím plenu, tak si ji okamžitě sundá. Ona jí sama nechce. Tvůj postup tu občas čtu, ale u nás je nepoužitelný, protože po spaní má tak strašnou náladu (ráno i odpoledne, od mala, povaha
), že potřebuje tak hodinu na probouzení, kdy jen ječí. Nic nepomáhá, jen čas, každopádně nočník jí rozzuří ještě víc. To už jsem zkoušela několikrát a vždy jsem si zadělala na třeba dvouhodinovou hysterickou scénu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
zakladatelka měla jiné kvítko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jenže když zas vrátím plenu, tak si ji okamžitě sundá. Ona jí sama nechce. Tvůj postup tu občas čtu, ale u nás je nepoužitelný, protože po spaní má tak strašnou náladu (ráno i odpoledne, od mala, povaha), že potřebuje tak hodinu na probouzení, kdy jen ječí. Nic nepomáhá, jen čas, každopádně nočník jí rozzuří ještě víc. To už jsem zkoušela několikrát a vždy jsem si zadělala na třeba dvouhodinovou hysterickou scénu.
Ok, v tom pripade to chce vymyslet jakykoliv jiny postup primo pro ni.
Bod jedna byvh videla odbourat odpor k nocniku/zachodu. Jen aby akceptovala to, ze ji tam posadis. Hledala bych nejakou mega oblibenou cinnost, kterou by mohla delat pouze na nocniku. Pohadky? Mobil? Zmrzka? Zezacatku oblecena a na chvilku, pak prodluzovat, svliknout… Cilem neni tam sedet, ale nechat se posadit.
Bod dva, aby to nepoustela do kalhot. Spici bych na noc dala plenu a co pres den.. neslo by dat plenkove kalhotky? Nebo neco podobneho?
Pak zapremyslet, jestli jsem schopna vysledovat nejake curani, kdy asi se to deje. Kdyz se rano hodne napije, v kolik tak cura podruhe? A pak ji tesne pred tim posadit.
Proste fakt premyslet a naplanovat si postup.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji diskuzi a pridavam se. Pred 14ti dny jsme zacali zkouset se zbavit plinky. Dceri budou dva roky v cervenci. V lednu krasne chodila na nocnik, nerikala si, ale kdyz jsme posadili - po spani, kdyz se prislo z venku, pred spanim, krasne se vycurala. Ze dne na den prestala. Sedela na nocniku, ale nic. No zacatkem unora se nam narodilo druhe, tak jsem ji nechala byt. A ted teda v hezkem pocasi zkousime znovu. Chape, rekne ee, bezi k nocniku a bud hned vyskoci nebo udela mini louzicku a hned vyskakuje, raduje se, ale nedocura se. Treba hodinu litame furt na nocnik nez se po tech par kapkach vycura. Nekde ve stredu se ji krasne povedlo se 2× hodne vycurat a i vykakat. Tak jsem si rikala - hura! Konecne to pochopi, ze takhle se to dela. A prd. Ted je na ni u videt, ze potrebuje curat, preslapuje jak blazen, to se ale posadit nenecha, az kdyz uz to asi fakg nejde vydrzet, tak treba par kapek pusti, rychle dame na nocnik - no ale proste jen mala louzicka a konec. A takhle furt dokola. Zacinam z toho byt zoufala, protoze plinu nechce - jen na spani si ji necha dat, ale pres den ne, ale zaroven ma proste nejaky blok, jestli se boji nebo nevim a poradne to nepusti, vzdy v podstate jen ucurne. Rikala jsem si, ze bych od zitra okolo ni prestala tancovat, ze bych ji rekla, az bude potrebovat, vi kde ma nocnik a at tam bezi sama, bez asistence. Aby to proste fakt pustila. Pocitam, ze budou hodne nehody, ale uz nevim, co dal, kdyz kdyz ji nabidnu plinu, tak hysterak, ze ji nechce, ale zaroven se boji to pustit. Nemate nejaky napad? Ja bych ji tu plinu klidne vratila a zkusila to znovu zas pozdeji, ale kdyz nechce ani plinu, tak uz fakt nevim co delat. Budu rada za jakykoliv napad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bambusek61 píše:
Obnovuji diskuzi a pridavam se. Pred 14ti dny jsme zacali zkouset se zbavit plinky. Dceri budou dva roky v cervenci. V lednu krasne chodila na nocnik, nerikala si, ale kdyz jsme posadili - po spani, kdyz se prislo z venku, pred spanim, krasne se vycurala. Ze dne na den prestala. Sedela na nocniku, ale nic. No zacatkem unora se nam narodilo druhe, tak jsem ji nechala byt. A ted teda v hezkem pocasi zkousime znovu. Chape, rekne ee, bezi k nocniku a bud hned vyskoci nebo udela mini louzicku a hned vyskakuje, raduje se, ale nedocura se. Treba hodinu litame furt na nocnik nez se po tech par kapkach vycura. Nekde ve stredu se ji krasne povedlo se 2× hodne vycurat a i vykakat. Tak jsem si rikala - hura! Konecne to pochopi, ze takhle se to dela. A prd. Ted je na ni u videt, ze potrebuje curat, preslapuje jak blazen, to se ale posadit nenecha, az kdyz uz to asi fakg nejde vydrzet, tak treba par kapek pusti, rychle dame na nocnik - no ale proste jen mala louzicka a konec. A takhle furt dokola. Zacinam z toho byt zoufala, protoze plinu nechce - jen na spani si ji necha dat, ale pres den ne, ale zaroven ma proste nejaky blok, jestli se boji nebo nevim a poradne to nepusti, vzdy v podstate jen ucurne. Rikala jsem si, ze bych od zitra okolo ni prestala tancovat, ze bych ji rekla, az bude potrebovat, vi kde ma nocnik a at tam bezi sama, bez asistence. Aby to proste fakt pustila. Pocitam, ze budou hodne nehody, ale uz nevim, co dal, kdyz kdyz ji nabidnu plinu, tak hysterak, ze ji nechce, ale zaroven se boji to pustit. Nemate nejaky napad? Ja bych ji tu plinu klidne vratila a zkusila to znovu zas pozdeji, ale kdyz nechce ani plinu, tak uz fakt nevim co delat. Budu rada za jakykoliv napad.
Nejake plinkove kalhotky, co vypadaji jinak…?
Tohle dela oblecena nebo nahata..?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx oblecena i nahata. Doma nechavame bez kalhotek a venku, aby mohla na klouzacku, tak davame kalhotky nebo kratasy. Jsme jen u baraku, ma tu svoje hriste, nechci ji ted tahat mezi deti, aby se ji nesmaly, ze se pocurava. U hriste nachystany nocnik - zkouseli jsme i jen curani na travu, ale to se vubec nechytala, jak na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bambusek61 píše:
@Lucie_Sx oblecena i nahata. Doma nechavame bez kalhotek a venku, aby mohla na klouzacku, tak davame kalhotky nebo kratasy. Jsme jen u baraku, ma tu svoje hriste, nechci ji ted tahat mezi deti, aby se ji nesmaly, ze se pocurava. U hriste nachystany nocnik - zkouseli jsme i jen curani na travu, ale to se vubec nechytala, jak na to.
Tak bych nechala nahatou, at necura do kalhot, zvladat to oblecena je az dalsi level.
A zkusila bych najit nejake ty plenkove kalhotky.
Pokud uz sedi na nocniku, tak bych asi zkusila vymyslet, jak to udelat, aby tam chvilku posedela a uplne se uvolnila, aby slo curani ven. Klidne bych zkusila kratkou pohadku na mobilu. Chce to premyslet, co by vas posunulo, a vyzkouset.
S tim, ze u nekterych deti to fakt trva dele a je to „zaber na bednu“ dat do kupy ty jednotlive treninkove kroky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx a ty plenkovy kalhotky si myslis, ze by pomohly jak? Jako myslis, ze jak odmita tu plinku jo? Jako samozrejme za zkousku nic nedam no. Ale jinak uz jsme zkusili mobil, susenku, cist pohadku, hazet micem, ale kdyz uz zacne curat, tak hrozne brzo vyskakuje, jak kdyby i byla zvedava, co tam bude a proste to nedocura. Na bednu jsem z toho slusne. Jeste mam nadeji, ze za 14dni jedeme s kamaradama na chalupu a bude tam o neco starsi holcicka, tak ze kdyz uvidi ji, jak cura na nocnik, ze ji to konecne sepne - to ji pomaha nejvic, vzdy od deti odkouka vse hned. Bihuzel ale pobliz zadnou kamosku se stejne stsrou holcickou nemame no, aby to mela kde okoukat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit