3leté s plenami
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Gabb_ell V tomto věku byste měli mít za sebou už další vyšetření. Kromě neurologa i logopeda a klinického psychologa.
Dětská dr. není odborníkem v těchto oblastech.
Nemluvení nemusí být překážkou, ale tyto děti zvládají dovednost později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paandatko píše:
Dcera začala na nočník ve 3,5 letech. Jednou přišla, sundala plenku, sedla na nočník a od té doby bez nehod. Na noc plenku má a to bude mít 5. Některým dětem to prostě trvá dyl. Já z ní byla.uz dost nervózní, nejstarší syn začal ve 2,5 letech, na noc měl skoro do šesti. Vyvojove jsou úplně normální.
Počkala bych na léto až bude teplo a zkoušela třeba po 2 h posadit na nočník.
A to se v noci tvoje dcera do ty pleny i vycura?? Nebo ji ma jen pro,,sichr" pro jeji pocit??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn se odplenkoval v 17 měsících, to skoro neříkal ani máma, táta (mluvit začal po 2.roce), ale že potřebuje na záchod naznačil tím, že si držel pinďoura a přešlapoval na místě. U prvního syna jsem odplenkovali před druhým rokem, ale bylo léto a já ho nechala běhat po zahradě jen v tričku, vysvětlila jsem mu nočník, ukázala jsem mu čůrání na stromky a sám po dvou dnech začal čůrat na nočník ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje taky moc nemluví a má ještě pleny, byly mu 3 v listopadu. Zkoušíme to od dvou let, teď chodí na záchod na velkou, přerušila jsem to protože začal mít zácpu jak jsme chtěli aby chodil i čůrat. Teď to nechám až bude tepleji, na velkou chodí jednou za 3 dny a to je akce na půl dne
tak ještě musíme tu malou. Ono se to nakonec zvládne. My do školky chodíme, ale ne v Čechách, tady to nikomu nevadí, on je navíc tak nějak pozadu ve všem… První byla ve dvou bez, jemu je to prostě úplně jedno, pětkrát mu ukazuju, že nemá plenu a musí na záchod i se ptám pořád dokola a on se prostě pak někde počůrá, na sedačce, u jidla, je mu to fuk
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Psala jsem, že když viděl nočník, ječel a zdrhal, ale zapomněla jsem zmínit, že nám pomohl “přenosný pisoár”, sednout nechtěl, ale ve stoje se vyčural, taky už jsem to právě na něm poznala, podle nervózních pohybů
- Citovat
- Upravit
U jednoho dítěte jsem to měla bez práce, to se odplenkovalo komplet samo a bez jediné nehody chvilku před 3. narozeninami. U druhého jsem na žádný fígl nepřišla, je mu 11 a stále mívá přes den nehody. Plenu na noc měl do 10 let, od té doby ji sice nemá, ale několikrát týdně peru celou postel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
6 deti a u kazdeho jinak
Nektere v roce jedna skoro ve 4, neresim
Kluk ma 2.5 cerstve a jeste jsem nezacla vzdy jsem nechavala na leto, v zime k cemu? Spis se nachladi nez nauci… ale sam si ted zacal ukazovat kdyz chce kakat tak uvidime😄
S mluvou zadne potize nebyly ale ze by nekdo mluvil souvisle ve 3 to si fakt nevzpominam😅
- načítám...
- Citovat
- Zmínit