Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Moje dcera kadila do kalhotek ještě po třetím roce (čůrat na nočník začala ve 2 a čtvrt), tak buď ráda, že tvůj syn si říká o plenu. Dceru to přešlo ze dne na den a začala chodit kadit na nočník nebo záchod. V tomto bych byla opatrná a na dítě netlačila právě proto, aby to pak nezadržovalo a nepřivodilo si zdravotní obtíže. Myslím, že tahle situace zase tak neobvyklá není.
První dcera byla na tohle šikovná, za to druhá měla plenu na noc do 4let, často se mi i počůrávala první rok ve školce při spaní a vždycky nadávala, že jí někdo polil ![]()
Neboj, on dozraje ![]()
No mně jde hlavně o to aby se naučil kakat mimo plínu, docela mi vadí že takový velký kluk potom co přijde ze školky si přinese plínu a pak v koutě dřepí a kadí do ní..
Syn to měl taky tak. Hlavně bych z toho nedělala vědu, ať mu neprivodite nějakou zácpu. Vždycky když chtěl plenku tak jsem mu nabídla jestli nechce jít na záchod jako velkej. Bez nějakých velkých emocí. Když nechtěl, dala jsem plenu. Po čase ho to přešlo a začal chodit na záchod. Oni dozrajou, potřebuji čas.
Obnovuji diskuzi, prosím o pomoc ![]()
4 dny zpět jsem syna držela na nočníku, řekla jsem si že když se mu prostě chce tak to do něj musí udělat.. nicméně akorát jsem mu kakání zarazila na 3 dny, brečel že ho bolí zadek ale do nočníku to prostě udělat nechtěl ani za nic. Včera se tu celý den kroutil tak jsem mu (už po druhé) nabídla plínu, že tohle za to nestojí, tu nechtěl taky protože asi je mu už jasné, že je na to velký. Nakonec se s velkým zapřením do plínky vykadil. Vypadá to že teď už nechce ani tu plínu, prostě obecně nechce chodit na velkou
nemá někdo prosím podobnou zkušenost? ocením každou radu
Ahoj všichni, prosím o radu:
syn co má teď 3 roky již dlouho je celý den bez plíny, i na spaní, čurání zvládá perfektně již téměř půl roku (začali jsme s vysazováním na nočník cca po 2. roku), sem tam udělal do nočníku i bobek, ale spočítala bych to na prstech jedné ruky. Jinak standardně kaká do plínky o kterou si řekne pokud to na něj přijde (většinou tedy v podobný čas, když ještě nechodil do školky tak jsem mu plínu dávala vždycky odpoledne, než šel spát a do ni se vykadil). Teď již chodí do školky (soukromé), na celý den a ještě tam neměl jedinou nehodu, ale vždy když příjdem domů, chce plínu do které se vykadí. Bavila jsem se s učitelkou ve školce a ta říkala, že to tak některé děti mají, jedna holčička prý dokonce má plíny ve školce a když chce na velkou, učitelky ji plínu dají a přebalí, syn ale zatím tu potřebu neměl. Když jsem mu plínu x dní zkusila nedat, na velkou prostě nešel a způsobila jsem mu tím zácpu na 3 dny než se konečně aspoň do plíny vykakal, to znovu určitě nechci. Přijde mi že už je na to prostě velký..