Dítě 3 měsíce - kolik UM pilo?

15.12.15 20:10

3mesicni dite kolik UM pilo?

Ahoj, potrebuju radu od maminek, které mají/měly nejedlíky. Synovi jsou 3 mesice a je od narození na UM. K tomu má ABKM. Na jednu dávku vypije maximalne 100 ml, ale to ne vzdy. Za cely den sní cca 630 ml mléka (nutrilon allergy care). Jak jsou na tom vaše mimča? Je někdo taky takový nejedlík? Syn navíc často u krmení hrozně křičí (hlavně večer), kroutí se, odtrhává od lahvičky a nakrmit ho je nadlidksy vykon. Je to jak boj. Zažily jste některá? A máte nějakou radu? Upínám se na příkrmy, že to snad skončí. Váhu má syn 5,4 kg (z porodnice 2,8 kg) a zatím přibývá, i když ne nijak moc. Prosím maminky< kterým miminka vypijí i 170 ml, nepiště. Už tak mám depku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
776
15.12.15 20:14

Dcerka byla na um od nějakých 7-8 týdnů a pila 90ml jen večer dala 120 ml a to jí vydrželo až do 5m. Pak se konečně rozjedla. Jinak taky to byl boj kolikrát ale u nás to bylo kolikama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
15.12.15 20:28

Malej mi taky nikdy nesnedl tu dávku kterou měl vypít. Tet má vypít 180ml 5krat denně a stěží mi vypije 150ml a jen dvakrat denně jinak mu dávám 120ml a i u toho se stane že to někdy nedopije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.12.15 20:29

@kocarfirkon mně přijde, že přibírá krásně, vždyť za 3 měsíce přibral 2,5 kg. To je moc pěkné. Mně podobně přibrali oba kluci. Jeden 2,5 kg a jeden 2,2 kg. Mladší pil ještě v 6 měsících maximálně 120 ml na dávku. Pak se to zlomilo. Je mu 17 měsíců a jí jak nezavřenej.
S jídlem jsme bojovali dlouho, asi 3× jsme měnili lahvičku, u jídla (i u krmení lžičkou) jsme museli chovat a houpat, zpívat, stát u okna… Postupně to přešlo.

• Citovat
  • Upravit
15.12.15 20:34
@Billi píše:
"@kocarfopičky :https://www.emimino.cz/…kocarfirkon/ mně přijde, že přibírá krásně, vždyť za 3 měsíce přibral 2,5 kg. To je moc pěkné. Mně podobně přibrali oba kluci. Jeden 2,5 kg a jeden 2,2 kg. Mladší pil ještě v 6 měsících maximálně 120 ml na dávku. Pak se to zlomilo. Je mu 17 měsíců a jí jak nezavřenej.
S jídlem jsme bojovali dlouho, asi 3× jsme měnili lahvičku, u jídla (i u krmení lžičkou) jsme museli chovat a houpat, zpívat, stát u okna… Postupně to přešlo.

To je presne. U jidla musim delat opičky a i tak rve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
15.12.15 20:40

@kocarfirkon naše malá má 6 měsíců a vypije max 120ml a někdy ani to ne, od 2 měsíců do 5 měsíců vypila 90ml, porodní váhu měla 1920g a ted má 7,5kg :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
15.12.15 20:41

Nikdy mi deti nejedli tabulkove, vzdy mnohem min. Syn az s prikrmy zacal konecne jist. Dcera naopak :mrgreen:
Oba pribyvali, sice malo ale jo. Tak jsem to neresila :nevim:

Dospely taky kazdy neji stejne mnozstvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
15.12.15 20:56

@kocarfirkon přesně to samé ted řeším a taky jsem tu založila diskuzi :) syn 3m pije 5×denně max 130ml, někdy víc, někdy mín. Celkem za den tak 600-650ml, ak kdy. Porodní váha 3540g a nyní má 3900g. Pije Sunar Complex - od 6 týdnů plně na UM. Dávala jsem mu jíst pětkrát přes den a jednou chtěl sám v noci a přes den mi děsně plakal, to jsem krmila po třech hodinách. ted krmím po 4 hodinách přes den a už nepláče. víc vyhladoví a tak sse pěkně chytí a pije ;) měla jsem z toho strašnou debku. starší jedl ukázkově. pětkrát denně po třech hodinách a vždy přesně, jak to bylo na krabici a taky ve 3měsících vážil o půl kila víc. ale víš co, hlavně, že přibírají, i když málo. ale fakt máme přesně to samé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
15.12.15 21:16

@kocarfirkon Dcera pila stejně, taky jsem ze začátku měla tendence to řešit a je to ztráta času, nesrovnávala bych se s ostatními a koukala na to, jestli plus mínus něco přibírá a jak se vyvíjí, mě teď dcera v roce už vypije i 120 ml, vždycky pila 90 ml a nedopíjela to… byl jí rok a má devět kilo, za dva měsíce mi teď přibrala třeba sotva půl kila, ale běhá a je ok. Kolikrát nechce snídani, k obědu sní pět lžiček polívky.. a co, no. Věřím jí, že ví, co dělá :-) Nestresovala bych se být Vámi vůbec. Teď většinu UM vypije v noci, to si dá říct tak tři krát na 120 ml, bez toho nespí. Je na Nutrilonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
15.12.15 21:20

Tak v těch 3m baštily A 5×150 a B 5×120. Ta co pije míň se mi večer taky začala u pití vztekat, tak sem to časově od odpoledne vše posunula. Dřív bylo mléko a postel a teď je mléko a ještě tak půl hodiny hraní a teprv postel. A už neřve a kolikrát si i přidá( jednu dobu sem byla ráda, když sem do ní večer narvala 60ml) :nevim: No a váhy A odcho por. 2450/ 3m 5550 B 2310/ 3m 4720. Takže buď v klidu- u nás jde názorně vidět že každé dítě je jiné a to i když jsou dvojčata ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
15.12.15 21:44

Můj pil 150ml po 2h, přibíral cca 1,2kg za měsíc. Bála jsem se co z něj bude, ale teď v pěti měsících zase pije jen 90-120ml. Neřešila bych to, že nejede podle tabulek. A přibírá pěkně podle toho co píšete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí