4letá dcera venku řve

1823
13.3.14 09:09

4-leta dcera venku řve

Ahoj, už nevím, co s naší skoro čtyřletou dcerou.
Vždycky byl problém s ni chodit venku-nechtela chodit za ruku a jen behala. Pak se narodil malý a naštěstí brzy pochopila, ze za ruku prostě musí a začala chodit pomalu. Ale asi za 3 měsíce začala venku řvát jako pominuta a to trvá do ted, už pres rok a pul. Zvládá jen par svých tras a i ty jsou občas problém. Všechny výlety prorve, je to úplně šílený řev. Do toho revu říká např. ze chce jít sama. Tak ji pustim, ale řve dal. ze chce skákat, vylézt na strom, domu, napit, dovnitř (když vidí nějaké dveře), chodit po trave, atd atd. I když ji vyhovim, nic nepomůže. Pak se zničeno nic uklidní třeba na čtvrť hodiny a pak zase začne. Když sla ven jen s manželem, tak to nedělala. Když s námi sli jeho rodiče tak taky ne. Ze bych ji vadila já? Tak jsem na ni zkusila porad mluvit a taky to nepomohlo. Co s tím? Omlouvam se za chyby, píšu z tabletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1034
13.3.14 09:16

Ahoj, nezlob se, ale mě to příjde, že je dcerka tak trochu frackozní, asi bych to řešila rázně, já se vyhýbám tělesným trestům, ale když je nejhůř tak jedna na zadek to bohužel jistí a je pak klid no :nevim: prostě tohle by mi vadilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
13.3.14 09:18

@belik to taky nepomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
13.3.14 09:20

To opravdu není o tom, že bys jí „VADILA“ Ty.

Nevadíš jí - má Tě na háku… velmi dobře ví, že na jiné nemá smysl tohle zkoušet, že to platí jenom na maminku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
13.3.14 09:20

Nepomoly ani zákazy, sliby,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
13.3.14 09:23

@BohunkaP a co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
13.3.14 09:25

Zkoušela jsi, dál jí vést za ruku a říct jí, že jí pustíš až se uklidní a hezky půjde? Až se uklidní, tak jí pustit a když si zase něco vymyslí, tak opět za ruku. Když řve, tak nechat vyřvat…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
13.3.14 09:29

@Jenda33 naposledy jsem ji prostě chytla za ruku a v pravidelných intervalech ji s klidným hlasem opakovala: venku se chodí za ruku a nerve. Vždycky, když jsem to do řekla, tak začala ještě vic. Po pul hodině to manžel nevydržel, dal ji na zadek. A rvala dal, dokud jsme nedošlo domu.

Příspěvek upraven 13.03.14 v 09:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
13.3.14 09:29

U nás ještě hodně pomáhají nejrůznější skřítkové a nadpřirozené bytosti, které všechny děti sledují jak se chovají, a když děti zlobí tak napíšou ježíškovi, aby nenosil dárky např.,vždycky když nic nezabírá tak tohle jsou u nás autority, před kterými má malej respekt, v nejhorším případě čarodějnice samozřejmě, která děti krade :lol:,jinak ho samo učím, že nejvíc ublížit mu můžou zase jenom lidi :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
13.3.14 09:34

Ma te na haku, jak uz nekdo psal..svagrova ma stejny problem..jeji kluci ji neposlechnou, venku ani doma..kdyz jdou s nekym jinym poslechnou…ona je totiz moc mekka..
to stejny muj chlap, je mekky, decka ho neposlwchnou jak me..
holcicce bych vysvetlila, ze za ruku musi jit.kdyz by neposlechla, dala by ji na zadek a nechala vyrvat, nepolevovat..at vi, ze si nemuze vse vyrvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
13.3.14 09:36
@Petra8a píše:
a co s tím?

No.. co s tím… to je těžko říct obecně, vždycky záleží na konkrétní situaci, na důvodu vzteku, na tom, jak moc se třeba zrovna někam pospíchá, atd. atd.

Základ je, že vztekem a křikem nesmí dosáhnout ničeho, co chce, skutečně ničeho - čtyřleté dítě není mimino, s tím se dá mluvit. „Nevím, co chceš - a ať je to, co je to, řevem to nedostaneš. Až se zklidníš, můžeme se domluvit.“ Je-li to možné, klidně bych požadavku vyhověla, ale teprve, až se uklidní a řekne mi to slušně. Také - je-li to v danou chvíli možné - bych klidně nechala ječet a vztekat se. „Mně to je jedno, já si tady sednu na lavičku, počkám, až se vyječíš… a pak se dohodneme, co dál.“

Prostě opravdu záleží na situaci - není univerzální recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
13.3.14 09:37

@belik čerti taky nefungujou. Mám pocit, ze jsme zkusili už vchno. Já byla jako mala stejná, ale nervala jsem. Byla jsem uražena a napucena. A jediné, co zabralo, ze naší s sebou na výlety brali lipo a postupnemiho dávali. Včera jsem to zkusila, když jsme šli ze školky. Konečně jsme jednou mohli jít jinudy bez revu, ale nechci ji tím každý den cpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
13.3.14 09:38

@Petra8a Zkoušela bych to tak dál, ať si sama uvědomí, že řvaním si nepomůže. Ale asi to nějakou dobu bude trvat. Jen když jí vedeš ty, tak by měla dostat na zadek od tebe. Já bych jí plácla tedy o něco dříve, ale chápu rozdílné názory na tělesné tresty. Ať až půjde s tebou sama, tak si nemyslí, že nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
13.3.14 09:41

@BoDaViDoVe je pravda, ze autorita pro ni moc nejsem. Přirozenou autoritu jsem neměla nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.14 09:42

@Petra8a a není třeba autista??známý klučík nemel rád otevřené prostory mel rád jen ty své jak ty píšeš,,trasy¨¨ jinak byl uplme mentálne ok a ted mu zjistili nákou formu autismu -tím te nechci strašit ale zase tak bych to nepodcenovala..dcera to už delá dlouhou dobu to nemusí být jen truc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML