4 měsíční a rychlý tlukot srdce

Anonymní
9.10.23 11:58

4 měsíční a rychlý tlukot srdce

Anonym, mám tu rodinu a nechci aby věděli, že se zřejmě něco děje. 4 měsíční miminko, momentálně nachlazene (horečka ale dávám léky, rýma to dávám mořskou vodu, Libenar) občas kašle zítra radši půjdu k pediatrovi (ale konzultovano telefonicky). No ale dala jsem ruku na hrudnícek a šíleně rychle mi přijde že ji bije srdce (mnohem rychleji než nám dospělým lidem jak jsem zvyklá). Prosím mám uhánět do nemocnice/volat 155 nebo je to u dětí normální, že mají vyšší tepovou frekvenci? Zdá se mi jinak v pořádku jako jindy (až na to nachlazení

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1498
9.10.23 12:00

Ano, děti mají rychlejší tep. Postupně věkem se snižuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
9.10.23 12:02
@Anonymní píše:
Anonym, mám tu rodinu a nechci aby věděli, že se zřejmě něco děje. 4 měsíční miminko, momentálně nachlazene (horečka ale dávám léky, rýma to dávám mořskou vodu, Libenar) občas kašle zítra radši půjdu k pediatrovi (ale konzultovano telefonicky). No ale dala jsem ruku na hrudnícek a šíleně rychle mi přijde že ji bije srdce (mnohem rychleji než nám dospělým lidem jak jsem zvyklá). Prosím mám uhánět do nemocnice/volat 155 nebo je to u dětí normální, že mají vyšší tepovou frekvenci? Zdá se mi jinak v pořádku jako jindy (až na to nachlazení

To nemyslíš vážně tenhle dotaz, žejo? ŽEJOOO!!?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.10.23 12:02

@hulala no že je rychlejší tep u mimina v těhotenství jsem věděla, ale takhle po narození mě to překvapilo.. mě takhle být srdce tak už ležím na podlaze.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
2202
9.10.23 12:07

Já jsem na tvém místě reagovala úplně normálně, prvomatka nezkušená, pro kterou byla rýma smrt jistá. Tohle je normální, taky měl můj kojenec kašel, i horečku a manžel byl vyděšen z toho, co ty popisuješ. Je to normální, to mi řekla pediatrička, i v nemocnici doktorka se sestřičkou. Nemusíš nikam volat, nikam běhat, kór když dítěti není dobře, ale chápu. Taky jsem se třeba ptala sestřičky v nemocnici, jestli je normální, že novorozenec často škytá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
9.10.23 12:09

Kojenci 100-140, děti do 10 let 90-100. Je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.23 12:10

@Bellino no já už mám okolo sebe neteře velký a vlastně jsem to zjistili fakt náhodou, že jsem položila ruku na hrudník a tam to srdce jelo jak ďas.. jinde je zase „pomalejší“ nevím jak to napsat.. no prostě že ta tepová frekvence se mění i během dne stejně jako nám dospělým..

• Citovat
  • Upravit
2003
9.10.23 12:10

Stačí asi 10 vteřin googlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
9.10.23 12:11
@Anonymní píše:
@hulala no že je rychlejší tep u mimina v těhotenství jsem věděla, ale takhle po narození mě to překvapilo.. mě takhle být srdce tak už ležím na podlaze.. :zed:

A co teprve bít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11969
9.10.23 12:17
@Anonymní píše:
@Bellino no já už mám okolo sebe neteře velký a vlastně jsem to zjistili fakt náhodou, že jsem položila ruku na hrudník a tam to srdce jelo jak ďas.. jinde je zase „pomalejší“ nevím jak to napsat.. *mno prostě že ta tepová frekvence se mění i během dne stejně jako nám dospělým..

Ne, děti jsou přesně naprogramování roboti a jejich tep je pořád stejný :zed:
Jasně že se jim mění tep..je pomalejší když spí, když bude dlouho plakat nebo se lekne tak bude naopak rychlejší. Také při zvýšené teplotě/horečce se tep zvyšuje. A to jak u dětí tak u dospělých… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí