Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobry den, malej má nejspíše těžkou deformitu hlavičky, dostali jsme od neuroložky zadanku a na fyzio a ze by nám to mohla proplatit pojišťovna a určitě toho máme využít …Máme 205tku
Můžete mi někdo prosím poradit jak mám postupovat aby nám to pojišťovna proplatila? Nedám dokupy zaraz tolik peněz ani nevím co mám vyplnit v tom jejich formuláři …chciu nějakou zadanku o schválení a poukaz na ortopedickou pomůcku…kdo kompresní tohle vystaví? Nebo můžete mi někdo podrobně napsat jak postupovat? Proplaci to vůbec 205tka? Jsem z toho jelen 🤣 Předem děkuji za odpovědi.
Co tě vede k přesvědčení, že tady dostaneš lepší radu než na infolince ČPZP?
Podívej se na stránky Plagiocentra, tam měli vše, co je potřeba. My měli VZP a poplatila s tím, že dítě muselo mít za sebou i 2m rhb. Každá pojišťovna to má trochu jinak.
U nás všechno vyřídili na klinice v Praze, kde mu i helmu vyráběli, tak se zkus poptat tam.
Na stránky jsem prave koukala, už jsem posilala i foto hlavičky, ale vůbec nechápu co práve zaškrtnout v tom objednacím formuláři, když fyzio teprve budeme mít a žádanku ani poukaz taky zatím nemám…ale co jsem pochopila muže se toto vyplnit až na místě..tak tam snad budou vědět a poradi mi co mám zaškrtnout ![]()
@Anonymní píše:
Na stránky jsem prave koukala, už jsem posilala i foto hlavičky, ale vůbec nechápu co práve zaškrtnout v tom objednacím formuláři, když fyzio teprve budeme mít a žádanku ani poukaz taky zatím nemám…ale co jsem pochopila muže se toto vyplnit až na místě..tak tam snad budou vědět a poradi mi co mám zaškrtnout
Tohle mi hlava nebere. Tvoje dítě má tak šišatou hlavu, že musí nosit helmu a píšeš, že fyzio teprv budete mít? Takže ses do teď neobtěžovala to řešit?
@Anonymní píše:
Na stránky jsem prave koukala, už jsem posilala i foto hlavičky, ale vůbec nechápu co práve zaškrtnout v tom objednacím formuláři, když fyzio teprve budeme mít a žádanku ani poukaz taky zatím nemám…ale co jsem pochopila muže se toto vyplnit až na místě..tak tam snad budou vědět a poradi mi co mám zaškrtnout
Já už si to moc nepamatuju, jezdili jsme tam v roce 2020, ale chodili jsme v Hradci na fyzioterapii a k doktoru Popperovi na odblokování krku. Ten nás pak poslal do Prahy tuším k neurologovi, co je na poliklinice, kde sídlí i to plagio, od toho jsme měli asi žádanku a s tím vším jsme šli na kliniku, aby nás objednali. Pak jsme přijeli na 1. konzultaci, kde syna naskenovali, ještě jsme tam byli u jejich doktora, recepční si od nás vzala všechny papíry, že to s pojišťovnou vyřeší. Máme teda VZP a mám teda pocit, že jsme platili buď zálohu nebo možná plnou cenu helmičky a jakmile přišlo schválení od pojišťovny, tak mi ty peníze vrátili. Ale my jsme se rozhodli pro variantu, že helmu kdyžtak uhradíme ze svého pokud by to pojišťovna odmítla, takže je možné, že pokud řekneš, že chceš čekat na schválení pojišťovnou, tak nejdřív vyřeší papíry a až je to schválené, tak jí teprve začnou vyrábět. U syna se to začalo řešit až v 5 měsících a už jsem nechtěla čekat na vyjádření pojišťovny, protože zase čím dříve se s tím začne, tak tím lépe. Pokud v tom jejich dotazníku tápeš, tak jim zavolej.
@Tosidelassrandu když jsem se na to ptala na 3.mesicni prohlidce doktorky rikala ze se to spravi ze to resit zatím nebudeme ….Neurolozka má ale jiný názor a byla jsem tam asi 4 dny zpátky….malej má 4 měsíce…Takže bych řekla, že to řeším defakto hned ![]()
My jsme nejdříve tu helmičku platili a pojišťovna nám to vrátila až zpětně. Takže se připrav i na tuto variantu. Jezdili jsme do Motola. Už přesně nevím ten název centra.
Dobry den, malej má nejspíše těžkou deformitu hlavičky, dostali jsme od neuroložky zadanku a na fyzio a ze by nám to mohla proplatit pojišťovna a určitě toho máme využít …Máme 205tku
Můžete mi někdo prosím poradit jak mám postupovat aby nám to pojišťovna proplatila? Nedám dokupy zaraz tolik peněz ani nevím co mám vyplnit v tom jejich formuláři …chciu nějakou zadanku o schválení a poukaz na ortopedickou pomůcku…kdo kompresní tohle vystaví? Nebo můžete mi někdo podrobně napsat jak postupovat? Proplaci to vůbec 205tka? Jsem z toho jelen 🤣 Předem děkuji za odpovědi.