Odstavení od kojení v roce

Capelucia
8.10.23 21:24

Odstavení od kojení v roce

Téma pro odlehčení, prostě bych si ráda popovídala nebo vyslechla jak to probíhalo u vás, když jste odstavovali od kojení kolem roka dítěte. Já jsem první odstavila až později, ale to byl závislák. Druhý závislák není, no možná když mu je špatně, ale jinak se kojí mnohem méně než první, tak jdu na to… respektive už se na to aspoň měsíc chystám, ale pořád mi do toho něco vejde. Tak snad se v nejbližších týdnech k tomu konečně dokopu. Zatím jsem jenom začala kojení výrazně omezovat - miminko nehlásí žádný problém. Často mu dokonce stačí se jenom přitulit, nebo si trošku podudlá a když se zpustí mléko, jednou, dvakrát si cucne a jde si po svých. :cert: To nesnáším, nahánět ho pak s tekoucím prsem a mít vše mokré od mléka. Jak to vypadalo u vás?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16292
8.10.23 21:28
@Capelucia píše:
Téma pro odlehčení, prostě bych si ráda popovídala nebo vyslechla jak to probíhalo u vás, když jste odstavovali od kojení kolem roka dítěte. Já jsem první odstavila až později, ale to byl závislák. Druhý závislák není, no možná když mu je špatně, ale jinak se kojí mnohem méně než první, tak jdu na to… respektive už se na to aspoň měsíc chystám, ale pořád mi do toho něco vejde. Tak snad se v nejbližších týdnech k tomu konečně dokopu. Zatím jsem jenom začala kojení výrazně omezovat - miminko nehlásí žádný problém. Často mu dokonce stačí se jenom přitulit, nebo si trošku podudlá a když se zpustí mléko, jednou, dvakrát si cucne a jde si po svých. :cert: To nesnáším, nahánět ho pak s tekoucím prsem a mít vše mokré od mléka. Jak to vypadalo u vás?

Syn má rok a měsíc a jestli se jako kojení dá použít i žužlání prsa večer, případně v noci, když se výjimečně vzbudí, ani nevím, jestli vůbec něco teče :mrgreen: Takže asi tak nějak u nás :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22511
8.10.23 21:54

Moje deti nejak o kojeni moc nestaly. Kojili se porad min a min, az mi to prislo zbytecny jim to nejak vnucovat. Takto se starsi prestal kojit ve 13 mesicich a mladsi asi v 10mesicich. Ten mladsi se tvaril, ze by si dal radsi stejk nez prso. Fakt v tech 10 mesicich jedl vse sam jen nakrajene na kousky. Mokre od mleka jsem snad nemela nikdy nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18648
8.10.23 21:54

U nás i v 16m jakmile slyší mliko tak mi hodí tučňáka na klín a čeká kdy teda už. Nějaké lezeni do vystrihu jsem utnula kdy nějak okolo toho roku začala dělat. Já po tom roce začala omezovat i v noci a před půlnoci nedostane. Prodloužil se první spánek na 5-6 hodin. Teď kolikrát nakojim a se vztekanim uspim v postýlce. Beru když přestane pit. Přes den má tak 2×, pak na spani a 1× v noci a nad ránem a pak ještě ráno.. koukám, ze když to spocitam tak 5-6× denně má a to jsem si rikala jak jsem to už hodně omezila :lol: a me teda opravdu pije. Rikala jsem si, ze utnu pp dovolené co nás čeká tak kvůli letu, ale přemýšlím ze ještě počkám přes zimu kvůli imunitě. Loni to i přes kojeni bylo peklo a furt nachcipany :roll: jo a jakmile kousne tak nekompromisne beru. Udelala to jen jednou a když řeknu au tak si dává dost majzla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
8.10.23 22:15

Jedna v 10ti měsících a druhá v roce. Postupně to u obou přešlo na ráno a večer. Obě jsem prsem uspávala a pomalu začala měnit návyky. První jsem měnila prso za flašku tam to bylo jednodušší a druhá která mi odmítala UM tak tu jsem uspávala v houpací židli. Do týdne to pochopily a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2913
8.10.23 22:53

Samo dite se odstavilo cca. ve 13 mesicich v podstate ze dne na den. V te dobe se kojilo pred nocnim spanim a jednou v noci. A k tomu pilo UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
9.10.23 08:52

@hospodki s tučňákem, to je hezký :lol:. A kousat taky začal :cert: To je hodně veliká motivace skončit to. On někdy, když už usíná, tak přivírá pusinku. Pokousaná jsem už dost. První kousl pár krát a pochopil. Tenhle chápe, když nespí. Ale když usíná, tak to dělá někdy tak nějak automaticky.
To mě mrzí, že miminko vše chytá. Náš je nemocný trochu taky, bráška ze školky nosí kde co. Ale ne nějak moc. Jenom v 6t to bylo špatný - RS vir a skončil v nemocnici, pak už dobrý. Doufám, že toho roku se s ním nepotkáme.

UM bohužel nikdy žádný nevzal. Dokonce jsem na radu pediatry kupovala nějaké z rýžového mléka. Jediné, co si trochu pocucá, je kozí mléko, ale aby se pořádně napil, to ne. Jinak lahvičky a tak mu nevadí.

@Martha03 houpací židle by byla super :palec:. Takhle prý uspávala i tchyně manžela.

• Citovat
  • Upravit
600
12.10.23 13:38

Ja prvního odstavila, když mu bylo rok a 4 měsíce. Nejprve jsem ukončila kojení přes den - byly asi 3 dny v kuse, že jsme měli nějak děsně namáhavy program a prostě jsme se ke kojení nedostali. Ani si nevzpomněl, tak už jsme to tak nechali
A po pár dnech jsem ukončila i noční kojení, prostě jsem mu dala lahvičku s vodou místo prsa a taky neprotestoval. A to jsem si myslela, jak to bude slozite :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí