Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky,
už si nevím rady tak zkouším štěstí tady ![]()
Mam doma týdenního chlapečka, pokaždé se mi počuravá v hnízdečku a já tak neustále měním zavinovačky.
Pokaždé je na boku cely mokrý a je potřeba stále prevlikat. Plenky stahují jen co se dá a pindika pokaždé dávám dolu, a i přesto se najde cesta jak to proteče.
Každou radu rada uvítám ![]()
@Banshee24 píše:
Zdravím maminky,
už si nevím rady tak zkouším štěstí tady![]()
Mam doma týdenního chlapečka, pokaždé se mi počuravá v hnízdečku a já tak neustále měním zavinovačky.
Pokaždé je na boku cely mokrý a je potřeba stále prevlikat. Plenky stahují jen co se dá a pindika pokaždé dávám dolu, a i přesto se najde cesta jak to proteče.
Každou radu rada uvítám
Ahoj, co třeba zkusit změnit plenky, jaké používáte?
@anonym9999 zkoušela 🤷♀️ happy a v porodnici co mi dali to take dělali (bohužel nevím jaké to byly)
Nevytahujes plinu moc nahoru nad pas, aby sedela pevne??
Pod pindikem musi zustat nejaky prostor.
Zezacatku mi to dělaly skoro všechny pliny co jsem vyzkoušela…(dm, Tesco, happy, Gaga, občas i Pampers -ty ale méně, a Albert-ty taky lepší) A to mám s nasazováním plen bohaté zkušenosti (pracuju ve zdravotnictví na geriatrii takže plenky plenky plenky kam se podíváš a děje se to u těch chlapů prostě často když leží na boku)
zlepšilo se to když jsme přešli z 1 na 2 a od trojek už úplně dobrý.. Taky teda pak uz ležel víc i na zádech…nicméně první měsíc sem pořád jen prevlikala postýlku, prala zavinovačky prala hnízdečko, deky, prostěradla, povlaky…tak 2× denně (ještě že kluk byl druhý a blízko k první, takže jsem měla ještě výbavu po dceri..akorat byl teda občas v růžovym no 🤭 😁 😝) a taky ještě že mám sušičku 😂 ![]()
Ale jakmile povyrostl a dali jsme větší plenky tak už se to pak stavalo jen výjimečně…
Ještě dodám že plenku je dobré po vyndání z balíku rozdělat a podélně protáhnout aby se hezky uvolnily gumičky, a po nasazení pleny je potřeba zkontrolovat zda gumičky hezky sedí kolem stehýnek a hlavně v tříslech…tam jak je to trošku nachmoustly tak to dělá neplechu a může to protékat…takže hezky tu plenku porovnat aby vnejsi lem nebyl zahnutý dovnitr ptlrave přes ty těsnící gumičky..pak to teče… ![]()
U malinkeho miminka se mi to taky stavalo porad, at uz jsem se na hlavu stavela. Neustale pocurany, zlepsilo se to pri prechodu na 2, kdyz povyrostl.
Kolik váží? Zkus přejít na velikost 2. Rozdíl ve velikosti pleny je minimální ale obsahuje krapet víc superabsorbentu. Můžes taky zkusit jinou značku. Například DM pleny mají slušnou specku. I pleny v polsku mají překvapivě velkou kvalitu za dobrou cenu.