Uzliny u batolat

5.10.23 20:19

Uzliny u batolat

Maminky ahoj,

mám na Vás dotaz ohledně uzlin na krku.
Syn(2,5r) má na krku od narození zvětšené uzliny, maličké „kuličky“.
Teď minulý týden jsem to řešila opět s Dr ( po delší době) a po provedení kontroly usoudil Dr, že je vše ok.
Teploty nemá, nemocný není.. jen se mi občas zda, že jsou ty uzlinky větší než předtím, ale druhý den jsou třeba zase menší. Jde to vidět hlavně, když otočí hlavičku do strany. Ještě dodám, že když na uzliny saham, tak bolestivé nejsou, syn si jinak nestěžuje, neukazuje si na to, nesahá na ně sám jen tak.
Otázka tedy zní, máte to také někdo u dětí? Je to ok? Nebo jak jste to případně řešili Vy? :?
Jsem trochu v rozpacích, furt na to samozřejmě myslím.. :roll:

Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
596
5.10.23 21:09

Obe deti mají uzlinky cítit, kdyz otočí hlavu, jsou i videt. Nekdy vic, jindy min. Dle doktorů v pořádku. Videla jsem to i u jinych děti. Pry je to normální… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.23 21:59

@Baruunečka u nas to má právě jen starší, mladší vůbec :think: ale děkuju trochu jsi mě uklidnila.. :* aspoň nad tím nebudu celou noc přemýšlet :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
12.10.23 15:04

Ahoj, taky mám 2.5 leteho syna. Uzliny kuličky na krku má taky, někdy víc někdy min vidět. Dr říkala, že je to normální, tak neřeším :nevim: (jen sleduji, jestli se nezvetsuji :oops:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.10.23 21:04

Není důvod panikařit, mohou se zvětšit i když se dítě bouchne a udělá se mu modřina. Taky jsem teď nedavno řešila u pediatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
13.10.23 17:18

Já to taky řešila u syna s pediatrou několikrát, od jeho roku snad, jsou mu tři, sestřička mi pak říkala ať ho furt neprohmatavam 🙈 našla jsem mu hmatatelné uzliny skoro všude, nejsou výrazně zvětšené, ale hmatatelné ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.23 20:38

@Lucicek1988 ahojky, já právě taky sleduji, ale čím víc sleduji tím víc mě to užírá :nevim: :? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.23 20:41

@BaraMix já právě taky hledám kde co, jsem kolikrat jak posedlá :) :nevim:
Teď jsem si sama v sobě nastavila, že už se mu tolik nebudu nezaměřovat na krk, kontroluji jednou za čas.. tak snad bude vše ok :) ;)
Nevím co mě to zas popadlo, občas mám takové období, kdy hledám i to co se najít na těch dětech nedá :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
20.6.25 22:43

Dceri je 2,5 roku a taky ma na hlavicce drobne kulicky. Odpovida to tylnim uzlinkam, jsou to takove male, nebolestive kulicky, ale jsou tam neustale.Kdyz byla mensi, mivala jeste hmatatelne uzlinky primo za usima, tenkrat jsem to taky konzultovala s doktorkou, byla jsem z toho lehce vyplasena, ale ted uz se snazim ji zolik neprohmatavat 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí