4 měsíčníi miminko a bronchitida

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
26.11.24 05:35

4 mesicni miminko a bronchitida

Ahoj vsichni,

Meli jste nekdo zkusenost u kojencu s bronchitidou? Dcera ma 4 mesice, od nedele zacala byt dost dušná, nemohla vydat ani hlasku a ani poradne plakat. Na pohotovosti ji dali cipek s kortokoidy, saturaci mela ok. Pak se to zlepsilo, poslali nas domu. Jenze v pondeli odpoledne se stav zase zhorsil, tak jsem jela uz do nemocnice, kde si nas nechali. Ted je na JIP, fuci na ni vzduch, a pravidelne davaji inhalaci ventolinem. Boli me srdce, kdyz ji takhle vidim. Stalo se to uz nekomu tady? Jak dlouho trva, nez je detatku lepe? Dekuji vsem. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24186
26.11.24 08:11

Syn ji měl, cca v pěti měsících. Zvládli jsme jí naštěstí doma. Akorát musel mít kortikoidy, aby ustoupila. Já ho prakticky přes den i v noci měla v šátku. Několikrát za den a i v noci jsem s ním inhalovala v tom šátku. Dělala jsem mu masáže, aby z něj šli ty hleny pryč. Měl velkou rýmu. Měli jsme náběh na bronchitidu několikrát a vždy nám tento postup moc pomohl. :hug: ať jste brzy doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
26.11.24 09:01

Ahoj, syn necelé 4m, taky jsme byli hospitalizovaní. Časté inhalace jak ventolinu, tak pak jen solných roztoků, kanyla v čelíčku, odsávání hlenu dlooouhou hadičkou. Bylo to hrozný, ale opravdu to pomohlo. Po asi 5 dnech nás pustili, ale určitě pak kupte inhalátor domů a v inhalacích pokračujte. My pak dávali inhalovat vincentku ještě dobrý měsíc. Ale už se to nevrátilo, díky bohu. Držím palce, to zvládnete.

• Citovat
  • Upravit
194
26.11.24 09:04

U nás to bylo v 10 měsících. Syn byl tedy na kyslíku, protože mu padala saturace, a to 6 dní. Hrůza to byla. V nemocnici celkem 10 dní. V průměru to je týden. Kupte si domů inhalátor a inhalujte i preventivně. Moc to pomáhá a masážní míček, a ať vás rehabilitacni v nemocnici naučí, jak vést po hrudníku a zádech masáž. Uvolnite tím ty hleny. Provádí se cca 4 x denně. No a odsávat, až to půjde do rýmy. Držte se. Je to hnus a bohužel se to rado vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
26.11.24 09:09

Dcera měla ve 2 měsících. Inhalace, kortikoidy, nonstop nošení. Jelikož se saturace držela v mezích, tak jsme byli doma, ale denně kontroly. Trvalo to asi 10 dní. Dvoje antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.11.24 19:15

@anavi13
Jezis, tak to jste sikovni. Ja si to doma ani nedokazu predstavit. Fakt jsem vdecna za nemocnice, i kdyz chci uz byt doma, ale hlavne zdravicko ze :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.11.24 19:17

@Asta135 tak to muselo byt strasne :( dceri taky chteli kanylu zavest, ale ten plac byl neskutečný a ani nemohli najit zilku pevnou. Nakonec si vybojovala bez kanyly, tak jsem byla moc rada ale ma krasnou saturaci, dnes uz mi ji dali na pokoj, tak snad je to na dobre ceste. Urcite koupim na doma ventolin taky. A dekuji moc. Drzte se ve zdravi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.11.24 19:18

@fleret dekuji za rady :srdce: toho, ze se to vrati se taky bojim. Udelam vse pro to, aby se nam to vyhybalo :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
26.11.24 19:19

Ještě krom ventolinu mě napadlo nějaké mazání na hrudníček. To jsem měla pocit, že ke konci pomohlo hlavně na spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24186
26.11.24 20:16

@dee123 my měli štěstí. Ale věřím, že hodně udělali inhalace okamžitě na začátku potíží. Stačí úplně jen Vincentka. Nenechat miminko moc ležet na zádech. Fakt je super šátek, nosítko. Syn nošení hodně vyžadoval a opravdu si myslím, že to pomohlo. Masáže jsou určitě super. Já tu mám i tymiánovou mast, ale s tou u malých miminek hodně opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí