Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, prosím kdo se také potýkal nebo potýká se zácpou u svého dítěte, prosím, co mu dáváte např. k večeři. Děkuji moc
Většinou zeleninové polévky, pečivo ne, to spíš ještě víc zalepí.
Hodně tekutin, co polévka? Švestková přesnídávka, stava? Je to dlouhodobě nebo jednorázové?
Jogurty, polévky do kterých v době kdy jí to více trápí pridavam vlákninu v prášku. Snažím se aby jedla přes den hodně ovoce, zeleniny a hodně pila.
@Vladusxx píše: Více
Mohu se prosim zeptat na konkrétní jogurt? V papírech čtu bifido kultura…
@Vladusxx píše: Více
Mám zakoupenou vlákninu topnatur, to dáte např lžičku do polévky?
Taky je potřeba hodně tekutin, taky jsem si s dcerkou užila. Doktorka říkala hlavně hlídat to pití.
@aussi píše: Více
Dávat něco, co ji chutná? Nějaký ředěný dzusiky, ovocny stavy, trochu osladit cajik? Nepije vubec nic?
Zeptám se ještě takhle, když dávám probiotika Biogaia, tak už vlastně mohu podávat jakýkoliv jogurt, jestli tomu rozumím dobře, protože bifido kultura už je obsažená v těch probiotikách.
@aussi píše: Více
Přesně tu taky používám. Odměrku do polévky nebo zamíchat do toho jogurtu. Mě to teda dcera celkem Bastila i jen smíchané třeba se šťávou po lžičkách. Ale ona je celkem jedlík. Jogurt třeba aktivie, nebo dcera má hodně ráda třeba ten Jihočeský ve skleničce nebo selský z alberta…líbí se jí že je bílý a když ho zamíchá tak je barevný…jsou teda slazené no, ale bílý samotný mi už dlouho nejí…tak aspoň takhle. Probiotika jí dávám extra takže jaký jogurt koupím úplně neřeším. Beru prostě ten co jí chutná. Ještě mě teď napadá že ji hodně chutnají ovocná Smoothie..tak taky můžete zkusit…občas si dá i ochucený kefir