Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
dvanáctiletá dcera má na palci u nohy tohle, vlastně ani nevím, co to je… popravdě řečeno dost váhám, jestli je to ještě na domácí léčbu, a jestli ne, kam se s tím vlastně chodí… kožní, chirurgie, nebo jen pedikérka?
Zajdi na kožní
Určitě né pedikérka, ty nohy leda tak dokurví
@poppaea píše: Více
Kožní, tam už měla být dávno.
Jak se stanete, že dítě, které má 12 let má tak zanedbané nehty?
Tam je plíseň, zdevastovaná nehtová lůžka, okopané nehty.
Za tím vším vidím nevhodné boty, ponožky, možná i papuče ve škole.
Taky 0 vitamínů a 0 údržbu.
Obě dcery dělají moderní gymnastiku s baletem a tohle je jejich nocni můra.
Promiň mi mou upřímnost, ale nauč jí o své nohy lépe pečovat.
@Verynka8
Moje pedikérka mě zachraňuje před chirurgii a strhavanim nehtů takže asi jak která 😂
@Trojlístek píše: Více
Tak jsi dala kartáč, teď bys ještě mohla poradit, jak teda o nohy nejlépe pečovat 😊
@Asiina píše: VíceŽádný kartáč jsem jí nedala a taky jsem napsala co sledovat a jak pečovat, tak se uklidni.
No, ja tam teda zadnou radu jak pečovat nevidim a vlastně ani co sledovat
Ale hlavně, zes ji napsala, jak je hrozná…
Tak teď bychom ti měly dát kartáč za to, že necháváš dětem devastovat tělo a duši takovým sportem, ne?
@poppaea píše: Více
Zajdi na kožní a najdi kvalitní pedikérku. Na chirurgii nechoď, tam většinou nehty strhávají, což je naprosto zbytečný. Mám zarůstající nehty, naučila jsem se o ně pečovat a roky jsem bez potíží. Jen to chce pravidelnou péči.
@Janli píše: Více
Tak to jsem klidná. Neberu to nijak osobně.
@poppaea nezarůstal ji tam nehet? Neměla tam zánět? Já to měla… takové zanícené, živé až jakoby… a jak se to dohojilo tak se mi přesně takto kolem oloupala kůže celá.
Mne to vyzeralo podobne ked mi zarastal nehet. Doporucujem nestrihat „do krvy“ (co je moj termin pre tak tesne strihanie ako je na obrazku), kludne by som nechal +3mm navyse voci obrazku. Naozaj nikto koli tomu neumrie. Medzi nehtom a lozkom je/vznikne ‚kapsa‘ kde sa bude hromadit hnis, tento hnis vysparkat odtial (sparatko z manikury, alebo najmensie manikurove noznicky, pripadne su na to zpecialne lopaticky, ale ja som si vzdy vystacil z manikurovymi noznickami) a natlacit tam ‚bactroban‘ (frekvencia podla potreby). Takto som to robil ja par rokov. Bohuzial pri sporte sa to vzdy dost vyrazne zhorsovalo. Potom som usudil ze uz ma to nebavi, tak som zasiel na operaciu (zoberu cast nehtoveho lozka). Operacia samotna bez problemov, ale ked to pride k sebe tak to dost bolelo.
Kazdopadne noha doteraz super (viac ako 10r po operacii), ked ju velmi zatazujem (8h+ treningy) tak sa znova zacne vytvarat hnisava kapsa, ale staci ju iba vysparkat a redukovat trosku trening, ani ten bactroban uz netreba…
Doktorka dorazne varovala ze mam nechty nechavat dlksie tak aby bol aspon 1mm viditelne oddeleny od koze pod nim a aby som si ich nestrihal do obluka, ale rovno. Robim to tak a ako som pisal problemy aktualne minimalne a keby som netrenoval a nechodil na zavody tak zrejme ziadne.