Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
nemáte tu někdo zkušenost? Mám 4 měsíčního chlapečka, od narození krásně v noci spinká, s pár probuzením na dudlík, jinak spí celou noc, měl i krásné denní spánky 3-4× za den po 1,5-2h, ale před Vánoci se poprvé stalo, že měl enormí hysterický řev, který nešel utišit.. začalo to odpoledne, a s pár přestávkami v kočárku, nebo na jídlo brečel, až odpadl kolem 22h a spal. Potom byl klid a cca před 14 dny začal zlobit s krmením (je na UM) nedopíjel večerní dávky, nechával klidně i půlku, a na nový rok byl hysterický řev znova, tentokrát přišel až večer, jezdila jsem hodinu a půl venku s kočárkem, to spal, přišli jsme domu a řev znovu, uklidnil se až když přišel partner večer domů. To nedopíjení nás trápí až doteď, ale asi cca 4 dny je protivný, nechce přes den spát, budí se plačtivý, nechce dopíjet dávky už od 2. krmení, nic ho nebaví, vydrží bejt v lehátku chvilku, na mě chvíli, na dece jen chvíli a přiznávám se, že je to pro mě už dost vyčerpávající, netuším co s ním dělat. Setkali jste se s tím?
Moc děkuji za případné reakce.
Co zuby? Nehejbe se tam něco? Ještě mě napadají uši, když má problém pít
Příspěvek upraven 07.01.26 v 16:40
Nic v pusince nevidím, ale je fakt, že si teď rve vše do pusy.
@Maja94 to, že v pusince nic nevidíš, tak nic neznamená. Syn měl taky období cca 5 týdnů, kdy jsem myslela, že mě odvezou. Když jsem v noci spala hodinu v kuse, tak jsem byla ráda. No a pak najednou klid a vylezl mu zub a do 14ti dnů další 4.
@Maja94 Nejsi z něj nervózní? Mimina jsou jako psi, vycítí nervozitu a můžou kvůli tomu, dost plakat. Espumisan na spaní mu dáváš?
Je fakt, že mám trochu nervy, hlavně když s ním jsem sama dopoledne, a někdy večer kdy je partner pryč. Ano Espumissan dostává.
Napíšu to takhle. U nás bylo období 4-5. měsíc těžší než šestinedělí. Některý dny byl protivnej jak p*del, ale taky v tu chvíli dělal velké vývojové skoky 🙂
Ve čtvrtém měsíci dochází ke spánkové regresi - miminko má více vjemů, dochází k většímu rozvoji, vnímání a potřebuje i víc kontaktu. Z toho důvodu špatně spí. Trvá to i několik týdnů, chce to prostě přežít, my to teď máme podobně, akorát dvojnásob 😅 K tomu nám oba začali slintat jak bernardýni, takže čekám první zoubky co nevidět. A k tomu ještě nějaké virózy. Příšerné období! 🫣
@CatOnTheMoon píše: Více
Nic takového jsme s dětmi dřív nezažívali.
@Takco píše: Více
Každé dítě je jiné, tak to prostě je. A píšete „dříve“ a jste vymezená proti očkování, takže nejspíš budete stará garda, co už jen nepamatuje, že to tak dřív taky měla ![]()