Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
AHOJ VŠICHNI, RÁDA BYCH SE ZEPTALA NA PÁR NÁZORŮ. SYNOVI RUDÁŠKOVI BUDOU ZA TÝDEN 4 ROKY. NE, ŽE BYCH NEVĚDĚLA CO MU DÁT, ALE UŽ MÁ TOLIK HRAČEK, ŽE JSME ŘEKLI, ŽE LETOS K NAROZENINÁM ŽÁDNÉ HRAČKY. KOUPILI JSME MU LEPŠÍ KOLO SE ŠLAPKAMI, NA KTERÝM SE BUDE UČIT ŠLAPAT. TOŤ ZATÍM VŠE. CHTĚLO BY TO JEŠTĚ NĚJAKÉ DROBNOSTI ALE ZASE NÉ MOC. BUDE MÍT VELKOU OSLAVU, PŘIJEDOU VŠECHNY BABIČKY, DĚDEČKOVÉ, TETIČKY, BRATRANCI… PROSTĚ NÁS BUDE HODNĚ A KAŽDÝ MU NĚCO DÁ, TAK ABY TOHO NEBYLO HODNĚ. VŠICHNI SE MĚ PTAJÍ CO MU MÁJÍ KOUPIT…SNAŽILA JSEM SE VYMYSLET NĚCO PRAKTICKÉHO, ALE PROSTĚ JSEM NIC NEVYMYSLELA. OD NAŠICH VÍM, ŽE DOSTANE TEN HRACÍ TABLET A PARNÍK DO VANY. CHTĚLI MU KOUPIT NĚCO DRAŽŠÍHO A JÁ JIM ŘEKLA KOLOBĚŽKU (KTEROU SI RUDÁŠEK UŽ SKORO 2 ROKY PŘEJE A FAKT JE TO JENINÁ VĚC, KTERÁ HO DRŘÍ A O KTERÉ FURT MLUVÍ) JENŽE SI ŘÍKÁM, ŽE NA NAŠE KOLO SE ÚPLNĚ VYPRDNE AŽ UVIDÍ KOLOBĚŽKU A NEBUDE NA NĚM CHTÍT JEZDIT… NIC JINÉHO MĚ PROSTĚ NENAPADLO, PROTOŽE VÍM,. ŽE MU TO UDĚLÁ ŠÍLENOU RADOST, ALE FAKT MÁM STRACH, ŽE BUDEME KAŽDÝ DEN BOJOVAT AŤ SI TAKY PRO JEDNOU VEZME VEN KOLO. CO VY JSTE DÁVALI VAŠIM 4 LETÝM DROBEČKŮM K NAROZENINÁM KROMĚ HRAČEK?? Moc děkuji všem za odpovědi
![]()
Nás to čeká v dubnu…
dárky vím…je blázen do Hasiče Sama…tak něco od toho…
A odnašich chi novou stříhací „mašinku“ a to takovou.,co nasává vlasy…
My ho stříháme jedině tak a máme obyč a jemu to vadí jak mu ty vlasy padají…
Tak na co hračky má jich dost, strojek na vlasy se hodí…tak jsem našim řekla, že když dárek, tak toto
Jinak neboj…kolloběžku i kolo máme a jezdí na obojím…na koloběžce i doma, na kole to nejde–málo místa ![]()
Ahoj, vysněné koloběžky bych se nebála. Teď v zimě může zlehka drandit v bytě nebo na větších chodbách ( u nás doma cca 3 metry a čtyřleťanda šťastná). A z jara se bude prohánět oboje. Případně se vždy najde důvod proč to musí být kolo nebo koloběžka. Koloběžku bereme do krámu, dá se složit, což u kola nelze. Kolo bereme na hřiště a delší procházky, protože si může sama vozit pití
A skládací koloběžka fakt tolik místa nezabere.
A z dárků od příbuzných mě napadají spotřební věci: fixy do vany, pexeso/karty, pastelky, cd s oblíbenými písničkami (pokud jej pouštíš na přehrávač), modelína nebo oblečení s oblíbeným motivem.
Ahoj, já bych se té koloběžky taky nebála. Navíc, až uvidí ostatní děti, jak jezdí na kole, tak bude chtít také. Náš syn kolo miluje, ma kolobezce jezdí také, je mu 4,5. A jako drobnost, co třeba knihu, nebo panáčky, lego, peněženku či tašku na poklady… ![]()
Nas ctyrletak slavil narozeniny vcera. Kolo i kolobrndu ma, takze jsme se cela rodina slozili na nekolik beden klasickyho lega, protoze z Dupla uz vyrusta.
U nas to bude kolo nove plavky kniha a asi jeste nejaka hracka ![]()
Děkuju, to jste mě uklidnili
máme velký byt, tak na koloběžce taky bude moct klíďo jezdit doma a snad až opadne sníh, tak vyrazí na kolo. Jen tedy pořád říká, že až bude mít velké kolo, že chce ty malé kolečka… já si ale myslím, že když měl to koloodrážedlo a rovnováhu drží, že mu je nemám dávat…tak snad ho tím od toho kola neodradím a nebude se bát
a jinak to oblečení taky mě to teď napadlo a teď jsem mu objednala u jedné paní takové ty malované nažehlovačky s jeho oblíbenými pohádkovými postavami, tak snad se to vše do soboty stihne a nažehlím mu je na tríča do školky
za strojek na vlasy by mě nenáviděl, my chodíme ke kadeřnici a i tam dělá scény a řve a strojků se šíleně bojí
ale tedy slyším poprvé o samosbíracím strojku…ten by potřeboval přítel
děkuju holky za rady
NOOOOO PLAVKY!! PRAVDA TY TAKÉ BUDE ZANEDLOUHO POTŘEBOVAT
DÍKYYYY
![]()
U nás malé kolečka nebyly nikdy, díky tomu koloodrazedlu, přesně jak pises, jinak je to zacarovany kruh podle mě, nechtějí pak bez nich. Je to sice náročný zezacatku, ale naučí se fakt rychle. Spíš, jestli umí šlapat, to se naše deti naučily na trikolce, takové te klasické, co byly za nás… Každopádně, hezkou oslavu… ![]()
No to je právě to, že šlapat neumí vůbec
furt si říkám, že to pochopí na tom kole, ale počítám, že začátky budou krušný
ale přijde mi škoda mu ty kolečka dávat, aby zase nezapomněl tu rovnováhu držet…
děkuji, snad se oslava povede a povede se mi i vmačkat asi 25 lidí k nám do obýváku
![]()
Malá měla 4 nedávno, dostala koloodrážedlo, protože normální kolo ji zatím moc nebere, DVD o dinosaurech, malého plyšáka, knížku, koníky Filly (ti měli OBR úspěch) a kostým (šitý) na karneval.
Jo, a frkačky byly NEJ ![]()
http://www.sparkys.cz/…acky-4ks.jpg
@laducha tak jasněěěě frkačky
ty u nás měli úspěch už minulý rok
a čepičky a balonky a krepákové proužky rozvěšené po obýváku
DVD o dinousaurech?? můžu se zeptat, jak přesně se to jmenuje?? ![]()
My slavili včera 4 narozeniny. A dostal magnetickou tabulku s čísly a písmenky, pak nějaký věci od čtyřlístku(knížku, hodiny, metr nalepovací)od nás dětský hodinky na ruku, výdejník vody aby si mohl nalévat sám pití a plastelínu. Nechtěli jsme vůbec hračky má jich tolik, že nevím kam s něma.
@TerryAndRuddy
Jmenuje se to „Neuvěřitelný příběh života Velkého Ala - Balada o Alosaurovi“ ![]()
Ale kupoval to extchán a nevím, kde. Zrovna dneska to malá chtěla pustit.
Ještě jsem zapomněla na deštník s postavičkami ze Čtyřlístku, ten jí koupila moje kamarádka ![]()